Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
Premo
Fikander pisze:Właściwie to nie powinienem na to odpisywać, ale mógłbyś wskazać, gdzie w moim poście jest napisane coś takiego?
Zrozumiałem to tak, że skoro masz wstawać 15 minut wcześniej to dla własnej wygody wsiądziesz w samochód.
Solaris pisze:Tylko kto to poprze i sfinansuje

Wystarczy wypowiedzieć wojnę Ruskim.
-
fik
- Naczelne Chamidło
Bastian pisze:Fiku, konkurencja to nie tylko czas i wygoda, także koszty!
W tej dyskusji to pomijalne; osoby obecnie wybierające transport indywidualny wybrały go pomimo wyższych kosztów.
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 2008 15:43 ]
Premo pisze:Zrozumiałem to tak, że skoro masz wstawać 15 minut wcześniej to dla własnej wygody wsiądziesz w samochód.
Jeśli miałbym taką alternatywę i różnica kosztów podróży byłaby dla mnie pomijalnie niska to oczywiście bym to zrobił. Podaj mi choć jeden argument, dla którego miałbym tego nie robić.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Premo
Fikander pisze:Podaj mi choć jeden argument, dla którego miałbym tego nie robić.
Bo po wielogodzinnym stukaniu w klawiaturę na wawkomie ZTM przeniesie linię oraz przystanek pod drzwi twojego domu.
Myślałem że temat dotyczy poprawiaczy których głównym celem jest poprawianie komunikacji pod siebie a nie uprawianiu dyskusji czy lepsza jest KM czy własny samochód.
-
Tm
Premo pisze:Autobus ma zatrzymać się przed drzwiami a jechać w miejsce wskazane przez pasażera. I tak by było najlepiej.
Jak najbardziej. To jest dla pasażera (a przynajmniej tych co truskawki cukrem) ideał. I wszelkie inne rozwiązania pogarszające tę sytuacje będą oceniać przez wielkość odstępstwa od tego ideału.
Nikt ocenia linii nawet częstej jako wspaniałej, bo jeździ częściej niż PKS. To, że linie częstsze są lepsze od rzadszych wynika z tego, że czas oczekiwania jest bliższy zeru - ideałowi.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى