Linia 212
Moderator: Wiliam
Na stronie przegubowca pojawiła się informacje
"25-03-2009
Nową linię 212 obsłuży Stalowa przy pomocy jednej solówki. W szczycie popołudniowym pomoże jej druga.
"
Ma się pojawić nowa linia 212? A na stronie ztm żadnych komunikatów na ten temat.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: Sro 25 Mar, 2009 22:33 ]
Korekta tytułu.
"25-03-2009
Nową linię 212 obsłuży Stalowa przy pomocy jednej solówki. W szczycie popołudniowym pomoże jej druga.
"
Ma się pojawić nowa linia 212? A na stronie ztm żadnych komunikatów na ten temat.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: Sro 25 Mar, 2009 22:33 ]
Korekta tytułu.
-
Ikarus 5780
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dziwna, sam bym takiej nie wymyślił 
Poczekajcie, nie jestem nawet pewien, czy już jest zrobiony rozkład.
Poczekajcie, nie jestem nawet pewien, czy już jest zrobiony rozkład.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
To na 100% pewne?Aleksander2634 na OB pisze:Trasa:
Targówek - Rondo Żaba - Targówek, po starej trasie linii 162. Linia dowozowa do tramwajów na Żabie dla mieszkańców Targówka, a w szczególności ul. Kołowej i Św. Wincentego. Tak ja rozumiem sens wprowadzenia tej linii, zapewne po to by się przesiadali do tramwajów do metra (1nka + 41) oraz do Centrum (4 i 25).
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Trochę absurdalna trasa. Można byłoby wydłużyć trasę tej linii do PKP Praga w celu skomunikowania ZS przy Odrowąża z Targówkiem, skąd pochodzi wielu uczniów.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to przecież dowóz do tramów umożliwi podjechanie nimi dalej także w stronę Bródna 
Pamiętaj, że na PKP Praga można zawracać tylko mikrobusem. Nie jestem nijak w stanie przewidzieć, czy ta linia będzie gniotem, czy też strzałem w dziesiątkę, tym niemniej zakładać od razu, że na mikrobus? No, nie wiem...
Pamiętaj, że na PKP Praga można zawracać tylko mikrobusem. Nie jestem nijak w stanie przewidzieć, czy ta linia będzie gniotem, czy też strzałem w dziesiątkę, tym niemniej zakładać od razu, że na mikrobus? No, nie wiem...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Ikarus 5780
Dokłądnie, ale zresztą to i tak będzie zależało od częstotliwości 212.ZaciszaniN pisze:Trochę absurdalna trasa. Można byłoby wydłużyć trasę tej linii do PKP Praga w celu skomunikowania ZS przy Odrowąża z Targówkiem, skąd pochodzi wielu uczniów.
IMHO Proponowane przez Ciebie rozwiązanie ma sens, gdy częstotliwość nie spadnie poniżej tego co miało wcześniej 162, z tym założeniem, że można zrobić coś takiego, żeby skoordynować to z lekcjami uczniów i dawać tylko pojedyncze kursy do PKP Praga.
To tak jak w 204, które ma w przekroju całego dnia średnie (ani złe ani dobre) wykorzytanie na przystanku Juranda ze Spychowa - szkoła, ale jak jest taki kurs przed 8, kiedy to nie raz ponad 60 osób jedzie Soliną (czy obecnie chyba jest to Libero) do szkoły. I to samo jak dzieci kończą zajęcia.
I podobnie jest na Malborskiej gdzie kurs 7:25 w Marek jest nabity na full, i 13:51, gdzie kurs jest naładowany w 100% (jak przyjedzie solówka) a do samych Marek utrzymuje się napełnienie 60 - 70 %.
Pojawił się długo oczekiwany komunikat.
ZTM pisze:2009-03-26 | Nowa linia autobusowa - 212 | W celu poprawy dojazdu mieszkańców osiedla Targówek do linii tramwajowych kursujących przez rondo Żaba od dnia 1 kwietnia 2009 r. zostaje uruchomiona linia 212 na trasie:
TARGÓWEK - Trocka - Pratulińska - Handlowa - Kołowa - Św. Wincentego - RONDO ŻABA - Św. Wincentego - Kołowa - Ossowskiego - Barkocińska - Myszkowska - Handlowa - Pratulińska - Trocka - TARGÓWEK.
Pozdrawiam.