W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Remont Trasy W-Z - zmiany autobusowe
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Oczywiście. Jedynym warunkiem (do tego podstawowym) jest ucywilizowanie pociągów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Boziu moja jakie to szczęście, że TY nie podejmujesz decyzji w ZTMieDęboszczak pisze:raczej 119 Zacisze-Dw. Wileński 10/15/15 (solo)Domino2001 pisze:Przy przyszłorocznej budowie II linii metra, o ile do niej dojdzie można się pokusić o likwidację 512 (bo tak czy inaczej coś z nią trzeba zrobić) i skierowanie 517 na trasę:
517 ZACISZE-Codzienna-Młodzieńcza-Radzymińska-al. Solidarności-...-Ursus Niedźwiadek.
Pozostałości z 512 można byłoby dać na dalsze wzmocnienie linii 160 w zamian za zabranie 517 z Targówka.
217 pl. Narutowicza-Ursus-Niedź. 5/10/10 512,517 kasacja
128 Mariensztat-Szczęśliwice 10/15/15 solo
Niby z jakiej racji 128 i to na solówkach ma jeździć co 15 w miedzyszczycie? Zarówno w międzyszczycie jak i weekendy co 10 ma to jeździć (teraz tak jeździ 157 i 512 w weekendy) natomiast w szczycie rzadziej niż co 7,5 min nie wchodzi w grę. Jeżeli tak ma wyglądać jak wyżej napisałeś proponowana przez Ciebie komunikacja to ja w tej chwili zgłaszam stanowczy sprzeciw powstaniu 128 na Ochocie! Wystarczy, że już pięknie rozrzedziliście komunikację na odcinku Pruszkowska-BTW1920 poprzez wycofanie 186 i obcięcie tym samym częstotliwości tej relacji o połowę. To samo ma być z połączenia 157 z 512? Jeśli tak to nigdy
Co do 217 to dzięki Bogu daleka przyszłość więc póki co nawet nie ma sensu się wypowiadać
Edit: Upsss sorry Dęboszczaku pomyśłałem, że chcesz łączyć 157 a 512 w jedną na Ochocie i stąd mój powyższy post o częstotliwości ale jeśli 128 ma poprostu zastąpić 512 a 157 nadal bez zmian to spoko. Nie ma problemu!
Jesteś tego pewien ???dzidek pisze:Boziu moja jakie to szczęście, że TY nie podejmujesz decyzji w ZTMie
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Pozory mogą mylić. Ale koniec off-topa.dzidek pisze:Coś było wspominane na forum, że kto inny jest od decyzji a np. Dęboszczak jest od pomysłów
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Nie ma się co dziwić, przynajmniej popołudniu, kiedy to skutecznie przejazd blokuje Al. Zieleniecka, Zamoyskiego i Targowa i to nie dotyczy tylko 517, ale wszystkich linii tam jeżdżących!! Ale najwyraźniej władzom Warszawy to nie przeszkadza, przesuwając po raz kolejny Praskie inwestycje na dalsze lata!!Bastian pisze:No dobra, ale czemu 25 jest przeciążone, a 517 pustawe (co nawet mnie zaskoczyło)?
Wczoraj miałem okazję sprawdzić zapełnienie 517 rano pomiędzy 6:20 a 7:30 i jednak ta linia nadal bardzo dobrze pracuje - średnie zapełnienie w busach to ok 100-110 osób na wysokosci przystanku AL. Zieleniecka w stronę Centrum!! Aczkolwiek jestem ciekaw jak puszczenie przez trasę W-Z linii 160 odbije się na zapełnieniu 517? Jeśli rzeczywiście zapełnienie drastycznie spadnie, moze warto pomyśleć wpuszczeniu 517 na Gocław wraz z jednoczesną liwidacją E-5? A od Dworca Wileńskiego do Targówka jakieś 2xx co 12 -15 min na solo?
