Czas najwyższy za przeproszeniem wyp***dolić pieszych ze ścieżek rowerowych i uczynić chodniki przejezdnymi, to może pogadamy.MisiekK pisze:Czas najwyższy wpuścić rowerzystów na chodniki.
RowerzyĹci vs automobiliĹci
Moderator: Wiliam
Stołeczna Policja nauczyła się solić mandaty pieszym szwendającym się po ścieżkach rowerowych.jajcys pisze:Czas najwyższy za przeproszeniem wyp***dolić pieszych ze ścieżek rowerowych.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- fik
- Naczelne Chamidło
A kiedy nauczy się to robić w stosunku do dwupedałów na chodnikach?MisiekK pisze:Stołeczna Policja nauczyła się solić mandaty pieszym szwendającym się po ścieżkach rowerowych.jajcys pisze:Czas najwyższy za przeproszeniem wyp***dolić pieszych ze ścieżek rowerowych.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ej, a piesi, to co? Rowerzyści chcą ścieżek i chodników, a piesi, to po błocie mają chodzić? Każdy niech się trzyma swoich dróg i będzie spokój.jajcys pisze:Czas najwyższy za przeproszeniem wyp***dolić pieszych ze ścieżek rowerowych i uczynić chodniki przejezdnymi, to może pogadamy.
[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 ]
Chyba nigdy. Ich trudniej zatrzymać.fik pisze:A kiedy nauczy się to robić w stosunku do dwupedałów na chodnikach?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I za to też trzeba solić mandaty. Zwłaszcza szlag mnie trafia, jak jedzie sobie agent ul. Bitwy Warszawskiej w kierunku Banacha, ~5 m równolegle do pierniczonej asfaltowej drogi rowerowej, która naprawdę może być za modelową podana.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Była już taka myślzzz pisze:Tzn, zejak jade ulica sa na niej dziury skrzyzowania z ograniczona widocznoscia, to moge sobie samochodem wjechac na sciezke rowerowa ktora jest rowniejsza i przyjrmniej sie nia jedzie?
Szeregowy_Równoległy pisze:Czy jeśli chodnik jest równiejszy niż jezdnia to mogę jechać moją 28 letnią Ładą po chodniku a nie po jezdni?
O kolejny argument za ścieżkami przy bus-pasach, ja jeszcze dodam, że o ścieżce na bitwy długo nie wiedziałem, bo jej nie widziałem.jajcys pisze:To i tak za mało, ludzie chodzą i będą jeszcze długo chodzić po ścieżkach. Dlatego ja chętnie będę praktykował jazdę po ulicy, która jest w miarę bezpieczna i równa.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Ja jadę pasem środkowym (prawym dla samochodów), miny wkurzonych samochodziarzy bezcenne:).jajcys pisze:Ja jeżdże po buspasach, nie będę robić z siebie pajaca blokując ruch jadąc rowerem między pasem dla samochodów a buspasem.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Twoja mina jak kiedyś wpadniesz pod samochód bedzie znacznie smutniejsza. Mój kolega też wychwalał rower do momentu kiedy nie wpadł z rowerem pod autobus. Rower skasowany, on na szczescie bez większych obrażeń ale od tamtej pory po ulicach juz nie jeździ.kajo pisze:Ja jadę pasem środkowym (prawym dla samochodów), miny wkurzonych samochodziarzy bezcenne:).jajcys pisze:Ja jeżdże po buspasach, nie będę robić z siebie pajaca blokując ruch jadąc rowerem między pasem dla samochodów a buspasem.
kiedyś zarobisz od samochodu czy ciężarówki i już nie będzie Ci tak wesoło w szpitalu.kajo pisze:Ja jadę pasem środkowym (prawym dla samochodów), miny wkurzonych samochodziarzy bezcenne:).
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.