Remont Trasy W-Z - zmiany autobusowe
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiadomo, w końću inżykretyni ten remont zaplanowali.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wybacz, ale to nie moje rejony. Więc proszę o podobną odpowiedź, ale bez "jak przed remontem". Interesują mnie konkretne rozwiązania.Łukasz pisze:Dlaczego ma być inaczej? Tak już było przed remontem. Ale póki co nie widziałem gigantycznego korka przed Bankowym.zofey pisze:Ponawiam pytanie. Było ono może za szczegółowe bo dotyczyło jednego momentu, ale jest w nim część generalna:
Czy gdy na części samochodowej tworzy się korek to na części ZTM ruch jest nadal płynny?
Czy też cała inwestycja poszła na marne?
- MeWa
- Cukiereczek
ale co dokładnie?zofey pisze:Wybacz, ale to nie moje rejony. Więc proszę o podobną odpowiedź, ale bez "jak przed remontem". Interesują mnie konkretne rozwiązania.Łukasz pisze: Dlaczego ma być inaczej? Tak już było przed remontem. Ale póki co nie widziałem gigantycznego korka przed Bankowym.
I gdzie chciałbyś, żeby tworzyły się korki?
Przed remontem pas był wydzielony dla tramwajów i nie tworzyły się korki, bo samochody nie wjeżdżały na ten pas. Jedynie problem występował na pl. Bankowym, gdzie czasami czwórka blokowała pozostałe tramwaje, często przez samochody stojące na łuku czwórki na jezdni al. "Solidarności".
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
http://www.ztm.waw.pl/informacje.php?i=43&c=98&l=1
ZTM pisze:Linia 160 wraca na most Śląsko-Dąbrowski
Linia 160 wraca na most Śląsko-Dąbrowski
Po skierowaniu linii 160 przez most Śląsko-Dąbrowski skróci się znacznie czas przejazdu z Targówka do centrum.
Takie rozwiązanie będzie możliwe ponieważ z tram-bus-pasa zostanie wycofana linia Z-2.
Autobusy linii 160 będą kursowały ze zwiększoną częstotliwością – co 7,5 minuty w szczycie i co 15 minut poza szczytem oraz w dni świąteczne na trasie:
TARGÓWEK – Trocka – Pratulińska – Handlowa – Ossowskiego – Barkocińska – Myszkowska – Gorzykowska – Radzymińska – al. Solidarności – most Śląsko-Dąbrowski – al. Solidarności – al. Jana Pawła II – DW. CENTRALNY.
Zmiana trasy linii 160 pozwoli, zgodnie z postulatami mieszkańców na znaczne zmniejszenie natężenia ruchu na ul. Tamka. Korekta trasy umożliwi również mieszkańcom Targówka szybki dojazd (przez cały tydzień) do stacji Ratusz Arsenał w miejsce skróconej trasy linii 410.
Jednocześnie zmniejszona zostanie częstotliwość kursowania linii 517 na odcinku od centrum do Targówka.
Linia Z-2 zostanie zlikwidowana, ponieważ pasażerowie na tym etapie remontu Trasy W-Z (ul. Młynarska - Kercelak) będą mogli korzystać z dodatkowych przystanków dla linii kursujących w tym rejonie.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko po co ten Centralny... Żeby za punktualnie nie jeździła?

Powinna zawracać przy Okopowej. Przynajmniej na razie.
Powinna zawracać przy Okopowej. Przynajmniej na razie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
z 160 to ciekawostka... Mało kto się tego spodziewał.
Zastanawia mnie jeszcze inna rzecz: Czemu po nowym torowisku jedne tramwaje jadą 50km/h a inne 30 km/h ?. Przecież to zmniejsza przepustowość a na dodatek samochody mimo korka są szybsze na całej długości trasy
Zastanawia mnie jeszcze inna rzecz: Czemu po nowym torowisku jedne tramwaje jadą 50km/h a inne 30 km/h ?. Przecież to zmniejsza przepustowość a na dodatek samochody mimo korka są szybsze na całej długości trasy
A ja się spodziewałem, ale myślałem, że przez Marszałkowską i dalej z powrotem na Grzybowski.chudzini7 pisze:z 160 to ciekawostka... Mało kto się tego spodziewał.
BTW 160 znów opuszcza pl. Grzybowski (ciekawe na jak długo
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie ma skrętu z TTA w Marszałkowską. Zaś wyłączanie się z pasa wcześniej mogłoby go zablokować.m72 pisze:A ja się spodziewałem, ale myślałem, że przez Marszałkowską
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
To znaczy kiedy zostanie zlikwidowana?ZTM pisze:Linia Z-2 zostanie zlikwidowana, ponieważ pasażerowie na tym etapie remontu Trasy W-Z (ul. Młynarska - Kercelak) będą mogli korzystać z dodatkowych przystanków dla linii kursujących w tym rejonie.
Dlaczego tam nie ma żadnej daty?
Chyba jeździliśmy tą trasą o różnych godzinach... Może przejedź się tamtędy w godzinach szczytu?chudzini7 pisze:Przecież to zmniejsza przepustowość a na dodatek samochody mimo korka są szybsze na całej długości trasy
person pisze:ZTM napisał/a:
Linia Z-2 zostanie zlikwidowana, ponieważ pasażerowie na tym etapie remontu Trasy W-Z (ul. Młynarska - Kercelak) będą mogli korzystać z dodatkowych przystanków dla linii kursujących w tym rejonie.
To znaczy kiedy zostanie zlikwidowana?
Dlaczego tam nie ma żadnej daty?
ZTM jako wstęp na stronie głównej pisze: Od 1 października linia 160 najprawdopodobniej pojedzie wspólnym pasem tramwajowo-autobusowym przez most Śląsko-Dąbrowski. Takie rozwiązanie znacznie skróci czas przejazdu z Targówka do centrum miasta.
Będę jeździł codziennie w godzinach szczytu, ale od październikaperson pisze:Chyba jeździliśmy tą trasą o różnych godzinach... Może przejedź się tamtędy w godzinach szczytu?
Szkoda, obecna trasa jest bardzo klimatyczna.
[ Dodano: |9 Wrz 2009|, 2009 20:43 ]
[ Dodano: |9 Wrz 2009|, 2009 20:43 ]
A ja to potwierdzam, wieczorami motorowym szczególnie się nie spieszy na moście -zapewne mniej ludzi oznacza szybszy przejazd i nietrzymanie się rozkładu.chudzini7 pisze:Czemu po nowym torowisku jedne tramwaje jadą 50km/h a inne 30 km/h ?