Tja, i co jeszcze, sracze ze złota?jwojtynski pisze:Plac Konstytucji powinni zrobić w stylu socrealistycznym, wejścia w piaskowcu, kandelabry, etc.
Co ze stacjami A-12 Plac Konstytucji i A-16 Muranów?
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
A gdzie w socrealizmie złote sracze, oszalałeś? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale sam pomysł jest bardzo dobry. Bardzo fajnie by się to wkomponowało w MDM
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie jestem pewien, czy MDM jako zespół urbanistyczny nie jest już chroniony. A gdyby tak rzeczywiście było, to i nie bardzo by tam można umieścić obiekty niekonweniujące z otoczeniem.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
jwojtynski pisze:Plac Konstytucji powinni zrobić w stylu socrealistycznym, wejścia w piaskowcu, kandelabry
R-11 Kleszczowa pisze:Mimo iż jestem przeciwny tym stacjom to ten pomysł mi się bardzo podoba.
Na placu Konstytucji mogą zrobić stację w stylu Wierzbno, czy innych z pierwszego odcinka, tylko z peronami bocznymi, bez galerii, poprostu zwykły przystanek metra. A za pieniądze przeznaczone na stację Muranów mogą zbudować podziemne przejscie ze stacji Centrum do dworca Śródmieście.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To inna sprawa, że kolej ma cos do powiedzenia. Ale jak bedzie remont otoczenia PKiN, to siła rzecz muszą coś zrobić.
A stacja Dworzec Gdański też mogła by mieć połączenie z PKP.
Teraz niech pomyślą, gdzie zmiescic wyjscia na Pl. Konstytucji, bo tam troche ciasno...
A stacja Dworzec Gdański też mogła by mieć połączenie z PKP.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ciasno, na wielkim placu? 
Ciasno, to jest w Pradze na Starym mieście...
Ciasno, to jest w Pradze na Starym mieście...
- MeWa
- Cukiereczek
dlatego wyjścia należy mądrze wkomponować w otoczenie.Busmann pisze:Ciasno jest z tego względu, że moga być protesty, że chcą naruszać urbanistykę MDM-u (pomnik minionej epoki "sprawiedliwosci i dobrobytu")
Stacja nie może być w stylu poprzednich chociażby ze względu na metodę konstrukcji peronów bocznych.Busmann pisze:Na placu Konstytucji mogą zrobić stację w stylu Wierzbno, czy innych z pierwszego odcinka, tylko z peronami bocznymi, bez galerii, poprostu zwykły przystanek metra.
Budowa, planowanie tego przejścia dawno została wyjęta spod gestii metra. Budowa musi być ściśle powiązana z tym, co powstanie nad stacją. Wszak ten plac przed stacją metra zostanie przykryty.Busmann pisze:A za pieniądze przeznaczone na stację Muranów mogą zbudować podziemne przejscie ze stacji Centrum do dworca Śródmieście.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wcześniej to nie było na to pieniędy.8401 pisze:Taa, teraz miasto chce utworzyć te stacje... Trzeba było o tym pomyśleć wcześniej
Baaaaa już widze jak będzie Ursynów narzekał. I prawde mówiąc wcale im się nie będę dziwił.8401 pisze: Poza tym trzeba by było zawiesić metro... To była by wielka strata, nawet w wakacje. (turyści)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
Budowanie stacji przy czynnym ruchu nie jest wielką sztuką - lista takich stacji na świecie jest długa. Zamknięcie jednego tunelu można ograniczyć do tygodnia. Jednym z kryteriów przy wyborze studium będzie jak najmniejsza uciążliwość dla pasażerów metra oraz tramwajów na Marszałkowskiej.8401 pisze:Taa, teraz miasto chce utworzyć te stacje... Trzeba było o tym pomyśleć wcześniej, a nie jak odcinek jest wykonany... Poza tym trzeba by było zawiesić metro... To była by wielka strata, nawet w wakacje. (turyści)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"