O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
-
kebe
Tylko Słonecznik w zastępstwie zwykłej osobówki zatrzymywał się na wszystkich przystankach. Normalnie to tylko Toruńska, Legionowo, NDM, Nasielsk na tym odcinku.Jechałem słonecznym 7-wagonowym i ten ostatni wagon to praktycznie na każdym przystanku już wystawał za peron. Czasem ostatnie drzwi już były poza peronem (nie zapamiętam które przystanki). dłuższy wystawał by całym wagonem po prostu.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
Quest. O 15.50 przyjeżdża na Warszawę Służewiec kibel KM z Mińska i tam kończy bieg(wg Hafasa). O 17.15 rusza kibel relacji Służewiec-Wschodnia. Ktoś wie co się dzieje z tą jednostką przez 1,5h?
Dokładnie. Jest brany na Okęciu na bok (jak widać na tym zdjęciu), tam wykonuje się próbę hamulców i oczekuje na odjazd z powrotem.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Na stronach KM pojawił się przetarg na "usługi agencji ściągających należności".
Dotyczy to niezapłaconych 5000 nakazów zapłaty z roku 2005 (? myślałem, że już ściągnęli) na kwotę 1 217 084 zł
PS. Co z oprotestowanymi przetargami taborowymi?
Dotyczy to niezapłaconych 5000 nakazów zapłaty z roku 2005 (? myślałem, że już ściągnęli) na kwotę 1 217 084 zł
PS. Co z oprotestowanymi przetargami taborowymi?
Zaraz, zaraz wydawało mi się, że nie można zmienić kierunku pociągu na Okęciu. To może bardziej dotyczy SKM Warszawa - jedna z planowanych tras ma zostać skrócona z prawego brzegu Wisły (zdaje się, że z Otwocka) do Warszawy Zachodniej. Argumentowano, że pociąg na takiej trasie nie może jechać dalej po linii radomskiej (przez Służewiec) bo dalej nie ma gdzie zawrócić. To zmiana kierunku eskaemki byłaby możliwa na Okęciu czy nie?laczor pisze:Dokładnie. Jest brany na Okęciu na bok (jak widać na tym zdjęciu), tam wykonuje się próbę hamulców i oczekuje na odjazd z powrotem.
Zmiana kierunku ruchu jest możliwa dla każdego EZTamamadoo pisze:Zaraz, zaraz wydawało mi się, że nie można zmienić kierunku pociągu na Okęciu. To może bardziej dotyczy SKM Warszawa - jedna z planowanych tras ma zostać skrócona z prawego brzegu Wisły (zdaje się, że z Otwocka) do Warszawy Zachodniej. Argumentowano, że pociąg na takiej trasie nie może jechać dalej po linii radomskiej (przez Służewiec) bo dalej nie ma gdzie zawrócić. To zmiana kierunku eskaemki byłaby możliwa na Okęciu czy nie?laczor pisze:Dokładnie. Jest brany na Okęciu na bok (jak widać na tym zdjęciu), tam wykonuje się próbę hamulców i oczekuje na odjazd z powrotem.
Warszawa Okęcie jest stacją. A stacja ma to do siebie, że umożliwia kończenie/rozpoczynanie biegu przez pociągi oraz właśnie zmianę czoła. Pociągi jako tako nie mogą kończyć biegu na przystankach osobowych. Nawet jeśli pani megafonistka na Zachodnim powie, że pociąg jedzie "do przystanku Warszawa Służewiec" to od drugiej strony wygląda to trochę inaczej. Do Służewca to wiezie on pasażerów, gdzie wysiadają wszyscy i jedzie do najbliższej stacji (Okęcia) na obrót.mamadoo pisze:To zmiana kierunku eskaemki byłaby możliwa na Okęciu czy nie?
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Generalnie wg definicji jeśli pociąg kończy bieg na przystanku to przystanek nie jest już przystankiem a stacją 
Wikipedia mówi, że te zwrotnice zlikwidowano. Spadł więc ze stacji na p.o.