Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Udało się. Podniesienie częstotliwości 520 zerwało powiązanie 520+525 z Ostrobramskiej. Dalsza część zagadnienia była tylko kwestią czasu, by zrobić rozkład i ją wprowadzić.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
geograf_OSU
-
bartoni722
-
Krzysiek_S
Chyba już na 100% nie będzie autobusu na Potockich, bo po tym co niżej powstaną progi.
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1631627,0, ... omosc.html
Oczywiście żal kobiety.
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1631627,0, ... omosc.html
Oczywiście żal kobiety.
-
Krzysiek_S
Na 100% będą postulaty w sprawie zamontowania progów od mieszkańców Potockich, zresztą już były wcześniej.jasiu pisze:Po co robić progi? Zamienić asfalt na trylinkę, albo jeszcze lepiej kocie łby - autobus przejedzie, a samochód się nie rozpędzi
A co do innej nawierzchni, powiedzą Ci , wstecznictwo.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wręcz przeciwnie.
Jeśli chodzi o szykany, znana zasada jest taka: szykana dla pojazdów ciężkich jest nieskuteczna dla osobówek, skuteczna dla osobówek jest nieprzejezdna dla samochodów ciężkich (w tym autobusów).
Jeśli chodzi o szykany, znana zasada jest taka: szykana dla pojazdów ciężkich jest nieskuteczna dla osobówek, skuteczna dla osobówek jest nieprzejezdna dla samochodów ciężkich (w tym autobusów).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Da się zrobić z nawierzchnią coś, że kierowcy zwolnią, a autobus spokojnie przejedzie.Glonojad pisze:Wręcz przeciwnie.
Gdzieś w PL spotkałem się z czymś takim na głównej drodze, na której w asfaltcie rozmieszczono przed przejściem dla pieszych pasy kostki brukowej.
Wygląda to ciekawie, kierowców spowalnia, a autobusom nic nie jest.
Jeżeli walka o bezpieczeństwo to wstecznictwo, to bardzo mi przykro ,ale po co cokolwiek robić. Progi to też żaden krok do przodu.
Niemożność wprowadzenia autobusu na Potockich należy póki co traktować jak dogmat.jasiu pisze:Po co robić progi? Zamienić asfalt na trylinkę, albo jeszcze lepiej kocie łby - autobus przejedzie, a samochód się nie rozpędzi
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S