Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Dokładnie. Ja na 016/517 również spodziewałem się przynajmniej -30, a tu największe opóźnienie to bodajże 9 min. i to przez Łopuszańską (wyjazd i włączenie przy Zaj. Kleszczowa).dzidek pisze:No trzynastego w piątek świetnie się jeździło po mieście
Później z PKP Ursus punktualnie byłem aż do DWC. Wracając dogoniłem ślimaka z Worinicza, który SU18 jechał -16, a ja miałem tylko -4 (dogoniłem go na Popularnej)
Przy okazji nie pochwaliłeś się, 10 skargami które wpłyną za szaleńczą jazdę, 6 babciami które dostały drzwiami, 5 osobami które wypadły z siedzeń na zakręcielevar pisze: Dokładnie. Ja na 016/517 również spodziewałem się przynajmniej -30, a tu największe opóźnienie to bodajże 9 min. i to przez Łopuszańską (wyjazd i włączenie przy Zaj. Kleszczowa).
Później z PKP Ursus punktualnie byłem aż do DWC. Wracając dogoniłem ślimaka z Worinicza, który SU18 jechał -16, a ja miałem tylko -4 (dogoniłem go na Popularnej). I zjazd po trasie już na +2
.
Nikt nie wypadł z siedzeń, ale za to na Targówku jakaś babcia PO wyjściu z autobusu wywaliła się na chodnik niczym pijany nurekFlash8222 pisze:Przy okazji nie pochwaliłeś się, 10 skargami które wpłyną za szaleńczą jazdę, 6 babciami które dostały drzwiami, 5 osobami które wypadły z siedzeń na zakręcieTaki mały joke
To taka rada... na drugi raz jak otwierasz drzwi to się zatrzymaj.levar pisze:Nikt nie wypadł z siedzeń, ale za to na Targówku jakaś babcia PO wyjściu z autobusu wywaliła się na chodnik niczym pijany nurek. Nie mam pojęcia dlaczego, bo ani jej nie przyciąłem, ani nic nienormalnego się nie zdarzyło
![]()
.
-
NR
- (tygrys)
ale 186 i tak było wtedy na SBdzidek pisze:No trzynastego w piątek świetnie się jeździło po mieście. Myślałem, że 414 będzie łapać gigantyczne opóźnienia na TT i pozostałych odcinkach trasy a tu niespodzianka. W szczycie B jedynie zakorkowana Dickensa od Szczęśliwickiej do Grójeckiej i Grójecka do Bitwy Warszawskiej. Nawet na Grota szło na bieżąco. Maksymalne opóźnienia na 414 to -10 min (spowodowane zatorem na Dickensa po godzinie 14.) Im później tym luźniej na mieście a około 17 przejazd przez Wisłę na Bródno bardzo płynny![]()
Oby więcej takich piątków trzynastego!
Dziś na 521 w szczycie A około -50' (do standardów doszedł jeszcze wypedek przy Żółkiewskiego)
-
NR
- (tygrys)
Tak, tam jest wieczny problem z ustawieniem.dzidek pisze:Tak! Widziałem jak pan Kazimierz biegał po pętli i opieprzał kierowców na 186. Szczególnie gdy kierowca ITSu prześcignął stalowego, któremu cały czas na ogonie siedział i później zrobił burdel na pętli z ustawieniem wozów.NR pisze:ale 186 i tak było wtedy na SB
Niepisana zasada jest taka że l. 186 podjeżdża pod krawężnik przystanku a l. 414 staje obok. Lecz pewne zawirowania i bajzel gotowy. Problem jest też w tym że za każdą całką jest dodatek i gdy wóz zakładu jest punktualnie badź przed czasem a z trasy przyjeżdża opóźniony. Ostatnio (bodajże 12-11-2009r.) zepsół się wóz z ITS-u i wozy l. 186 odjeżdżały z przytanku 05.
A Kaziu to Kaziu
Wczoraj musiało byc wesoło na 172: ok. 19:50 na przystanek Goraszewska w stronę Sadyby zawitał czteroskład: SU18 (wóz 8105), 2XSU15 i Neoś. Z kolei 189 o podobnej porze nie mieściło się na Sadybie (5 wozów na pętli - 2977, 2979, 5513, 5749 i jeszcze jakiś kleszczowy Ikar; i kolejne dwa nadjeżdżające...)
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Może to ma związek z tym , może nie - ale wczoraj w TVN Warszawa pokazywali jak z okazji remontu Trasy Toruńskiej jest zakorkowana Św WincentegoSławekM pisze:Dziś rano jakieś kosmiczne opóźnienia na 169.
7/169 które na Inżynierskiej o 7:46 miało podążać w kierunku Bródna, o tej porze dopiero przeciskało się przez plac Wileński w kierunku... Dworca Wschodniego.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach