Jak beda skorordynowane na papierze to tez beda jezdzic stademGlonojad pisze:Jak będą zsynchronizowane to będą jeździły stadem
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z całym szacunkiem, ale 5 z Winnicy na plac Narutowicza z logiką nie ma nic wspólnegoMarCinek pisze: Moim skromnym zdaniem, to po oddaniu Mostu Północnego na Tarchomin pojedzie właśnie 17 (jako zadośćuczynienie za utratę 510), 5 (która po oddaniu odcinka torów na Powstańców Śląskich pewnie ewoluuje gdzieś w kierunku Połczyńskiej, być może na Pl. Narutowicza) i coś nowego i częstego z Metra Młociny. Przynajmniej tak by było najlogiczniej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Moim zdaniem prawie wszystkie linie tramwajowe pracują odcinkowo - np. ta 6 z Tarchomina na Żoliborz i z Żoliborza na Pragę. Prosteperson pisze:Komu i w jakiej relacji miałaby służyć 6-tka z Tarchomina przez Żoliborz na Pragę?JacekM pisze:A w czym to gorsze od 22 czy 35? Wisła to nie jest jakaś magiczna bariera...
Zdecydowanie więcej osób skorzystałoby z linii jadącej z JP II na Białołękę...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- tarantula01
- Kontakt:
No dobrze, tramwaje tramwajami. Ale proszę mi powiedzieć, jakie zmiany w trasach linii autobusowych są planowane, gdy budowa mostu i nakładająca się na nią budowa kolektora do Czajki (w części niekolidującej z budową mostu) wejdą w zaawansowane stadia? Linie out z Obrazkowej?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
A niby czemu? Jeszcze mniej logiki by było, gdyby jechała na Koło albo na Górczewską. A tak byłoby doskonałe połączenie Tarchomina, Bielan, Bemowa, Jelonek i Woli. Jasne, że byłaby to praca odcinkowa, bo z Winnicy na Narutowicza raczej nikt by nią nie jechał.Glonojad pisze:Z całym szacunkiem, ale 5 z Winnicy na plac Narutowicza z logiką nie ma nic wspólnegoMarCinek pisze: Moim skromnym zdaniem, to po oddaniu Mostu Północnego na Tarchomin pojedzie właśnie 17 (jako zadośćuczynienie za utratę 510), 5 (która po oddaniu odcinka torów na Powstańców Śląskich pewnie ewoluuje gdzieś w kierunku Połczyńskiej, być może na Pl. Narutowicza) i coś nowego i częstego z Metra Młociny. Przynajmniej tak by było najlogiczniej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kwestia potrzeb na różnych odcinkach...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
8 na trasie na Okecie wozilo muchy, 20 na Banacha tez bylo pustawe. Solowki na TMP? Bez zartow. Zadnych wiecej dziadow, 10 na Mlociny, 28 na Gorczewska, 5 Winnica - Mlociny, 17 Winnica - Kielecka, 45 Tarchomin - Mlociny. Na TMP l
Co innego, gdy powstanie tramwaj przez DWZ
Co innego, gdy powstanie tramwaj przez DWZ
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
prosper5250
Wrócę na moment do skróconego 186. Otóż okazało się, że przeważająca większość pasażerów z Białołęki płd-zach. jest usatysfakcjonowana zmianami, jakie wprowadzono w przebiegu tej linii od września... Cóż - nie pozostaje mi nic innego, jak przyznać, iż tym razem nie miałem racji - miał ją Zarząd, wprowadzając owe zmiany.
Skoro ta większość jest zadowolona, muszę pogodzić się z tym stanem rzeczy i korzystać z alternatyw... A właściwie nie ja - tylko żona ma...
Cóż... jakoś to będzie 
Skoro ta większość jest zadowolona, muszę pogodzić się z tym stanem rzeczy i korzystać z alternatyw... A właściwie nie ja - tylko żona ma...
Czy w kontekście zmiany organizacji ruchu - tej co będzie, a nie tej tymczasowej co jest teraz - na skrzyżowaniu Modlińskiej z Obrazkową w trakcie budowy węzła z TMP ZTM przewiduje może puszczenie busów wzdłuż wałów i osadników, tj. po ulicach Świderskiej/Myśliborskiej/Dorodnej/Kowalczyka?
--
Oko za oko, kwit za dowód.
Oko za oko, kwit za dowód.
Po co? Jak budowano rondo Myśliborska/Świderska/Obrazkowa nic takiego nie było.elijah pisze:Czy w kontekście zmiany organizacji ruchu - tej co będzie, a nie tej tymczasowej co jest teraz - na skrzyżowaniu Modlińskiej z Obrazkową w trakcie budowy węzła z TMP ZTM przewiduje może puszczenie busów wzdłuż wałów i osadników, tj. po ulicach Świderskiej/Myśliborskiej/Dorodnej/Kowalczyka?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- tarantula01
- Kontakt:
A tu zestawienie utrudnień przy budowie kolektorów:

Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Uff, w końcu. Prawdopodobnie 5 listopada zacznie się budowa nowych zatok:tarantula01 pisze:Mam dobrą wiadomość. UD przeznaczy 220 tys zł na budowę brakujących przystanków na Milenijnej i Pomorskiej. Realizacja ma nastapić w 2009 r. Nie wiem jeszcze tylko, czy w I, czy w II połowie.tarantula01 pisze:A jeśli chodzi o przystanki, to czekamy na odpowiedź:
http://radny.com.pl/interwencje/
interwencje nr 52 i 53. W tym ostatnim przypadku, nieco się kraniec zmienił.

Zakończenie prac planowane jest na 30 listopada.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
W dniach 6 XI - 15 XI planowane jest wyłączenie pętli tramwajowej Żerań FSO. Powód? Trzeba rozebrać fragmenty wiaduktów Trasy Toruńskiej nad pętlą tramwajową. Na czas wyłączenia ma być przygotowana komunikacja zastępcza (do ronda Starzyńskiego).
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Szkoda, że nie dało się wepchnąć GDDKiA pętli tymczasowej....tarantula01 pisze:W dniach 6 XI - 15 XI planowane jest wyłączenie pętli Żerań FSO. Powód? Trzeba rozebrać fragmenty wiaduktów Trasy Toruńskiej nad pętlą tramwajową. Na czas wyłączenia ma być przygotowana komunikacja zastępcza (do ronda Starzyńskiego).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -