Moderator: Wiliam
-
yavorius
TW pisze:
Podczas wyłączenia ruchu uruchomione zostanie kursowanie zastępczej linii autobusowej Z-1 na trasie: WYŚCIGI – Puławska – KRÓLIKARNIA – Puławska – Malczewskiego – Krasickiego – Woronicza – Puławska – al. Wyścigowa – Pallutha – Rzymowskiego – Puławska – WYŚCIGI.
1) Nie wiem, skąd wzięli ulicę Pallutha. Nieistotne.
2) Śmiem twierdzić, że na Wyścigowej nie zmieszczą się autobusy, tak jakby nie można było zrobić zawrotki przy Romera...
-
Lipa
yavorius pisze:2) Śmiem twierdzić, że na Wyścigowej nie zmieszczą się autobusy, tak jakby nie można było zrobić zawrotki przy Romera...
I dobrze, że nie zrobiono zawrotki przy Romera, ponieważ autobusy niepotrzebnie grzęzłyby w korku na Puławskiej, który zaczyna się właśnie na wysokości Al. Wyścigowej. Po drugie przy Romera można stać dobre kilka minut zanim trafi się luka w potoku samochodów jadących z Piaseczna i Pileckiego. Strasznie niebezpieczne jest to skrzyżowanie. Jeszcze o ile osobówce łatwiej jest wystartować gdy pojawi się taka luka o tyle autobus stałby tam chyba dopóki go ktoś łaskawie nie wpuści.
-
yavorius
No to powodzenia w przeciskaniu się Wyścigową do nieistniejącej ulicy Pallutha

-
drapka
yavorius pisze:TW pisze:
Podczas wyłączenia ruchu uruchomione zostanie kursowanie zastępczej linii autobusowej Z-1 na trasie: WYŚCIGI – Puławska – KRÓLIKARNIA – Puławska – Malczewskiego – Krasickiego – Woronicza – Puławska – al. Wyścigowa – Pallutha – Rzymowskiego – Puławska – WYŚCIGI.
1) Nie wiem, skąd wzięli ulicę Pallutha. Nieistotne.
Stąd:
http://bip.warszawa.pl/NR/exeres/58E130 ... meless.htm
TW pisze:
2) Śmiem twierdzić, że na Wyścigowej nie zmieszczą się autobusy, tak jakby nie można było zrobić zawrotki przy Romera...
Może było jechane i da się? Ja pamiętam, jak dawno temu była w Warszawie dość kośzmarna gołoledź - chodniki, jezdnie, trawniki nawet zamieniły się w szklankę i wtedy po dość długim oczekiwaniu na jakikolwiek autobus wsiadłem w 134, którego kierowca pojechał z Puławskiej zamiast wiaduktem w Dolinę Służewiecką to właśnie przez al. Wyścigową. A był to przegub. A Romera to strata kilometrów i minut, obawiam się.
Popatrz, jaka franca!
-
yavorius
Lipa pisze:Po drugie przy Romera można stać dobre kilka minut zanim trafi się luka w potoku samochodów jadących z Piaseczna i Pileckiego. Strasznie niebezpieczne jest to skrzyżwanie.
300 sobie jakoś radzi

-
Lipa
Może tak teraz nazywa się uliczka biegnąca od stacji benzynowej do Rzymowskiego. Do tej pory al. Wyścigowa to była zarówno dwupasmówka biegnąca od Puławskiej i kończąca się przy trybunach oraz ta uliczka do Rzymowskiego. Może w końcu tej ulicze nadano nazwę. I byłoby to słuszne bo w rzeczywistości to są dwie różne ulice.
yavorius pisze:300 sobie jakoś radzi
300 jeździ w tylko w weekendy, wtedy nie ma korka i ruch dużo mniejszy.
-
yavorius
drapka pisze:
Może było jechane i da się? Ja pamiętam, jak dawno temu była w Warszawie dość kośzmarna gołoledź - chodniki, jezdnie, trawniki nawet zamieniły się w szklankę i wtedy po dość długim oczekiwaniu na jakikolwiek autobus wsiadłem w 134, którego kierowca pojechał z Puławskiej zamiast wiaduktem w Dolinę Służewiecką to właśnie przez al. Wyścigową. A był to przegub.
Nie wiem, jak dawno to było, że po Puławskiej jeździło 134:), ale wydaje mi się, że wtedy nie było osiedla Catalina i samochodów parkujących na Wyścigowej, gdzie popadnie...
-
drapka
Lipa pisze:Po drugie przy Romera można stać dobre kilka minut zanim trafi się luka w potoku samochodów jadących z Piaseczna i Pileckiego
Póki nie ma tam zielonej strzałki do warunkowego prawoskrętu z Pileckiego, to lukę da się trafić w miarę regularnie. Ale jak ją przywrócą, to pozostaje tylko zawrotka na skrzyzowaniu z Pileckiego-Poleczki. Równie niebezpieczna.
Popatrz, jaka franca!
-
yavorius
-
Lipa
Może jeszcze nie naniesiono zmian. Skoro Granitowa była w dwóch częściach to wychodzi na to że ten kawalątek pomiędzy Al. Wyścigową a Rzymowskiego nazwano Pallutha.
-
drapka
yavorius pisze:wydaje mi się, że wtedy nie było osiedla Catalina i samochodów parkujących na Wyścigowej, gdzie popadnie...
Ale dzisiaj mamy Straż Miejską m.st. Warszawy. Więc osobiście nie widzę problemu

)))
Popatrz, jaka franca!
-
yavorius
drapka pisze:
Ale dzisiaj mamy Straż Miejską m.st. Warszawy. Więc osobiście nie widzę problemu

)))
Jeżeli nie ma zakazu parkowania, to mamy problem

-
drapka
Zawsze można postawić

Stawia się dla ekip krecących jakieś serialidła, to i dla autobusów można.
Popatrz, jaka franca!
-
MZ
- Słońce Radomia
-
Kontakt:
yavorius pisze:No to powodzenia w przeciskaniu się Wyścigową do nieistniejącej ulicy Pallutha.

Aleją Wyścigową da się przejechać, bo już kiedyś zaliczyłem ją solowym Ikarusem, a link dotyczący nadania nazwy ulicy Pallutha zamieścił już użytkownik drapka.
-
ZaciszaniN
-
Kontakt:
yavorius pisze:drapka pisze:Ale dzisiaj mamy Straż Miejską m.st. Warszawy. Więc osobiście nie widzę problemu

)))

Jeśli zaparkowane auta będą utrudniały przejazd to taki czasowy zakaz zostanie ustawiony, ale szczerze to nie sądzę, by dla solówek osobówki stanowiły jakiś problem.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.