"Koniec ze zmianami w Komunikacji Miejskiej" (?)
Glonojad pisze:No teraz drodzy Forumowicze powinniście być przecież szczęśliwi! Nikt już Wam Waszej ukochanej linii nie skasuje, nikt lekkomyślnie nie wzmocni połączeń magistralnych, będzie cisza, spokój, nic się nie dzieje...
Rosa pisze:...Lepiej by było żeby ten szlaban na zmiany został wprowadzony od razu po koniecznych zmianach zwiazanych z otwarciem Młocin.
Ale uwazam że dobrze się stalo, potrzeba troche stałości. Jestem pewien że nawet miłosnicy komunikacji śledzacy z zapartym tchem każda zmiane nie wiedza dokładnie jak obecnie jeżdżą linie tramwajowe.
Boję się jedynie tego że kilka linii i tras zostało spieprzonych a teraz ZTM bedzie umytwal ręce i powie że naprawić tego niedasie bo zmian juz nie będzie.
EMU 6011 pisze:A ja sądzę, że szlaban na zmiany spowodowany jest zupełnie czymś innym - miałkością merytoryczną działu przygotowującego zmiany. Reformy ZTM to sztuka dla sztuki. Oni chcą pokazać że coś robią...Pozostaje tylko gorzka refleksa, że ten cały bajzel z rewolucjami zafundowali nam "miłosnicy" pracujący w ZTM.
stałość i stabilność jest jak najbardziej pożądana, o czym pisałem już w temacie (o ile dobrze pamiętam) "jak kształtować układ komunikacyjny". co do tej tezy - myślę, że miłośnicy kształtujący etatowo układ komunikacyjny (w ZTM) są zgodni. rozumiem jednak, że mają oni swoje wizje stabilności tego układu, które rozpoczęli lecz nie skończyli zrealizować. Bastian podał na forum przyczynę - "magiczny" rok 2011. jednak wbrew temu co pisze Glonojad (wytłuściłem) oraz co sugeruje tytuł niniejszego tematu -
zmiany będą przeprowadzane sukcesywnie "małymi kroczkami" ewolucyjnie, nie zaś rewolucyjnie.
pomalutku aż do (założonego) skutku.
są one nieuniknione a wprowadzane w ten sposób mogą być śmiało tłumaczone jako np. korekta.
a korekt może być mnóstwo w celu permanentego poprawiania niedoskonałego układu komunikacyjnego i stale zmieniających się warunków.
ot, choćby w niedalekiej przyszłości remontu tunelu w ursusie czy przebudowy skrzyżowania Łopuszańska/Al.Jerozolimskie.
dlatego końca zmian nie będzie.
.