W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.

Remont Trasy W-Z - zmiany autobusowe

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 wrz 2009, 10:56

mariow pisze:ok Kleszczu, ja bym to nawet kupił, ale ZTCNNW* ZTM nie chce łączyc silnej linii zwykłej jadącej buspasem po TŁ z Ursusem zeby nie tkwiła w korkach - i to uwzględniam

*z tego co napisano na Wawkomie ;)
To jest problem bo linia do Ursusa z Trasy Łazienkowskiej przez Banacha (mityczne wręcz 182) byłaby cudownym rozwiązaniem (-o<
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 wrz 2009, 10:58

No dobra, ale czemu 25 jest przeciążone, a 517 pustawe (co nawet mnie zaskoczyło)?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 10 wrz 2009, 10:59

dlatego przy silnym 191(217) do PTK zapropnowałem zeby 187 pojechało tą trasą - nie bedzie az tak super ale zapewni fajne połączenie z Banacha i zastąpi obecne 191 na BW1920
PURA VIDA!

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 10 wrz 2009, 11:01

Bastian pisze:No dobra, ale czemu 25 jest przeciążone, a 517 pustawe (co nawet mnie zaskoczyło)?
Bo jest mit korków, których de facto najczęściej nie ma, ale jak będą buspasy to się może zmienić. Poza tym ta "pustawość" 517 to zawsze co najmniej kilkanaście osób stojących.
ŁK

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 wrz 2009, 11:03

Łukasz pisze:Poza tym ta "pustawość" 517 to zawsze co najmniej kilkanaście osób stojących.
WOOOW...
Łukasz pisze:Bo jest mit korków, których de facto najczęściej nie ma
Ja na Targowej widzę plazmę zawsze, gdy mam okazję tam zajrzeć. Na Zieleniecką i Rondo Waszyngtona wielu już tu narzekało - kłamali? :>
Łukasz pisze:jak będą buspasy to się może zmienić
Ale z Pragi nie będzie!!!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 wrz 2009, 11:04

mariow pisze:dlatego przy silnym 191(217) do PTK zapropnowałem zeby 187 pojechało tą trasą - nie bedzie az tak super ale zapewni fajne połączenie z Banacha i zastąpi obecne 191 na BW1920
Twoje 191 jechałoby przez Halę Kopińską :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

mariow

Post autor: mariow » 10 wrz 2009, 11:05

R-11 Kleszczowa pisze:
mariow pisze:dlatego przy silnym 191(217) do PTK zapropnowałem zeby 187 pojechało tą trasą - nie bedzie az tak super ale zapewni fajne połączenie z Banacha i zastąpi obecne 191 na BW1920
Twoje 191 jechałoby przez Halę Kopińską :?:
tak, ze względu na dojazd do DWZ z Ursusa
mozna tez odwrotnie ale po co dublować tramy na dłuższym odcinku Grójeckiej (191 sie całkowicie "wypróznia" w ZP BW1920 i wtedy nie byłoby tez jak dać przez Banacha)
PURA VIDA!

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 10 wrz 2009, 11:07

Bastian pisze:
Łukasz pisze:Poza tym ta "pustawość" 517 to zawsze co najmniej kilkanaście osób stojących.
WOOOW...
Łukasz pisze:Bo jest mit korków, których de facto najczęściej nie ma
Ja na Targowej widzę plazmę zawsze, gdy mam okazję tam zajrzeć. Na Zieleniecką i Rondo Waszyngtona wielu już tu narzekało - kłamali? :>
Łukasz pisze:jak będą buspasy to się może zmienić
Ale z Pragi nie będzie!!!
517 Targową jedzie lewym pasem aż do samego Wileńskiego, co generuje opóźnienia rzędu 2-3 minut (przyjedź, sprawdź, a nie oglądaj zza szyby). Z Zieleniecką jest róznie, a gdyby nie jakiś inżynieryjny debil to przy Waszyngtona też by nie było nawet minimalnego postoju tak jak go nie było przez ostatnie 30 lat.
ŁK

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 wrz 2009, 11:09

Tak w ogóle to czy to Twoje 191 musi jechać aż do P3K :?: Wiem - sam to kiedyś proponowałem ale dziś nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie...
Albert Camus-"Dżuma"

mariow

Post autor: mariow » 10 wrz 2009, 11:12

Kleszczu,
musi - nie musi
ale:
1. bedzie buspas
2. dopiero co obaj pokazaliśmy cudowność przesiadki w stronę centrum i ile czasu to zajmuje
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 wrz 2009, 11:26

mariow pisze:Kleszczu,
musi - nie musi
ale:
1. bedzie buspas
Tylko, że ten buspas też będzie miał określoną przepustowość. Priorytetem na nim powinny być 127, 128 O-) , 175, 501 oraz 504.
mariow pisze: 2. dopiero co obaj pokazaliśmy cudowność przesiadki w stronę centrum i ile czasu to zajmuje
Powtórzę pytanie - kto się przesiada do tramwajów przy Bitwy :?: Wspólnie przecież obalaliśmy tezę, że Ursus będzie 191 jechał do tramów :roll:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 10 wrz 2009, 11:35

R-11 Kleszczowa pisze:Mój rekord w relacji Wawelska - DWC w podróży tramwajem (wliczając czas oczekiwania) to 27 minut
ale można i w 15 minut dojechać wieczorem z Korotyńskiego do Centrum... Nie wiem, czemu ta licytacja ma służyć.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

mariow

Post autor: mariow » 10 wrz 2009, 11:35

R-11 Kleszczowa pisze:Priorytetem na nim powinny być 127,
nie robiłbym 127f przez to
R-11 Kleszczowa pisze:Wspólnie przecież obalaliśmy tezę, że Ursus będzie 191 jechał do tramów
no nie opłaca sie jechac 191 do tramów na BW czy tez Naruciaku w strone centrum wiec dlatego proponuje je dac nieco dalej

[ Dodano: |10 Wrz 2009|, 2009 11:37 ]
MeWa pisze:
a czy ktoś mówi tu o Korotyńskiego? dyskutujemy o zupełnie innej sprawie. Licytacji nie uprawiamy.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 wrz 2009, 11:41

mariow pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Priorytetem na nim powinny być 127,
nie robiłbym 127f przez to
R-11 Kleszczowa pisze:Wspólnie przecież obalaliśmy tezę, że Ursus będzie 191 jechał do tramów
no nie opłaca sie jechac 191 do tramów na BW czy tez Naruciaku w strone centrum wiec dlatego proponuje je dac nieco dalej
127 obsługuje relację Reduta/BC - Plac Zawiszy - Dworzec Centralny oraz zapewnia komunikację dla biur między PKP Ochota, a Grzymały. 191 z kolei ma za zadanie dowozić Ursus na Ochotę (w momencie gdy kierunkiem docelowym niekoniecznie jest centrum).
Albert Camus-"Dżuma"

mariow

Post autor: mariow » 10 wrz 2009, 11:44

tylko pamietaj cały czas że w obecnych warunkach nie zabierzesz 517 z Ursusa jezeli nic innego nie wydłużysz bo ludzie ZTM zjedzą. Pociągi nie sa na to gotowe. Tzn nie, poki nie powstanie stacja Niedzwiadek
PURA VIDA!

ODPOWIEDZ