Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Trochę numerologii dot. Flirtów i nie tylko
Obecnie średni wiek taboru (elektrycznego) w Kolejach Mazowieckich wynosi 21,1 lat przy czym średni wiek EN57 to 22,2 a średni numer jednostki to 1665. Flirty stanowią tutaj 5% ilości całego taboru (elektrycznego). Najstarszy EN57 w KM ma 45 lat a najmłodszy niespełna 17.
W 2011 po dostawie 20 EZT sytuacja będzie przedstawiać się następująco:
Średni wiek taboru elektrycznego wynosić będzie 20,9 lat (spadek o 0,2 roku) a średni wiek EN57 wyniesie 24,4 lat. Flirty stanowić będą (licząc ze 20 ezt to flirty) prawie 14% taboru.
Obecnie średni wiek taboru (elektrycznego) w Kolejach Mazowieckich wynosi 21,1 lat przy czym średni wiek EN57 to 22,2 a średni numer jednostki to 1665. Flirty stanowią tutaj 5% ilości całego taboru (elektrycznego). Najstarszy EN57 w KM ma 45 lat a najmłodszy niespełna 17.
W 2011 po dostawie 20 EZT sytuacja będzie przedstawiać się następująco:
Średni wiek taboru elektrycznego wynosić będzie 20,9 lat (spadek o 0,2 roku) a średni wiek EN57 wyniesie 24,4 lat. Flirty stanowić będą (licząc ze 20 ezt to flirty) prawie 14% taboru.
http://www.rail.phototrans.eu/2415,5,1,0,f.html
Tu masz wykaz lat produkcji wszystkich jednostek należących do KM
Tu masz wykaz lat produkcji wszystkich jednostek należących do KM
Koleje Mazowieckie ogłosiły dzisiaj przetarg na dostawę 20 pociągów czterowagoowych.
Oto link: http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5 ... 6/830.html
Oto link: http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5 ... 6/830.html
pozdrawiam Kozik
Zaczyna się od postu z godziny 9:55 ze wczoraj (mojego). Potem jeszcze Mazovia ze słonecznym się plącze, ale na tej stronie nawet fidzio pije do tego tematu
W zasadzie dyskusji o tym co mogło by tu pasować nie bardzo jest jak ciągnąć, bo w 100% pasuje na pewno Flirt, a reszta musi się postarać. Widzę ,że budzi to spore kontrowersje (komentarze na Rynku Kolejowym).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Przewóz: A czy wymagania w przetargach na "16" i na "20" są na tyle różne, że nie dało rady połączyć tych przetargów w jeden?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W sensie jedno ze środków Województwa, a drugie - ze środków Spółki?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Odwrotnie, 16 sztuk leci bodaj z Funduszu Spójności (gdzieś była nawet lista projektów zatwierdzonych, wśród nich był zakup EZT) i na razie miało być pod to opracowane studium wykonalności, a dopiero potem sam przetarg na EZT. Jednostki mają obsługiwać linie lotniskowe.fidzio pisze:Te 16EZT to mają być chyba kupione za pieniądze z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiwego
Te 20 o które własnie zaczęła się walka to kasa wojewódzka, dla wszystkich
Jeden przetarg odpadał. Studium pewnie określi przybliżone kryteria do przetargu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale przecież można zrobić zamawiającego wspólnego.
Unią by się tu nie zasłaniał, bo można zrobić przetarg, w którym tylko część zadania jest dofinansowane. Problem jedynie w tym, by można było ową część jednoznacznie zakwalifikować.
Przykład? Proszę bardzo, przetarg na "186".
Unią by się tu nie zasłaniał, bo można zrobić przetarg, w którym tylko część zadania jest dofinansowane. Problem jedynie w tym, by można było ową część jednoznacznie zakwalifikować.
Przykład? Proszę bardzo, przetarg na "186".