Ksiądz rektor jest jednoznacznie proboszczem dla kościoła.Kra pisze:A artykuł jest marny - u św. Anny nie ma proboszcza - to nie jest zwykła parafia tylko parafia personalna.
W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
NieMisiekK pisze:Ksiądz rektor jest jednoznacznie proboszczem dla kościoła.Kra pisze:A artykuł jest marny - u św. Anny nie ma proboszcza - to nie jest zwykła parafia tylko parafia personalna.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co to jest parafia diecezjalna?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Nie jest, rektor jest jedynie opiekunem kościołaMisiekK pisze:Ksiądz rektor jest jednoznacznie proboszczem dla kościoła.
Kan. 556 - Przez rektorów kościołów rozumie się tutaj kapłanów, którym powierzono troskę o jakiś kościół, który nie jest ani parafialny, ani kapitulny, ani złączony z domem wspólnoty zakonnej lub stowarzyszenia życia wspólnego, którzy sprawują w nim święte czynności.
Kan. 558 - Zachowując przepis kan. 262, rektor w powierzonym sobie kościele nie może sprawować czynności parafialnych, o których w kan. 530, nn. 1-6, bez zgody, a w razie potrzeby także delegacji proboszcza.
Czyli rektor < proboszcz
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Tyle, ze z rektorem załatwiasz wszystko dotyczące spraw danego kościoła.Paweł_K pisze:Czyli rektor < proboszcz
A dla ciekawych kościoły na Starym i Nowym Mieście (oprócz tego na skarpie przy ul. Kościelnej) należą do Parafii Archikatedralnej św. Jana. Parafia ta ma swojego proboszcza (jak się nie mylę jest nim ks. Bartołd) i podlega bezpośrednio pod ks. abp. Nycza.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jest zakaz prowadzenia kursów zjazdowych i technicznych przez most. możźe to o to chodzi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zakaz obowiązuje tylko tramwaje czy autobusy również? I obowiązuje w jakichś godzinach czy całodobowo?Glonojad pisze:Jest zakaz prowadzenia kursów zjazdowych i technicznych przez most. możźe to o to chodzi.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba tylko szczytowo, tramwaje, na czwórkoskręcie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak to nie? 
Zresztą jak to, to motorniczy decyduje, dokąd pojedzie?
Zresztą jak to, to motorniczy decyduje, dokąd pojedzie?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
No właśnie tak toJak to nie?
a kto inny ma decydować ??Zresztą jak to, to motorniczy decyduje, dokąd pojedzie?
To do nas należy wybranie najkrótszej drogi podczas zjazdu awaryjnego.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To, że za tobą robi się miejsce na przystanku.Pingwin pisze:co prawda nie wiem co to podciągniecie pod światła ma dać
ZTM zadeklarował nieprowadzenie tym skrętem przejazdów zjazdowych (te są w kartach) i technicznych (tu już można dyskutować, co to za kategoria). Czy awaryjne są technicznymi, czy też może - jako te, za trasowanie których, jak wynika, ZTM nie odpowiada - nie zaliczają się do nich? Przyznam, że nie wiem
ok, przeanalizowałem ta sytuacje na spokojnie i oddaje honorBastian pisze:To, że za tobą robi się miejsce na przystanku.
Fajnie było by to jakoś ustalić, żeby nie powstawały "sytuacje konfliktowe" na linni pracownik-pracodawca (TW) - ZTM.Bastian pisze:Czy awaryjne są technicznymi, czy też może - jako te, za trasowanie których, jak wynika, ZTM nie odpowiada - nie zaliczają się do nich? Przyznam, że nie wiem