A iluosobowe ma przedziały sypialne?R-9 Chełmska pisze:Nocą jeździ bus Lublin-Gdańsk
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
- R-9 Chełmska
W przeciwpotoku (bodaj 10:40 z Wawy) bez większych problemów...fik pisze:Inna rzecz, że za takie pieniądze, to można do Gdańska dolecieć, jak się ma szczęście w polowaniu na promolota.
Około 140, bo obok lotniska masz Skę... Do mnie z lotniska się jedzie około pół godziny max.fik pisze:Taksówka do Gdyni kosztuje więcej niż 100 PLN.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Taaaak, bus, nocą I DO TEGO na siódemce. Mniodek normalnie... chyba znam bardziej satysfakcjonujące sposoby na łyk adrenaliny i ryzyko spektakularnej śmierciR-9 Chełmska pisze:Nocą jeździ bus Lublin-Gdańsk
[ Dodano: |10 Maj 2010|, 2010 21:24 ]
LOT + TAXI za 140 zł razem?Wolfchen pisze:Nie, kombinowane - LOTem na Rębiechowo i do Gdyni TAXI
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Siódemka jest koszmarem całodobowo.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście, wszystko zgodnie z przepisami, podobnie, jak u pozostałych kierowców jadących wówczas tą trasą?
Setki, jeśli nie tysiące, osób zginęły na tej drodze, latem regularnie jest łamane prawo (dwa "strumienie" pojazów do/z Warszawy, w zależności od pory weekendu), a Ty mi piszesz, że przesadzam.
No, może przesadzam, ale żyję.
Ja już raz nocnym busem jechałem, z Łodzi do Warszawy przez Gierkówkę. Dziękuję, mam zbyt bujną wyobraźnię by powtórzyć ten manewr na siódemce...
Setki, jeśli nie tysiące, osób zginęły na tej drodze, latem regularnie jest łamane prawo (dwa "strumienie" pojazów do/z Warszawy, w zależności od pory weekendu), a Ty mi piszesz, że przesadzam.
No, może przesadzam, ale żyję.
Ja już raz nocnym busem jechałem, z Łodzi do Warszawy przez Gierkówkę. Dziękuję, mam zbyt bujną wyobraźnię by powtórzyć ten manewr na siódemce...
Ja jeżdżę zgodnie z przepisami. Pospiesznych szaleńców było mało (za to byli dzień wcześniej). Po prostu w środku majówki to żywa dusza nie jeździ...
Oczywiście, w inne dni jest inaczej, a w nocy są ciężarówki... Ale nie uważam, żeby ta szosa bezpieczeństwem odbiegała od innych.
A wracając do tematu, to który pociąg ci skasowali?
Oczywiście, w inne dni jest inaczej, a w nocy są ciężarówki... Ale nie uważam, żeby ta szosa bezpieczeństwem odbiegała od innych.
A wracając do tematu, to który pociąg ci skasowali?
Wolfchen pisze: Nie zmienia to faktu, że PIC nie ma prawa ruszyć pociągów dotowanych, bez zwrotu dofinansowania. Chociaż patrząc na relacje rząd - prestiżowa spółeczka, to zaczynam wątpić we wszystko.
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p ... nId,277162PKP Intercity zlikwiduje najtańsze połączenia
Dzisiaj, 10 maja (15:58)
1 czerwca co dziesiąty pociąg Intercity zniknie z rozkładu jazdy. Spółka planuje wycofanie najtańszych połączeń, mimo że dostaje na nie rządowe dofinansowanie - ustalił reporter RMF FM Paweł Świąder. Tak bowiem skonstruowana jest umowa z ministerstwem infrastruktury.
Resort uparcie powtarza, że nie widzi żadnego problemu - także w tym, że w najbliższych dniach przeleje na konto PKP Intercity blisko 200 mln złotych dofinansowania najtańszych połączeń międzywojewódzkich. To właśnie część tych pociągów ma zostać usunięta z rozkładu jazdy już 1 czerwca.
Pasażerowie odejdą od kolei, pojadą innymi środkami transportu. Nie oszukujmy się: jeżeli ktoś jedzie dzisiaj za 30 czy 40 złotych, to nie zapłaci ponad 100 złotych, tylko pojedzie busem. Kolej nie działa w próżni. Kolej działa na konkurencyjnym rynku transportowym i jak będzie za droga, ludzie przestana nią jeździć - mówi kolejowy ekspert Jakub Majewski.
Jednak według wiceministra infrastruktury, Polskie Linie Kolejowe słusznie zrobiły, wstrzymując pociągi. A to, że polscy pasażerowie tracą wolny rynek, wybór i tanie połączenia, jest - według urzędników Cezarego Grabarczyka - najlepszym rozwiązaniem…