W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Remont Trasy W-Z - zmiany autobusowe
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Reserved, ile ty masz lat, 6? 
Jeszcze raz: możesz przepuścić przez most 60 pojazdów na godzinę (o ile rzeczywiście wejdzie aż tyle, na razie byłbym sceptyczny - roboczo załózmy 54). Ile w tym puścić tramwajów (250 osób na skład), a ile autobusów (150 osób na skład)?
Jeszcze raz: możesz przepuścić przez most 60 pojazdów na godzinę (o ile rzeczywiście wejdzie aż tyle, na razie byłbym sceptyczny - roboczo załózmy 54). Ile w tym puścić tramwajów (250 osób na skład), a ile autobusów (150 osób na skład)?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
do niego chyba nie dociera że autobusy będą jechac po tym samy pasie co tramwaje i miec wspolne przystanki
owszem mozna powiedziec że zmniejszy się przepustowość komunikacyjna trasy WZ (bo wczesniej autobusy jechały równolegle do tramwajów) ale de facto komunikacja autobusowa bedzie o wiele efektywniejsza bo te autobusy nie bedą tkwić w korku tylko jechać czyli tak naprawdę być moze przewiozą wiecej osób na godzinę niż te tkwiące w korku samochodowym
owszem mozna powiedziec że zmniejszy się przepustowość komunikacyjna trasy WZ (bo wczesniej autobusy jechały równolegle do tramwajów) ale de facto komunikacja autobusowa bedzie o wiele efektywniejsza bo te autobusy nie bedą tkwić w korku tylko jechać czyli tak naprawdę być moze przewiozą wiecej osób na godzinę niż te tkwiące w korku samochodowym
PURA VIDA!
-
Dęboszczak
Tylko tramwaje są w stanie przejąć te potoki pasażerskie 3 dwuskłady=5 przegubowców. Priorytet dla komunikacji szynowej w strefie Śródmieścia stosuje się we wszystkich krajach Europy. Zapraszam np. do Pragi czy do Ostravy. Autobusy są stamtąd wywalone, bo tylko komunikacja tramwajowa oraz metra sprawnie obsłużą pasażerów.reserved pisze:17.Bastian pisze:Reserved, ile ty masz lat, 6?
Czyli mam z tego rozumieć, że wolicie puszczać częściej tramwaje i wywalać stamtąd autobusy. Aha, norma.Bastian pisze:Ile w tym puścić tramwajów (250 osób na skład), a ile autobusów (150 osób na skład)?
Nie przypominam sobie obietnicy powrotu 410...reserved pisze:No to ZTM znów dał ciała... naobiecywał a potem jak zwykle niedasie.
To akurat właściwa droga....reserved pisze:Czyli mam z tego rozumieć, że wolicie puszczać częściej tramwaje i wywalać stamtąd autobusy. Aha, norma.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
michael112
No właśnie. Skoro tramwaj przewozi więcej pasażerów niż autobus, to dlaczego zmniejsza się ilość kursów tramwajowych, a robi superczęste 190? Jeżeli chodzi o 32, to skoro nie była ona dobrze zapełniona, to akurat jego może nie być, ale dajcie za to inne kursy tramwajowe, nie 190 przewożące 150 os. (Uprzedzam, że nie musiałaby to być nowa linia, interesują mnie kursy na samej trasie.)Bastian pisze:Ile w tym puścić tramwajów (250 osób na skład), a ile autobusów (150 osób na skład)?
@ pawcio - koncepcja 512 jadącej poza bustrampasem jest dobra. Naprawi ograniczoną przepustowość trasy, i myślę, że ktoś nim będzie jeździł mimo wszystko.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A skąd składy?michael112 pisze:dlaczego zmniejsza się ilość kursów tramwajowych
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kilka postów wywędrowało do tematu o sieci tramwajowej, nieco więcej - do tematu o modernizacji WZ-ki na Infrastrukturze.
Najistotniejsze.

GW pisze:Wczoraj szef Zarządu Transportu Miejskiego Leszek Ruta zapowiedział, że szybkim pasem na Trasie W-Z najprawdopodobniej pojedzie też autobus z Targówka. Domagają się tego mieszkańcy tego osiedla. Wstępnie arterią pomknie linia 390 na Wolę. Na pewno na most Śląsko-Dąbrowski nie wróci zaś 410.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.