Problemy z PaĹacem Saskim...
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I co. Będzie przetarg, a potem- będą go setki razy unieważniać
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Ja mam lepszy pomysł - niech powiedzą że tam kościół będzie, to się pieniądze znajdą w budżecie, i to państwa (kosztem np. podwyżek dla służby zdrowia) 
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Ciekawe czy będzie to coś w stylu sądów na pl. Krasińskich albo ewentualnie ratusza na pl. Teatralnym mozliwa jest tez hybryda taka jak na pl. Zbawiciela. moim zdaniem mozna sie spodziewać jednej z tych tszech wersji. Cóż ylko tak dzisiaj rozumie sie pojęcia odbudowy a moż być tak pięknie... 
następna stacja: "Chrzanów"
- Bastian
- Sułtan Maroka
MZ pisze:budynek ma nawiązywać wyglądem do tego, który stał w tym miejscu przed jego zburzeniem.
On nawiązuje, ale nic więcej...przemo pisze:ewentualnie ratusza na pl. Teatralnym
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Przewrotnyś jak zwykle. Tyle tylko, iż "milczymy niepytani" może równie dobrze oznaczać, iż oni byli doskonale świadomi co się dzieje, tylko nie mieli ochoty zabierać głosu. Bo nie! Trepom i tak każdy może skoczyćBastian pisze:Nie rozumiem. A jak masz księgę wieczystą w sądzie, to twój interes z nią coś robić, czy też to sąd ma cię śledzić, czy czegoś nie zmieniasz w stanie faktycznym? Archiwum jest od archiwizowania dokumentów, a nie od szperania, komu te dokumenty i do czego mogą być potrzebne...pk45 pisze:No ale trepy też "błysnęły" intelektem - "nie pytali to nie mówiliśmy". Ale nie od dziś wiadomo że w wojsku bez symbolicznego 3/4 na ryj to nic nie załatwisz
A wracając do Twojej analogii: gdybym ja miał świadomość, iż sąd, który zajmuje się moim sprawami (choć oczywiście trepy mogą powiedzieć, że jakiś tam pałac saski przecież ich nie dotyczy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
przemo pisze:a dlaczego nie? Chyba o to chodzi w odbudowie(w pełnym znaczeniu tego słowa ,które teraz jest mylone ze stylizacją)
Podejrzewam, że gdyby pałac odbudowano zaraz po wojnie to wnętrza miałyby ogryginalne wnętrza. A teraz- cóz. W sumie to szkoda. Zresztą tak czy siak jestem przeciwny tej inwestycji.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Bo pałac będzie "się kłócił" z Metropolitanem?R-11 Kleszczowa pisze:przemo pisze:a dlaczego nie? Chyba o to chodzi w odbudowie(w pełnym znaczeniu tego słowa ,które teraz jest mylone ze stylizacją)
Podejrzewam, że gdyby pałac odbudowano zaraz po wojnie to wnętrza miałyby ogryginalne wnętrza. A teraz- cóz. W sumie to szkoda. Zresztą tak czy siak jestem przeciwny tej inwestycji.
dennis pisze:Bo pałac będzie "się kłócił" z Metropolitanem?