KM po ukończeniu budowy pierwszej linii Metra

Moderator: Wiliam

ja0306

Post autor: ja0306 » 02 lut 2009, 22:01

jacek pisze:
ja0306 pisze:Ocena Frekwencyjna zmian dzisiejszych:
Co te pomiary maja na celu, bo w pierwszym dniu (DP) kursowania niema sensu wyciagac jakichkolwiek wniosków =;
Stan Dzisiejszy, ale i tak wygląda to dość nieźle poza 121
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lut 2009, 22:17

Rosa pisze:Z Broniewskigo po prostu nie opłaca się jeździć tramwajem do metra. Naturalną, najbliższą stacja jest Wilsona i tam ludzi będą jeździc no chyba że pozbawi się ich wszystkicj połączen lub zadecyduje że maja jeździć przez Powązki.
Na przeszkodzie tramwajowi stoi głownie r Babka ale tego się nie da przeskoczyć więc ZTM powinien się pogodzic że trzeba w tym wypadku zapewnić dogodny transport AUTOBUSOWY a nie ślepo podążać za dogmatem że szyna przede wszystkim niezależnie od wygody i czasu przejazdu.
To nie jest żaden dogmat, tylko optymalizacja systemu komunikacyjnego w mieście, ale mi się znudziło robić za korepetytorkę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 02 lut 2009, 22:20

Glonie, pamiętaj o Obrazek
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 lut 2009, 22:21

Glonojad pisze:optymalizacja systemu komunikacyjnego
czy optymalizacja dotyczyć ma tylko rozdysponowania tego co jest, czy także poprawy stanu rzeczy? Przyznasz, że tramwaje trochę czekają na Broniewskiego - najgorszy jest ten przejazd koło Trasy Armii Krajowej... Zresztą ja myślę, że nikt nie protestowałby przeciwko optymalizacji, gdyby tramwaje miały priorytety i nie jeździły stadami...
Zresztą optymalizacja chyba nie powinna pociągać wydłużenia czasu przejazdu
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Piotrek_2274

Post autor: Piotrek_2274 » 02 lut 2009, 22:29

ja0306 pisze:Co z Perzyńskiego i przystankami Schoberga?
A gdzie jest Schoberga?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lut 2009, 22:30

No proszę, a na "optymalizację" via metro z pogorszeniem czasu podróży jakoś nie narzekasz, he he. Optymalizacja polega na optymalnym działaniu z punktu widzenia CAŁOŚCI systemu transportowego i doskonale powinieneś o tym wiedzieć. Czas przejazdu nie jest zgoła jedynym parametrem.

@JacekM: Już niedługo. Hm. Od kiedy na 28 jest stoszesnastka??
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 lut 2009, 22:33

Glonojad pisze:No proszę, a na "optymalizację" via metro z pogorszeniem czasu podróży jakoś nie narzekasz, he he
badania pasażerów wskazują, że im się polepszyło :P
Ja nie mam nic przeciwko optymalizacji, ale czemu nie można poprawić tych rzeczy?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lut 2009, 22:36

Ty się badaniami nie zasłaniaj, pasażerowie tramwajów także je wybierają głównie ze względu na postrzeganą prędkość...

Nie mam nic przeciw poprawianiu tych rzeczy (zwłaszcza, że i tak po nocach siedzę żeby je poprawiać za marne grosze i bez dziękuję), ale nie uważam, by ich niepoprawienie było powodem zabierania autobusów stamtąd, gdzie nie ma nic innego, na rzecz miejsc, gdzie coś innego, owszem, jest.

fraktal

Post autor: fraktal » 02 lut 2009, 22:38

Glonojad pisze:Od kiedy na 28 jest stoszesnastka??
Od wtedy, kiedy dwójka powędrowała na Piaski. ( :-k ). W każdym razie - od dawna.

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 02 lut 2009, 22:42

Tylko nie dziwcie sie jak bedziecie optymalizowac uklad komunikacyjny dla calego systemu ale ludzie beda przesiadac sie do samochodow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lut 2009, 22:49

fraktal pisze:
Glonojad pisze:Od kiedy na 28 jest stoszesnastka??
Od wtedy, kiedy dwójka powędrowała na Piaski. ( :-k ). W każdym razie - od dawna.
No, ale dwójka swoją utrzymała (i pewnie do śmierci utrzyma) - więc skąd się ta wzięła? W kontekście NG stoszesnastek raczej by się ich uruchomienie nie zwiększało. Ech, muszę wydostać aktualne maksimum i porównać z historycznymi, to się dowiem. Na pewno nie z 6, bo ta poszła na 26. Pewnie jak zwykle z którejś linii na JPII ;)

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 02 lut 2009, 22:52

Glonojad pisze:Już niedługo.
Optymista...

[ Dodano: 2009-02-02, 22:52 ]
Glonojad pisze:No, ale dwójka swoją utrzymała (i pewnie do śmierci utrzyma) - więc skąd się ta wzięła?
Z 15? :-k
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 02 lut 2009, 22:59

JacekM pisze:
Glonojad pisze:Już niedługo.
Optymista...
Niekoniecznie.
JacekM pisze:
Glonojad pisze:No, ale dwójka swoją utrzymała (i pewnie do śmierci utrzyma) - więc skąd się ta wzięła?
Z 15? :-k
Prawdopodobnie. Poza tym nie tak dawno (koło dostaw Pes) wzrósł plan niskaczy do 22 sztuk.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 02 lut 2009, 23:07

geograf_OSU pisze:ludzie beda przesiadac sie do samochodow
Niczym niepotwierdzone spekulacje! (-X

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 lut 2009, 23:08

Tym bardziej, że przewozy zbiorkomem w mieście (nie mówię o wspólnym bilecie) rosną.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