Ok, ok.mariow pisze:owszem mozna powiedziec że zmniejszy się przepustowość komunikacyjna trasy WZ (bo wczesniej autobusy jechały równolegle do tramwajów) ale de facto komunikacja autobusowa bedzie o wiele efektywniejsza bo te autobusy nie bedą tkwić w korku tylko jechać czyli tak naprawdę być moze przewiozą wiecej osób na godzinę niż te tkwiące w korku samochodowym
Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z
Moderator: Wiliam
Pamietajmy, że na tram-bus-pas sie wepchną również prywaciarze.pawcio pisze:Jak czytam takie brednie, to aż mnie korci wepchnąć na W-Z 512 bez wrzucania jej na bus-tram-pas.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie mają takiego prawa. Formalnie nie jest to buspas, tylko oddzielna jezdnia wydzielona znakami "zakaz ruchu, nie dotyczy ZTM". Z czym też wiążą się i inne konsekwencje, np. oddzielenie linią ciągłą praktycznie na całej długości.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja tylko mam nadzieję, że ktoś tego buspasa będzie pilnowałBastian pisze:Nie mają takiego prawa. Formalnie nie jest to buspas, tylko oddzielna jezdnia wydzielona znakami "zakaz ruchu, nie dotyczy ZTM". Z czym też wiążą się i inne konsekwencje, np. oddzielenie linią ciągłą praktycznie na całej długości.
A jak tam z przystankami Stare Miasto dla 190, będzie czy nie. Podobno są "polityczne" naciski by były (tak ćwierkają wróble w UMiasta
Wystarczy, że jakiś tramwaj rozkraczy się na W-Z i będzie ciekawie na Starym Mieście. Tak europejsko i na piechotę.Kra pisze:A jak tam z przystankami Stare Miasto dla 190, będzie czy nie. Podobno są "polityczne" naciski by były (tak ćwierkają wróble w UMiasta)
Ciekawe czy w razie czego ktoś "z wyobraźnią" straci pracę
- MeWa
- Cukiereczek
ciekawe, czy przystanek poszerzą? Czy też podaż A+T nie wzrośnie względem tej oferowanej tylko przez tramwaje przed remontem?MZ pisze: Na pl. Bankowym zlikwidowany zostanie przystanek autobusowy przy Błękitnym Wieżowcu i Pizzy Hut zarówno w stronę Pragi, jak i Woli. Autobusy będą zatrzymywać się w tych samych miejscach co tramwaje - na torach. Takie rozwiązanie zastosowane będzie w stolicy po raz pierwszy. Chodzi o tzw. PAT - pas autobusowo-tramwajowy
Bo rozumiem, że zejścia do metra załatwić mają dodatkowe przejścia na powierzchni...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Miały być gumowe krawężniki...Bastian pisze:Formalnie nie jest to buspas, tylko oddzielna jezdnia wydzielona znakami "zakaz ruchu, nie dotyczy ZTM". Z czym też wiążą się i inne konsekwencje, np. oddzielenie linią ciągłą praktycznie na całej długości.
Że coKra pisze:W regularność 190 wątpię, utknie w korkach przed bus-tram pasem niestety (zwłaszcza po stronie warszawskiej).
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
-
Dzulikiewicz
Bastian pisze:Nie, co wywalić z WZ-ki, żeby zmieścić tam 512?
W którym miejscu są wąskie gardła i jaką mają przepustowość? Bo "na oko" najgorzej będzie przy tunelu, a tam 512 by się tam nie zatrzymywało i co za tym idzie nie zabierałoby slotu.Bastian pisze:Jeszcze raz: możesz przepuścić przez most 60 pojazdów na godzinę
-
Dzulikiewicz
A co ma przystanek Plac Bankowy do Trasy W-Z?zzz pisze:A Plac Bankowy?Dzulikiewicz pisze:W którym miejscu są wąskie gardła i jaką mają przepustowość? Bo "na oko" najgorzej będzie przy tunelu, a tam 512 by się tam nie zatrzymywało i co za tym idzie nie zabierałoby slotu.
Ale 512 już tam nie będziepawcio pisze:Zdecydowanie najwęższym gardłem będzie wschodni wlot na Pl. Bankowy.
mnie tam najbardziej martwi 4ka, która wciąż będzie skręcać w lewo i tworzyć za sobą niemały zator, jak to bywało do tej pory.
Przez długi czas byłem zwolennikiem tej linii, teraz jednak zdrowy rozsądek podpowiada mi żeby tramwaj 4 pozostał na dotychczasowej trasie objazdowej.
Przez długi czas byłem zwolennikiem tej linii, teraz jednak zdrowy rozsądek podpowiada mi żeby tramwaj 4 pozostał na dotychczasowej trasie objazdowej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Projekt stałej organizacji ruchu nie przewiduje liniowej eksploatacji relacji południe - wschód - południe przez autobusy (a w każdym razie - nie dziennych autobusów, nocne dadzą radę).
Musiałyby one jechać po pasie samochodowym, bez zatrzymań po drodze (brak przystanków).
Musiałyby one jechać po pasie samochodowym, bez zatrzymań po drodze (brak przystanków).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.