Znaczy się za mała dla założonej częstotliwości i w związku z tym powstają niewielkie "spiętrzenia".MeWa pisze:Taka, a nie inna przepustowość torów odstawczych stacji Słodowiec.
Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
Eh, te nasze prowizorkiMeWa pisze:Tam jest tylko jeden tor do zawracania, trudno oczekiwać cudów, zwłaszcza, że nie jest to rozwiązanie docelowe, a raczej krótkoterminowe.
Pzdr
wczoraj około 16:55 zatrzymanie ruchu w kierunku Kabat. Byłem wtedy na Racławickiej. Automatycznie częstotliwość w kierunku Młocin zmniejszyła się z 2:30 na 5:00
18 31 189 193 401 N01 M1 S2 S3 KML Veturilo
Poszukuję wozu #8754
>>> Parkingi rowerowe w Warszawie <<<
Poszukuję wozu #8754
>>> Parkingi rowerowe w Warszawie <<<
- MeWa
- Cukiereczek
Przerwa w ruchu i opóźnienia w ruchu spowodowane były awarią pociągu na Służewiu.
Dzisiaj ok. 9.15 awarii uległ pociąg nr 09 (bez światła w ostatnim wagonie) na st. Marymont lub Słodowiec, zjeżdżał bez pasażerów z czasem następstwa 8 min., następny pociąg przyjechał po około 2 min., przez co pani dyżurna na Dworcu Gdańskim prosiła o nieopóźnianie odjazdu pociągu i informowała, że następny pociąg przyjedzie za 2 minuty.
Dzisiaj ok. 9.15 awarii uległ pociąg nr 09 (bez światła w ostatnim wagonie) na st. Marymont lub Słodowiec, zjeżdżał bez pasażerów z czasem następstwa 8 min., następny pociąg przyjechał po około 2 min., przez co pani dyżurna na Dworcu Gdańskim prosiła o nieopóźnianie odjazdu pociągu i informowała, że następny pociąg przyjedzie za 2 minuty.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ok. 17.45 na Ursynowie zakończył bieg z pasażerami rusek z numerkiem 09.
Ponoć coś stało się z hamulcami. Napewno pachniało spalenizną
Ponoć coś stało się z hamulcami. Napewno pachniało spalenizną
Taki filmik znalazłem: http://pl.youtube.com/watch?v=9FGkJ2vHA ... re=related
Był już?
Był już?
Dzisiaj do pracki jechałem ponad 50 minut. Wsiadłem na Kabatach o 8:10alojzy pisze:Wczoraj ok. 17.30 były znowu jakieś zakłócenia w ruchu pociągów w kier. Młocin, o czym informowano przez megafony na stacjach. Pociągi długo stały na stacjach, zatrzymywały się też w tunelach. Czas przejazdu z Centrum do Marymontu wyniósł ponad 20 minut!
opuściłem "nadmiernie gościnne" wagoniki o 9:00. Podróż trwała 50 minutek,
zamiast regulaminowych 23 minut, czyli spóźnienie wynosiło 27 minut!
Mnie mocno zaniepokoił dłuuugi postój między stacjami Politechnika a Centrum ...
Do tego jeszcze również ponadnormatywne zatrzymanie na stacji Świętokrzyska,
takie myśli mnie nachodziły, że już nigdzie nie pojedzie dzisiaj.
Ktoś wie może, co tam nawaliło w metrze, pierwszy raz w swej 5-letniej karierze
metromena zdarzyła się taka długa "przejażdżka".
Pozdrówka
Kabaciany
Nie tylko tobie 
Ja dzisiaj z Pól Mokotowskich na Słodowiec jechałem 30 minut (+/- 2-3 minuty).
Prędkość wagoników w tunelach powalająca (15-20 km/h), do tego długie, 3-4 minutowe postoje na każdej stacji.
Przypuszczam, że ograniczenie prędości spowodowane było jakąś awarią SRK. Nie mam natomiast zielonego pojęcia dlaczego tak długo stał na kolejnych stacjach.
Ja dzisiaj z Pól Mokotowskich na Słodowiec jechałem 30 minut (+/- 2-3 minuty).
Prędkość wagoników w tunelach powalająca (15-20 km/h), do tego długie, 3-4 minutowe postoje na każdej stacji.
Przypuszczam, że ograniczenie prędości spowodowane było jakąś awarią SRK. Nie mam natomiast zielonego pojęcia dlaczego tak długo stał na kolejnych stacjach.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504