Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
Ależ ja wcale nie chcę zabierać 36 z Marymontu. Ja tylko twierdzę, że do otwarcia trasy tamże tą linię spokojnie można zawiesić i zastąpić na pewnych odcinkach innymi liniami.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- gregory5576
- Kontakt:
pawcio pisze:Ależ ja wcale nie chcę zabierać 36 z Marymontu. Ja tylko twierdzę, że do otwarcia trasy tamże tą linię spokojnie można zawiesić i zastąpić na pewnych odcinkach innymi liniami
A to sory bo opacznie zrozumiałem .
- gregory5576
- Kontakt:
- gregory5576
- Kontakt:
No dobra to można było to przenieć za to skrzyżowanie a nie stawiać go prawie na środku i to jeszcze w kopywać jakby tam miał zostać na stałeikarus pisze:Wszystko dobrze, przystanek przeniesiony na czas prac chodnikowych lub przy wylewaniu podłoża przystanku.
- tarantula01
- Kontakt:
Co się martwisz, zdaje się, że Kaufland płaci... (za nową nawierzchnię Mehoffera, Czarodzieja też)
Poza tym wniosek o połączenie Nowodworów z PKP Choszczówka:
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-211-k ... 7trasa.doc
Niemożliwe (to o wnioskach mieszkańców):
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-211-k ... sa_ztm.pdf
Środki na przystosowanie układu drogowo-ulicznego to najwcześniej w przyszłym roku (tegoroczne rozdysponowano w styczniu).
Środki na przystosowanie układu drogowo-ulicznego to najwcześniej w przyszłym roku (tegoroczne rozdysponowano w styczniu).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
prosper5250
Ja mam już tak dosyć obecnej Modlińskiej, że chętnie zwolnił bym miejsce w autobusie ale przecież nie będę jechać pociągiem aż pod Jabłonną by wracać kawał pod Ratusz... Szkoda, że nie można przerobić jakoś 152 (chodzi o podwózkę na Płudy)...
Nikt z mieszkanców dąbrówki czy nowodworów nie bedzie jezdził 211 do PKP Choszczówka aby tam przesiąść sie do SKM i nia dojechac do dw. gdanskiego. Pomysl logicznie i przelicz ile czasu trwałaby taka wyprawa. Nawet przy korkach na modlinskiej z dabrówki wislanej i nowodworów szybszy dojazd zapewniaja 508,E-8,E-4, 511 do metra i stamtad metrem do centrum. Czas jazdy nowodwory/dąbrówka wislana - metro marymont - centrum wynosi w najwiekszym szczycie okolo 45 minut a Ty proponujesz rozwiazanie gdzie dojazd z tych rejonów do centrum zajałby ponad godzine i to grubo ponad godzine. Moze pomysl troche zanim zaczniesz dosadzac mieszkanców nowodworów do SKMki. Jeszcze proponowałbym abyś napisał kolejne pismo do ZTMu oczywiscie w nawiazaniu do pierwszego o niezwłoczna likwidacje linii 508,511, E-4 oraz E-8 poniewaz teraz mieszkancy nowodworów beda delektowac sie jazdą 9 metrowym autobusem 211 do PKP Choszczówka i stamtad w komfortowych warunkach napchaną juz jak cholera SKMką która przyjedzie z Legionowa do dworca gdanskiego gdzie czeka ich kolejna przesiadka na zapchane metro. Gratuluje pomysłu i prosze jak najszybciej wysłac do ZTMu kolejne pismo. Takich radnych nam trzeba którzy preferują ekologie i transport szynowy.tarantula01 pisze:Co się martwisz, zdaje się, że Kaufland płaci... (za nową nawierzchnię Mehoffera, Czarodzieja też)
- fik
- Naczelne Chamidło
Co za bzdury.marko80 pisze:Nawet przy korkach na modlinskiej z dabrówki wislanej i nowodworów szybszy dojazd zapewniaja 508,E-8,E-4, 511 do metra i stamtad metrem do centrum. Czas jazdy nowodwory/dąbrówka wislana - metro marymont - centrum wynosi w najwiekszym szczycie okolo 45 minut a Ty proponujesz rozwiazanie gdzie dojazd z tych rejonów do centrum zajałby ponad godzine i to grubo ponad godzine.
S-9 Choszczówka-Gdański to bodaj 18 minut. M-1 Gdański-Centrum to 6 minut. Doliczmy po 5 minut na każdą z przesiadek i wyjdą nam łącznie 34 minuty. Wniosek z tego, że dojazd z Dąbrówki do Choszczówki miałby zająć 40 minut, żeby łączny czas przejazdu wyniósł 'grubo ponad godzinę'.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A czas oczekiwania to co?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I tak chcesz wozic ludzi? Szok. jako mieszkaniec tego rejonu od dawien dawna swietnie znam problemy komunikacyjne dla nowodworów/dąbrówki ale to rozwiązanie jest bez sensu, zeby fundowac ludziom po dwie przesiadki. Oczywiscie to swietne rozwiazanie tylko najpierw niech pan radny Tarantula złozy wniosek o podniesieniu czestotliwosci kursowania SKMki do czestotliwosci kursowania 508/E-8. Wtedy mozemy pogadać. Póki co takie rozwiazanie nie ma sensu. To co podałes to wariant najbardziej optymistyczny czyli przy załozeniu ze wysiadasz z autobusu przy PKP Choszczówka a tam juz na ciebie czeka pociąg albo nastepny przyjezdza za 6 minut a to jest niemożliwe. Nie doliczyłes jeszcze czasu przejazdu nowodwory - PKP Choszczówka tez około 15 minut. Co daje juz okolo 55 minut podkreslam najbardziej optymistyczne załozenie. Niestety przy czestotliwosci kursowania SKM wyjdzie ponad godzine.fik pisze:Co za bzdury.marko80 pisze:Nawet przy korkach na modlinskiej z dabrówki wislanej i nowodworów szybszy dojazd zapewniaja 508,E-8,E-4, 511 do metra i stamtad metrem do centrum. Czas jazdy nowodwory/dąbrówka wislana - metro marymont - centrum wynosi w najwiekszym szczycie okolo 45 minut a Ty proponujesz rozwiazanie gdzie dojazd z tych rejonów do centrum zajałby ponad godzine i to grubo ponad godzine.
S-9 Choszczówka-Gdański to bodaj 18 minut. M-1 Gdański-Centrum to 6 minut. Doliczmy po 5 minut na każdą z przesiadek i wyjdą nam łącznie 34 minuty. Wniosek z tego, że dojazd z Dąbrówki do Choszczówki miałby zająć 40 minut, żeby łączny czas przejazdu wyniósł 'grubo ponad godzinę'.