To jest problem bo linia do Ursusa z Trasy Łazienkowskiej przez Banacha (mityczne wręcz 182) byłaby cudownym rozwiązaniemmariow pisze:ok Kleszczu, ja bym to nawet kupił, ale ZTCNNW* ZTM nie chce łączyc silnej linii zwykłej jadącej buspasem po TŁ z Ursusem zeby nie tkwiła w korkach - i to uwzględniam
*z tego co napisano na Wawkomie
W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Remont Trasy W-Z - zmiany autobusowe
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
No dobra, ale czemu 25 jest przeciążone, a 517 pustawe (co nawet mnie zaskoczyło)?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
WOOOW...Łukasz pisze:Poza tym ta "pustawość" 517 to zawsze co najmniej kilkanaście osób stojących.
Ja na Targowej widzę plazmę zawsze, gdy mam okazję tam zajrzeć. Na Zieleniecką i Rondo Waszyngtona wielu już tu narzekało - kłamali?Łukasz pisze:Bo jest mit korków, których de facto najczęściej nie ma
Ale z Pragi nie będzie!!!Łukasz pisze:jak będą buspasy to się może zmienić
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Twoje 191 jechałoby przez Halę Kopińskąmariow pisze:dlatego przy silnym 191(217) do PTK zapropnowałem zeby 187 pojechało tą trasą - nie bedzie az tak super ale zapewni fajne połączenie z Banacha i zastąpi obecne 191 na BW1920
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
tak, ze względu na dojazd do DWZ z UrsusaR-11 Kleszczowa pisze:Twoje 191 jechałoby przez Halę Kopińskąmariow pisze:dlatego przy silnym 191(217) do PTK zapropnowałem zeby 187 pojechało tą trasą - nie bedzie az tak super ale zapewni fajne połączenie z Banacha i zastąpi obecne 191 na BW1920
mozna tez odwrotnie ale po co dublować tramy na dłuższym odcinku Grójeckiej (191 sie całkowicie "wypróznia" w ZP BW1920 i wtedy nie byłoby tez jak dać przez Banacha)
PURA VIDA!
517 Targową jedzie lewym pasem aż do samego Wileńskiego, co generuje opóźnienia rzędu 2-3 minut (przyjedź, sprawdź, a nie oglądaj zza szyby). Z Zieleniecką jest róznie, a gdyby nie jakiś inżynieryjny debil to przy Waszyngtona też by nie było nawet minimalnego postoju tak jak go nie było przez ostatnie 30 lat.Bastian pisze:WOOOW...Łukasz pisze:Poza tym ta "pustawość" 517 to zawsze co najmniej kilkanaście osób stojących.
Ja na Targowej widzę plazmę zawsze, gdy mam okazję tam zajrzeć. Na Zieleniecką i Rondo Waszyngtona wielu już tu narzekało - kłamali?Łukasz pisze:Bo jest mit korków, których de facto najczęściej nie ma
Ale z Pragi nie będzie!!!Łukasz pisze:jak będą buspasy to się może zmienić
ŁK
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tak w ogóle to czy to Twoje 191 musi jechać aż do P3K
Wiem - sam to kiedyś proponowałem ale dziś nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie...
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tylko, że ten buspas też będzie miał określoną przepustowość. Priorytetem na nim powinny być 127, 128mariow pisze:Kleszczu,
musi - nie musi
ale:
1. bedzie buspas
Powtórzę pytanie - kto się przesiada do tramwajów przy Bitwymariow pisze: 2. dopiero co obaj pokazaliśmy cudowność przesiadki w stronę centrum i ile czasu to zajmuje
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
ale można i w 15 minut dojechać wieczorem z Korotyńskiego do Centrum... Nie wiem, czemu ta licytacja ma służyć.R-11 Kleszczowa pisze:Mój rekord w relacji Wawelska - DWC w podróży tramwajem (wliczając czas oczekiwania) to 27 minut
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
nie robiłbym 127f przez toR-11 Kleszczowa pisze:Priorytetem na nim powinny być 127,
no nie opłaca sie jechac 191 do tramów na BW czy tez Naruciaku w strone centrum wiec dlatego proponuje je dac nieco dalejR-11 Kleszczowa pisze:Wspólnie przecież obalaliśmy tezę, że Ursus będzie 191 jechał do tramów
[ Dodano: |10 Wrz 2009|, 2009 11:37 ]
a czy ktoś mówi tu o Korotyńskiego? dyskutujemy o zupełnie innej sprawie. Licytacji nie uprawiamy.MeWa pisze:
PURA VIDA!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
127 obsługuje relację Reduta/BC - Plac Zawiszy - Dworzec Centralny oraz zapewnia komunikację dla biur między PKP Ochota, a Grzymały. 191 z kolei ma za zadanie dowozić Ursus na Ochotę (w momencie gdy kierunkiem docelowym niekoniecznie jest centrum).mariow pisze:nie robiłbym 127f przez toR-11 Kleszczowa pisze:Priorytetem na nim powinny być 127,no nie opłaca sie jechac 191 do tramów na BW czy tez Naruciaku w strone centrum wiec dlatego proponuje je dac nieco dalejR-11 Kleszczowa pisze:Wspólnie przecież obalaliśmy tezę, że Ursus będzie 191 jechał do tramów
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"