the best 147!!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ba, niektórzy forumowicze nawet tych korków nie widząpawulon pisze:Nie ma się co dziwić, przynajmniej popołudniu, kiedy to skutecznie przejazd blokuje Al. Zieleniecka, Zamoyskiego i Targowa i to nie dotyczy tylko 517, ale wszystkich linii tam jeżdżących!! Ale najwyraźniej władzom Warszawy to nie przeszkadza
Zlituj się, 160 i 162 nie wystarczą? A jeżeli faktycznie nie, to się puści 160fpawulon pisze:A od Dworca Wileńskiego do Targówka jakieś 2xx co 12 -15 min na solo?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
160 do Centrala to średni pomysł, który rozwala całą ideę promocji 23 na Targówek - zaraz się okaże, że "przecież 23 nie jeździ na Centralny" i dupa, z rączką na dodatek.
Poza tym "dowozówka" co 15 minut w międzyszczycie? Zapewne kosztem międzyszczytowego 517, czyli z jednej silnej linii robimy dwie słabsze...
Poza tym "dowozówka" co 15 minut w międzyszczycie? Zapewne kosztem międzyszczytowego 517, czyli z jednej silnej linii robimy dwie słabsze...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
ja bym zrobił za ciosem :
160 7,5/10/7,5/10 DWC - TARGÓWEK (może przez Żelazną zamiast JPII )
501 kasacja
507 7,5/10/10/10 NOWE BEMOWO - STEGNY (Płocką oraz Prostą lub Alejami)
517 5/10/7,5/10 URSUS - GOCŁAW (ewentualnie rano z f dojazdy do centrum)
E-5 kasacja
ewentualnie 155 TORWAR - ... - Górczewska - OS. GÓRCZEWSKA, na karolin 112 wystarczy.
160 7,5/10/7,5/10 DWC - TARGÓWEK (może przez Żelazną zamiast JPII )
501 kasacja
507 7,5/10/10/10 NOWE BEMOWO - STEGNY (Płocką oraz Prostą lub Alejami)
517 5/10/7,5/10 URSUS - GOCŁAW (ewentualnie rano z f dojazdy do centrum)
E-5 kasacja
ewentualnie 155 TORWAR - ... - Górczewska - OS. GÓRCZEWSKA, na karolin 112 wystarczy.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Bemowie brak uzasadnienia dla takiego wzmocnienia.patryk148 pisze:507 7,5/10/10/10 NOWE BEMOWO
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A po co te f-ki, jeżeli z obydwu kierunków potrzebna jest wysoka częstotliwość (Gocław ma teraz rano 507 i E-5 łącznie co 4-5 minut, Ursus 517 również co 4-5)? Ta swoista "moda" na kursy skrócone staje się powoli irytująca. Jak co druga linia w Warszawie będzie miała objaśnienia rodem z PKS-u to ludzie pogubią się w tym wszystkim do reszty.patryk148 pisze: 517 5/10/7,5/10 URSUS - GOCŁAW (ewentualnie rano z f dojazdy do centrum)
E-5 kasacja
To skasować 507 razem z E-5 a dla Górczewskiej zostawić 501 na obecnej trasie (przy okazji można będzie się pozbyć f-ek, ponieważ przydadzą się również na dalszym odcinku dla zapchania dziury po 507). I tak Prosta i Świętokrzyska będą rozkopane "z okazji" budowy metra zatem 507 prędzej czy później będzie musiało stamtąd zniknąć. Do tego wszystkiego 517 jak wyżej, czyli URSUS - GOCŁAW.
[ Dodano: |10 Wrz 2009|, 2009 21:37 ]
[ Dodano: |10 Wrz 2009|, 2009 21:37 ]
Już o tym kiedyś pisałem: wobec upadku projektu zmian wawerskich można wyciągnąć na Targówek 123 z jednoczesnym wycofaniem z Kijowskiej i skróceniem z drugiej strony do Wiatracznej. Wtedy na Lubelską wydłużyć 148, będzie lepsze wykorzystanie dla przegubów na tej linii zaś solówki na 123 się trochę zluzują i nie trzeba będzie wypuszczać przegubów na dodatki.pawulon pisze:[...]A od Dworca Wileńskiego do Targówka jakieś 2xx co 12 -15 min na solo?