Trasa Łazienkowska i nie tylko...pawcio pisze:Może już skończycie dyskusje o apokalipsach energetycznych na Grójeckiej i wrócice na Trasę Łazienkowską. Lub przynajmniej do linii 182?Co jest takiego w tym GUS-ie, że musi Ci coś tam zakręcać?Teokryt pisze:Byle zakręcało przy GUS
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
-
Domino2001
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Boże broń od Okęciaman1956 pisze: 2. Na Służewcu Biurowym zamiast 182 linia szczytowa Okęcie - Metro Wilanowska (półkurs ok. 33 min.),
Wilanowska to pętla - w przypadku trzysetki ze Służewca. Przesiadki dokonywałby się na Wierzbnie. Notabene fajnie byłoby gdyby tam też była pętla owej linii. Tylko jest to trochę awykonalne - niestetyTeokryt pisze:M. wilanowska ma fajny węzeł przesiadkowyman1956 pisze:2. Na Służewcu Biurowym zamiast 182 linia szczytowa Okęcie - Metro Wilanowska (półkurs ok. 33 min.),
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Nie doliczyles czasu jaki mu zajmie znalezienie przejscia do pieszych. Na beresteckiej nie znalazl przejscia to skad pewnosc ze zauwazy swiatla i pasy przy nowowiejskiej?mariow pisze:czas przejazdu 35 do przystanku Nowowiejska to 25' - z przesiadką zamkniesz sie w 30'. zycze powodzenia w dotarciu szybciej 182
E tam, myślę, że gdyby linia jeździła do Postępu to trochę ludzi zostawiałoby samochody na parkingu przy Wilanowskiej i taką linią 3xx jechało do Postępu. W końcu od tramwajów przy Wołoskiej jest kawałek drogi więc i bezpośrednie połączenie biurowców oddalonych na zachód od Wołoskiej z linią jadącą do M. Wilanowska też nie byłoby głupie.R-11 Kleszczowa pisze:Wilanowska to pętla - w przypadku trzysetki ze Służewca. Przesiadki dokonywałby się na Wierzbnie. Notabene fajnie byłoby gdyby tam też była pętla owej linii. Tylko jest to trochę awykonalne - niestety
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie kompromituj się.Teokryt pisze:czas!
Co jest przy gusie? Ciąg tramowy pn-pd. A skrecać by nie zasuwać po schodach. Nie tylko ja tak jeżdżę. Wspomniane 35 jeździ rzadko jak na standard tramowy a i droga dłuższa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Piszesz to trochę za późno 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Moje pytanie było bardzo precyzyjne. Może Ty precyzyjniej powinieneś czytać??? Nie wspomnę nic o tym, jak chaotyczne i pełne błędów są Twoje wypowiedziTeokryt pisze:Precyzyjniej zadawaj pytania.
Przypomnę pytanie:
Nie wiem skąd wpadłeś na pomysł, że chodzi o przejście z 1 Sierpnia na HynkaTeokryt pisze:bo? Trzeba przejść przed dwa ciągi świateł? I dlatego Okęcie ma się nie przesiadać?Teokryt pisze:Zoptymalizowany jest pod katem ruchu Okęcie - Służewiec i Ochota - Al. Jerozolimskie. w pozostałych relacjach juz nie jest wygodny przesiadkowo.
wybacz, ale taka postawa ociera się o paranoję. Mogą mnie pobić szalikowcy, to nie wychodzę z domuTeokryt pisze:chciałbym żebyś został na Okęciu bez alternatywy powrotu. Ale po co Abstrakcyjne Okęcie, Niech będzie to Zbójna góra. Ostatni odjazd przed 23. Jak wrócisz?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Gdyby nie a), 174 powinno zluzować 506 na Bródnie. Trasę już opisałem szczegółowo.Glonojad pisze:174 trzeba by jednak podkręcić, a przeszkodą na drodze jest a) Świętokrzyska w DP b) krótka końcówka na prawym brzegu.pawcio pisze:Tą funkcję pełni zdecydowanie 174 które wzdłuż Al. Niepodległości jeździ zdecydowanie dobrze wykorzystywane. Czego o 182 powiedzieć się raczej nie da.
[ Dodano: |27 Maj 2009|, 2009 20:00 ]
Ew. inwestowałbym w jakąś hybrydę 118 i 174 z zastępstwem na Spartańskiej bo jak rozkopią to rozkopią.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
W GUSie? UrzędnicyDomino2001 pisze:Co jest takiego w tym GUS-ie, że musi Ci coś tam zakręcać?
[ Dodano: |7 Lip 2009|, 2009 22:31 ]
E tam, dałoby by się. Z-tki mogły, to i 182 by mogło zwiedzać rejony w lewo od Woronicza i wyjeżdżać na Puławską... Albo też: skręt w Aleje, tam przystanek, z Aleji w Modzelewskiego i powrót Puławska- Woronicza.R-11 Kleszczowa pisze:Wilanowska to pętla - w przypadku trzysetki ze Służewca. Przesiadki dokonywałby się na Wierzbnie. Notabene fajnie byłoby gdyby tam też była pętla owej linii. Tylko jest to trochę awykonalne - niestety
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
-
Krzysiek_S
ZTM pisze:...Krócej na przystanku będzie trzeba czekać na linie: 523 (z 15 na 6 min. w godzinach szczytu)...Utrzymane zostanie zawieszenie linii 408, której znaczenie komunikacyjne w ostatnich miesiącach bardzo mocno zmalało. Z powodu długiej trasy, na której tworzyły się korki, jej pasażerowie znacznie częściej wybierają podróż tramwajem (z Jelonek) i pociągiem (z Rembertowa). Dodatkowym argumentem za utrzymaniem zawieszenia kursowania tej linii jest fakt rozpoczęcia modernizacji węzła Marsa, która bardzo utrudnia płynny przejazd. Autobusy tej linii zapełniały się w tylko na środkowym fragmencie trasy. Wielkopojemne autobusy nie były więc w pełni wykorzystywane. Autobusy „odzyskane” dzięki zawieszeniu tej linii, pozwolą poprawić częstotliwość innych: 153, 520 czy 523 (zastępujących na części trasy linię 408....
[ Dodano: |20 Sie 2009|, 2009 20:56 ]