Zajezdnie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
5232
Kontakt:

Post autor: 5232 » 29 maja 2006, 23:44

Bastian pisze:
5232 pisze: Akurat na takim zadupiu, na jakim znajduję się R-13 o jakichkolwiek biurowcach i osiedlach nie ma mowy, jeśli ten zakład mieli by zlikwidować, to raczej liczyłbym w tym miejscu na ewentualne magazyny bądź tereny przemysłowe (czyli tak jak było kiedyś).
Nie mów hop. To zadupie może być całkiem rozwojowe, w końcu pod nim przejdzie metro...
Może i masz w tym trochę racji, aczkolwiek szybkiej likwidacji tego zakładu bym się nie spodziewał, ponieważ również słyszałem pewną wersję, że właśnie R-13 i R-7 zostaną z wszystkich obecnych zajezdni MZA .
Obrazek

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 30 maja 2006, 9:18

Plesim pisze:Zapomnieliście wszyscy że MZA przymierza się do terenów na Płochocińskiej i na tą chwilę jest to najbardziej prawdopodobna nowa lokalizacja zajezdni autobusowej.
:arrow: Przy Płochocińskiej? A w którym miejscu? Czyżby chcieli zaadaptować jakieś tereny poprzemysłowe w sąsiedztwie zajezdni ITS?

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 30 maja 2006, 13:44

MZ pisze:
Plesim pisze:Zapomnieliście wszyscy że MZA przymierza się do terenów na Płochocińskiej i na tą chwilę jest to najbardziej prawdopodobna nowa lokalizacja zajezdni autobusowej.
:arrow: Przy Płochocińskiej? A w którym miejscu? Czyżby chcieli zaadaptować jakieś tereny poprzemysłowe w sąsiedztwie zajezdni ITS?
Dokładnie. Była mowa, że nawet przez płot.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 30 maja 2006, 14:54

:arrow: To byłoby nawet pewne ułatwienie dla ZTM-u. Niektóre linie mogłyby być obsługiwane wspólnie przez MZA i ITS, a wtedy nie byłoby problemów z ustalaniem zjazdów do zajezdni, bo pojazdy obu przewoźników zjeżdżałyby (na przykład z Nowodworów) po tej samej trasie.

Awatar użytkownika
kulikowski

Post autor: kulikowski » 06 lut 2010, 16:26

Gdzie można znaleźć opisy i dane Zakładu Energetyki Trakcyjnej i Torów T-1, Ośrodka Remontów Taboru "Włościańska" oraz zajezdni przewoźników międzymiastowych prywatnych (Raf Trans, Emka Trans, Mazurkas Travel itp.) zlokalizowanych na terenie Warszawy Za wszelkie informacje z góry dziękuję.

Czy ORT i ZETiT można uznać za zajezdnie :?:
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 07 lut 2010, 16:13

Najprościej napisać pismo do MZA i TW. O zajezdniach jest na tramwar'że u mkm101, zaś bazy MZA - Przegubowiec.
Pozostali przewoźnicy - trochę danych jest w jednym opracowaniu miejskim z 2009 roku, ale dotyczyło ono tylko linii regularnych.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lut 2010, 16:20

kulikowski pisze: Czy ORT i ZETiT można uznać za zajezdnie :?:
ZETiT? Raczej nie - to jest baza materiałowo - sprzętowa z zapleczem projektowym i administracyjnym, jest tam także część komórek TW podległych dyrekcji (logistyka, zamówienia publiczne, informatyka).

Wagony liniowe tam jednak nie stacjonują.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Scania A597

Post autor: Scania A597 » 07 lut 2010, 18:06

Popieram pomysł na budowę zajezdni MZA na Płochocińskiej przy zajezdni its gdyż jak napisał Mz ,, To byłoby nawet pewne ułatwienie dla ZTM-u. Niektóre linie mogłyby być obsługiwane wspólnie przez MZA i ITS, a wtedy nie byłoby problemów z ustalaniem zjazdów do zajezdni, bo pojazdy obu przewoźników zjeżdżałyby (na przykład z Nowodworów) po tej samej trasie" to jest też duże ułatwienie gdyż jakby puścili Nocny do Białobrzegów To by ludzie z okolic kobiałki nie musieli by gnać do nocnego na Brzeziach jak to teraz czynią =D> :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lut 2010, 21:28

Zapotrzebowanie na autobusy w tej części miasta nie będzie rosło, a najprawdopodobniej wręcz spadnie. Przypominam, że na Tarchomin pojedzie tramwaj, który pozwoli wykosić kilkadziesiąt brygad przegubowych, z kolei centralny ogryzek II linii metra zmniejszy zapotrzebowanie na linie z Pragi do Śródmieścia. Dla potrzeb dowozu do Wileniaka i obsługi Zielonej Białołęki ITS i Stalowa w zupełności wystarczą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

patryk148

Post autor: patryk148 » 08 lut 2010, 23:15

zamiast Płochocińskiej prawdopodobnie będą 2 zajezdnie: mała Encyklopedyczna i Elsnerów (pewnie zamiast Stalowej).

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 lut 2010, 23:26

A co ze Stalową? :bredzisz:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 lut 2010, 7:50

Stalowa jest w Studium Uwarunkowań, jest w projekcie planu miejscowego - jeśli ją komuś MZA sprzeda, to najwyżej prywaciarzowi bo nic innego w tym miejscu nie będzie wolno postawić.

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 09 lut 2010, 16:05

a co z Ostrobramską?
przstańcie z opcją you w podpisie ;/

Awatar użytkownika
5690

Post autor: 5690 » 09 lut 2010, 18:48

Rav5202 pisze:a co z Ostrobramską?
R1 jest własnością miasta
R2 jest własnością MZA
R3 jest własnością miasta
R4 jest własnością miasta
R5 jest własnością miasta

Więć jak miasto będzie miało ochotę to mogą sprzedać R1,R3,R4,R5. Tak jak zajezdnie :
-WOLA
-PRAGA
-MURANÓW
-ŁAZIENKOWSKA
-BURAKÓW
-INFLANCKA :boohoo:
-HALA MIROWSKA
-OBOZOWA
-CHEŁMSKA
-PIASECZNO

Najgorszą rzecz co miasto zrobiło to była sprzedaż zakładu R5 "INFLANCKA"
#5690 07.11.1997-10.09.2013

Scania A597

Post autor: Scania A597 » 09 lut 2010, 19:12

Jak R13 zlikwidują to będzie mi smutno bu busy z tej zajezdni są fajne nawet gnioty których za bardzo nie lubię ale głuotą też jest likwidacja woronicza,ostrobramskiej i redutowej bo kto by wtedy obsługiwał linie które te zakłady obecnie obsługują.
Te zajezdnie są spoko i niechciał bym żeby nasi ,,kochani urzędnicy" je sprzedali :D

ODPOWIEDZ