Informacja pasażerska
- fik
- Naczelne Chamidło
Zdziwieni podnieść ręce... dziękuję, nie widzę.http://ztm.waw.pl/informacje.php?i=62&c=98&l=1
Mobilis poniesie konsekwencje
W pięciu nowych autobusach firmy Mobilis, jakie od 1 października kursują na linii 180, awarii uległ system informatyczny obsługujący elektroniczne wyświetlacze. Do czasu usunięcia usterki w pojazdach zamontowane zostały tymczasowe tablice. Jak zapewnił prezes Mobilis Eugeniusz Szymonik, awaria będzie usuwana w nocy i już w piątek (2 października) autobusy powinny wyjechać na trasę ze sprawnymi wyświetlaczami.
Mobilis, który wygrał przetarg na świadczenie usług 50 autobusami 9 i 12-metrowymi, poniesie konsekwencje faktu, iż w dostarczonych przez niego pojazdach wystąpiły techniczne mankamenty.
Zgodnie z umową zawartą przez ZTM z firmą Mobilis, przewoźnik za „niewłaściwe oznakowanie autobusu” zapłaci karę, wyliczaną jako wielokrotność stawki za wozokilometr. Kara zostanie naliczona za każdy kurs, podczas którego wyświetlacze nie były sprawne.
Ponadto w związku z niespełnieniem wymogu zainstalowania w pojazdach automatów biletowych, Mobilis nie będzie otrzymywał pełnego wynagrodzenia za wykonaną pracę przewozową. ZTM zapłaci mu za każdy wozokilometr jedynie 80 procent pełnej stawki.
Biletomaty zostaną wprowadzone jednocześnie we wszystkich 50 autobusach od 1 stycznia 2010 roku.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Umiejscowienie nowych korali to jakaś pomyłka, podobnie jak ta monstrualna obudowa...
Nie można było tego wyświetlacza zamontować "po staremu", czyli tam gdzie do niedawna były deski? A jeśli nie tam, to może na skosy dachowe, w chwili obecnej brawa dla osoby wymyślającej układ elementów nowego SIP, bo w tłoku nie będzie jak zobaczyć informacji na e-koralach (ludzie głowami zasłonią, zresztą będą wdzięczni za zasłonięcie okna)...
Nie można było tego wyświetlacza zamontować "po staremu", czyli tam gdzie do niedawna były deski? A jeśli nie tam, to może na skosy dachowe, w chwili obecnej brawa dla osoby wymyślającej układ elementów nowego SIP, bo w tłoku nie będzie jak zobaczyć informacji na e-koralach (ludzie głowami zasłonią, zresztą będą wdzięczni za zasłonięcie okna)...
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Nie, proszę, raczysz żartować!BJ pisze:R&G jest czytelne nie mniej od PIXELa.Tyrystor pisze:Równie nieczytelne jak R&G, zatem nie ma o co krzyczeć...
Pixel ma najczytelniejszą czcionkę jaką można sobie wyobrazić, zaś numer linii odcyfrowuję, gdy autobus jest dwa razy dalej niż autobus z wyświetlaczem R&G
A ja jestem zdania że R&G jest czytelniejszy, rano nie mogłem odczytać na wyś. 527 gdzie on jedzie // z napisem TRASA ZMIENIONA // zlało mi się wszystko 
Pomijam to, że te czcionki są praktycznie identyczne i tak samo czytelne lub nieczytelne.Tyrystor pisze:Nie, proszę, raczysz żartować!
Pixel ma najczytelniejszą czcionkę jaką można sobie wyobrazić, zaś numer linii odcyfrowuję, gdy autobus jest dwa razy dalej niż autobus z wyświetlaczem R&G
Różnicę widzę niewielką.
Rację mogę Ci przyznać jedynie w przypadku, jeśli mówisz o czcionce R&G znanej z SU10.BJ pisze:Pomijam to, że te czcionki są praktycznie identyczne i tak samo czytelne lub nieczytelne.Tyrystor pisze:Nie, proszę, raczysz żartować!
Różnicę widzę niewielką.