Wspólny bilet ZTM/KM/WKD/PR

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 19 gru 2008, 19:59

Frencher pisze:A co ma kasa do rzeczy, skoro kasownik będzie sobie ot tak wisiał.
Teoretycznie ma być pod okiem kasjerek.
Chciałbym zobaczyć co będzie z takiego kasownika w Zielonce, Kobyłce przy Wołominie po pierwszej nocy
I dlatego raczej ich tam nie będzie

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 19 gru 2008, 20:00

A kasjerek przecież nie ma całą dobę, więc kasownik będzie wystawiony w godzinach najbardziej zagrożonych zupełnie bezbronny.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Adam G.

Post autor: Adam G. » 19 gru 2008, 20:51

po kasowniku w Ząbkach pozostał tylko słupek z jakąś marną resztką tego urządzenia ;)

za to ten w Rembertowie ma się wspaniale - no ale tam jest 24h/dobę czynna kasa.
noidea

mariow

Post autor: mariow » 19 gru 2008, 21:07

a mnie zastanawia taka widoczna dysproporcja miedzy terenami na zachód i wschód od Wawy. Czemu wspolny bilet nie objął np Brwinowa czy Milanówka. A objął Śródborów, Nieporęt, Wołomin. Przeciez odległość z Brwinowa do centrum Wawy nie jest wiekszą niz np z Wołomina; a wspomina sie o nim zdaje sie dopiero w planach III strefy
PURA VIDA!

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 19 gru 2008, 21:10

Śródborów jest dzielnicą Otwocka.

mariow

Post autor: mariow » 19 gru 2008, 21:15

Krzysiek_S pisze:Śródborów jest dzielnicą Otwocka.
o tym to ja wiem, nie jest to odpowiedź na moje pytanie
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
florekf

Post autor: florekf » 19 gru 2008, 21:40

W tym zakresie ZTM nie ma jasnej polityki, można przyjąć iż obecny zasieg komunikacji ZTM wyznacza "aglomeracje warszawską" wg ZTM. Ale na to nakłada sie podział na gminy. Np. Nadma położona jest 15 km od Centrum, Załubice juz ponad 30, ale obie znajdują się na terenie jednej gminy tj. Radzymin. Mimo iż Załubice leżą dalej od Centrum niż Brwinów i jak dla mnie nie należą do ścisłej aglomeracji warszawskiej, to ich przynależnosć do gminy Radzymin sprawia iż leżą w "obszarze zainteresowania" ZTM. Nie ma w tym konsekwencji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 19 gru 2008, 22:02

Frencher pisze:A kasjerek przecież nie ma całą dobę,
W Miłosnej i Sulejówku są.
mariow pisze:Czemu wspolny bilet nie objął np Brwinowa czy Milanówka
Pewnie będzie dopiero jako 3 strefa

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 20 gru 2008, 1:15

http://siskom.superhost.pl/user/LukaszO ... ja-ztm.pdf
tu jest odpowiedź na pytania florekf'a. Prezentacja L. Ruty z 13.11.2008. Str. 6 zawiera mapę 3 stref. BTW, ciekawe co powie Karczew na przeniesienie z 2 do 3 strefy - obecnie N75 to strefa 2
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

mariow

Post autor: mariow » 20 gru 2008, 14:22

humptyangel pisze:Prezentacja L. Ruty z 13.11.2008. Str. 6 zawiera mapę 3 stref.
nie ma w tym żadnej logiki. jezeli gmina Leszno jest w II strefie to czemu Brwinów czy Milanówek mają sie znaleźć w III???? ](*,)

a co do gminy Radzymin to pewnie masz Florek racje :)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 20 gru 2008, 18:11

granice stref pokrywają się z granicami powiatów, ito jest bez sensu, bo rzeczywiście Leszno na takiej sytuacji wygrywa. No a Brwinów i Milanówek oczywiste - skoro w KM'ach są w 3. strefie.

JaBaal

Post autor: JaBaal » 20 gru 2008, 21:16

mariow pisze:a mnie zastanawia taka widoczna dysproporcja miedzy terenami na zachód i wschód od Wawy. Czemu wspolny bilet nie objął np Brwinowa czy Milanówka. A objął Śródborów, Nieporęt, Wołomin. Przeciez odległość z Brwinowa do centrum Wawy nie jest wiekszą niz np z Wołomina; a wspomina sie o nim zdaje sie dopiero w planach III strefy
Na rozum, to chyba dlatego, że:
- pomiędzy Pruszkowem a Brwinowem jest stosunkowo duża odległość, do tego 'pole', co sprawia, że granica strefy na Pruszkowie jest dość naturalna
- Brwinów tworzy raczej pewnego rodzaju 'trójmiasto' z Milanówkiem i Grodziskiem. Dziwne byłoby, gdyby Brwinów, a Milanówek to już w szczególności, był w innej strefie niż Grodzisk.
PS. nigdy nie mogłem pojąć, dlaczego na długim odcinku Pruszków - Brwinów nie ma stacji w Parzniewie, leżącym przy samych torach.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 20 gru 2008, 21:33

A Ja uważam, że ta cała III strefa to potrzebna jak dziura w moście. Wspólny bilet powinien się kończyć na takich stacjach jak Grodzisk Maz, Nowy Dwór Mazowiecki czy Halinów na II strefie biletowej, a dalsze peryferie powinny zostać tylko na biletach KM
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 20 gru 2008, 22:54

Frencher pisze:A Ja uważam, że ta cała III strefa to potrzebna jak dziura w moście. Wspólny bilet powinien się kończyć na takich stacjach jak Grodzisk Maz, Nowy Dwór Mazowiecki czy Halinów na II strefie biletowej, a dalsze peryferie powinny zostać tylko na biletach KM
Dokładnie. Jeśli chodzi o kolej, to Halinów to góra na przykład.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
boyhotelowy

Post autor: boyhotelowy » 20 gru 2008, 23:08

czemu na linii 2 Halinów jedynie?? Nie widzę najmniejszej róznicy między wspomnainym Nowym Dworem a moim Mińskiem Maz.
i nie chodzi tylko jedynie o moje miejsce zamieszkania
komunikacja jest po to żeby służyc ludziom-jeżeli 3/4 nowodworzan, grodziszczan czy mińszczan dojeżdza codziennie do Warszawy w róznych celach powinni mieć jednakowe przywilej, prawa itd w zakresie komunikacji
Minsk Mazowiecki-->Warszawa

ODPOWIEDZ