Co do ciepłego guzika - fajna sprawa nie ma co, ale w szczycie wypadało by go wyłączyć, panuje tłok i ze nie ma drzwi przez które by ktoś nie wychodził/wchodził.JacekM pisze:w szczycie można sobie darować stosowanie CG. a poza szczytem nie będzie też bez znaczenia dla wydajności klimatyzacji
Na otwartej przestrzeni miałoby to znaczenie... Ale na stacji "atmosfera" jest zbliżona do tej wewnątrz pociągu...
Monitoring - niestety pozycja obowiązkowa. jeżdżę metrem w dni robocze i często widuje porysowane szyby w wagonach. co prawda nie jest tego aż tak dużo, wydaje mi sie że nawet alstomy są bardziej zdewastowane od staroci. o nowych starociach z funkcją sauna nie wspominam bo dalej w nich śmierdzi ( a w pierwszym wagonie jest kamerka, pikselowata ale zawsze coś
Myślę że najkorzystniejszym wyborem wagonów byłby alstom, dlaczego ? przede wszystkim komfot, nie raz stojąc w metrze jeżeli mam czas przepuszczam starocie byle tylko jechać alstomem, przeważnie jeżdzą na zmiane. trzeci typ wagonów w metrze nie potrzebny.