[M1] Eksploatacja, frekwencja itp.
Moderator: JacekM
-
jaco
Ja mam pytanie z innej beczki: czy jest planowane w przewidywalnej przyszłości zainstalowanie stacji bazowych w tunelach metra, aby telefony "łapały" sygnał sieci? Bo obecnie jest tylko na stacjach, a i to nie na każdej. Ze 3 lata temu była o tym mowa chyba i do tej pory nic... 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
nie jest planowane.Wolfchen pisze:Ja mam pytanie z innej beczki: czy jest planowane w przewidywalnej przyszłości zainstalowanie stacji bazowych w tunelach metra, aby telefony "łapały" sygnał sieci? Bo obecnie jest tylko na stacjach, a i to nie na każdej. Ze 3 lata temu była o tym mowa chyba i do tej pory nic...
trwały naprawy główne wagonów z 1997 r., stąd niektóre składy nie jeździły (nie jeżdżą) na linii.8239 pisze:Czy wszystkie składy z numerami 01-15 są obecnie eksploatowane?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
BTW, czemu od paru dni-tygodni wjazd na stację Wilanowska od strony północnej odbywa się ze zmniejszoną prędkością i przy zgaszonej połowie świateł (nie zawsze) w pierwszym wagonie składów rosyjskich?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
jaco
no chyba nie ciezko sie domyslec czemu tak jest?jesli pociag powoli wjezdza w perony to spojzcie w drugą strone i zabaczcie jaki jest wyswietlany sygnał na semaforze-zapewne bedzie to sygnał czerwony ,wiec sop na dławiku przed stacja zezwala na jazde do 35 km/h a na dławiku w poławie porenu juz zezwala na jazde do 20 km/h.przy zielonym wjazd normalny z ok 58 km/h chyba ze inne przyczyny wymagaja wolniejszej jazdy.swiatło przygasa bo wydłuzono przerwy sekcyjne przed stacja,zeby nie przenosił wagon wysokiego na nastepną sekcje(bezpiczne przy wyłaczeniach i zejsciach maszynisty na tory w razie awarii) i zeby nie "spawało"na hamowaniu,jest mometn dosłownie ułamek sykundy kiedy wagon nie jest pod wysokim napieciem i czasem zdązy zadziałac zabezpieczenie przetwornicy statycznej na toj tojach głownie,na alstomie ale tam raczej nie przygasa i na starych ruskach poprostu na chwile moze pozostac tylko awaryjne z baterii.
[ Dodano: |1 Lip 2009|, 2009 11:40 ]
sorki za błędy
[ Dodano: |1 Lip 2009|, 2009 11:40 ]
sorki za błędy
-
metron
-
jaco
obudz sie i przeczytaj jaki ma sens co zes napisał?czytales wyzej?napisałem ze wydłuzona a nie skrocona:)nie wiem kompletnie co chciałes przekazac.metron pisze:W skrócie na Wilanowskiej nie jest skrócona przerwa sekcyjna, pociąg który wjeżdza na stację ze zmniejszoną prędkoscią, przez chwilę jedzie bez napięcia, jest to zauważalne kiedy przygasa światło