Może i masz w tym trochę racji, aczkolwiek szybkiej likwidacji tego zakładu bym się nie spodziewał, ponieważ również słyszałem pewną wersję, że właśnie R-13 i R-7 zostaną z wszystkich obecnych zajezdni MZA .Bastian pisze:Nie mów hop. To zadupie może być całkiem rozwojowe, w końcu pod nim przejdzie metro...5232 pisze: Akurat na takim zadupiu, na jakim znajduję się R-13 o jakichkolwiek biurowcach i osiedlach nie ma mowy, jeśli ten zakład mieli by zlikwidować, to raczej liczyłbym w tym miejscu na ewentualne magazyny bądź tereny przemysłowe (czyli tak jak było kiedyś).
Zajezdnie
Moderator: Wiliam
Dokładnie. Była mowa, że nawet przez płot.MZ pisze:Plesim pisze:Zapomnieliście wszyscy że MZA przymierza się do terenów na Płochocińskiej i na tą chwilę jest to najbardziej prawdopodobna nowa lokalizacja zajezdni autobusowej.Przy Płochocińskiej? A w którym miejscu? Czyżby chcieli zaadaptować jakieś tereny poprzemysłowe w sąsiedztwie zajezdni ITS?
- kulikowski
Gdzie można znaleźć opisy i dane Zakładu Energetyki Trakcyjnej i Torów T-1, Ośrodka Remontów Taboru "Włościańska" oraz zajezdni przewoźników międzymiastowych prywatnych (Raf Trans, Emka Trans, Mazurkas Travel itp.) zlokalizowanych na terenie Warszawy Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
Czy ORT i ZETiT można uznać za zajezdnie
Czy ORT i ZETiT można uznać za zajezdnie
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
- humptyangel
- Kontakt:
Najprościej napisać pismo do MZA i TW. O zajezdniach jest na tramwar'że u mkm101, zaś bazy MZA - Przegubowiec.
Pozostali przewoźnicy - trochę danych jest w jednym opracowaniu miejskim z 2009 roku, ale dotyczyło ono tylko linii regularnych.
Pozostali przewoźnicy - trochę danych jest w jednym opracowaniu miejskim z 2009 roku, ale dotyczyło ono tylko linii regularnych.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ZETiT? Raczej nie - to jest baza materiałowo - sprzętowa z zapleczem projektowym i administracyjnym, jest tam także część komórek TW podległych dyrekcji (logistyka, zamówienia publiczne, informatyka).kulikowski pisze: Czy ORT i ZETiT można uznać za zajezdnie
Wagony liniowe tam jednak nie stacjonują.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Scania A597
Popieram pomysł na budowę zajezdni MZA na Płochocińskiej przy zajezdni its gdyż jak napisał Mz ,, To byłoby nawet pewne ułatwienie dla ZTM-u. Niektóre linie mogłyby być obsługiwane wspólnie przez MZA i ITS, a wtedy nie byłoby problemów z ustalaniem zjazdów do zajezdni, bo pojazdy obu przewoźników zjeżdżałyby (na przykład z Nowodworów) po tej samej trasie" to jest też duże ułatwienie gdyż jakby puścili Nocny do Białobrzegów To by ludzie z okolic kobiałki nie musieli by gnać do nocnego na Brzeziach jak to teraz czynią

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zapotrzebowanie na autobusy w tej części miasta nie będzie rosło, a najprawdopodobniej wręcz spadnie. Przypominam, że na Tarchomin pojedzie tramwaj, który pozwoli wykosić kilkadziesiąt brygad przegubowych, z kolei centralny ogryzek II linii metra zmniejszy zapotrzebowanie na linie z Pragi do Śródmieścia. Dla potrzeb dowozu do Wileniaka i obsługi Zielonej Białołęki ITS i Stalowa w zupełności wystarczą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
zamiast Płochocińskiej prawdopodobnie będą 2 zajezdnie: mała Encyklopedyczna i Elsnerów (pewnie zamiast Stalowej).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stalowa jest w Studium Uwarunkowań, jest w projekcie planu miejscowego - jeśli ją komuś MZA sprzeda, to najwyżej prywaciarzowi bo nic innego w tym miejscu nie będzie wolno postawić.
R1 jest własnością miastaRav5202 pisze:a co z Ostrobramską?
R2 jest własnością MZA
R3 jest własnością miasta
R4 jest własnością miasta
R5 jest własnością miasta
Więć jak miasto będzie miało ochotę to mogą sprzedać R1,R3,R4,R5. Tak jak zajezdnie :
-WOLA
-PRAGA
-MURANÓW
-ŁAZIENKOWSKA
-BURAKÓW
-INFLANCKA
-HALA MIROWSKA
-OBOZOWA
-CHEŁMSKA
-PIASECZNO
Najgorszą rzecz co miasto zrobiło to była sprzedaż zakładu R5 "INFLANCKA"
#5690 07.11.1997-10.09.2013
-
Scania A597
Jak R13 zlikwidują to będzie mi smutno bu busy z tej zajezdni są fajne nawet gnioty których za bardzo nie lubię ale głuotą też jest likwidacja woronicza,ostrobramskiej i redutowej bo kto by wtedy obsługiwał linie które te zakłady obecnie obsługują.
Te zajezdnie są spoko i niechciał bym żeby nasi ,,kochani urzędnicy" je sprzedali
Te zajezdnie są spoko i niechciał bym żeby nasi ,,kochani urzędnicy" je sprzedali