Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
A to zależy gdzie się jeździ. Ja na przykład jeśli już korzystam z szeroko pojętych jednorazówek, to, w zależności od destynacji, głównie z 20 i 60 minutowych.Rosa pisze:Jego cena po prostu jest zbyt wysoka lub czas zbyt krotki aby moglo się to oplacac.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- klarowny jan
60-minutowe się jednak opłacają wg mnie. Różnią się od jednorazówek tym, że można jechać czym się chce i przesiadać jak się chce, a do tego nas niestety władze często zmuszają. Likwiduje się wiele długich relacji na rzecz przesiadek (chociaż w większości akurat to popieram) w wyniku czego mało ludzi dojedzie do celu na takim jednorazowym i bardziej przyda mu się taki bilet 60-minutowy. A że droższy...za większą wygodę trzeba dopłacić. Chociaż ja bym raczej po prostu zniżył ceny czasówek.
- klarowny jan
To nigdy nie byloby zadnych podwyzek, bo sie zawsze elektorat bedzie burzyl.
W tym momencie mozna albo podniesc cene biletow albo ciac naklady na komunikacje.
Z racji ze sa podpisane umowy wieloletnie z przewoznikami na uslugi to ciac (nie rozpisywac) mozna praktycznie tylko przetargi na obsluge przez ajentow i inwestycje w infre petle, wezly przesiadkowe etc.
Niezaleznie jaka opcja i w jakiej konfiguracji bedzie po wyborach, bedzie musiala podjac jakies decyzje (cos z tej 2ki).
W tym momencie mozna albo podniesc cene biletow albo ciac naklady na komunikacje.
Z racji ze sa podpisane umowy wieloletnie z przewoznikami na uslugi to ciac (nie rozpisywac) mozna praktycznie tylko przetargi na obsluge przez ajentow i inwestycje w infre petle, wezly przesiadkowe etc.
Niezaleznie jaka opcja i w jakiej konfiguracji bedzie po wyborach, bedzie musiala podjac jakies decyzje (cos z tej 2ki).
Zgadza się ale biorac pod uwage bardzo zmienne i niepewne czasy oczekiwania na przesiadke czesto bezpieczniej jest kupic 2 bilety 20 minutowe lub 20 i 40 niż ryzykowac że 60 akurat tym razem wystarczy.reserved pisze:60-minutowe się jednak opłacają wg mnie. Różnią się od jednorazówek tym, że można jechać czym się chce i przesiadać jak się chce, a do tego nas niestety władze często zmuszają.
W przypadku 90 minut to juz z całą pewnością lepiej jest kupic 2x 40 min niż 1x90.
W stosunku do innych polskich miast? Owszem, ale wyłącznie okresowych. Jednorazowe jedne z najdroższych.Adam G. pisze:Generalnie mamy naprawdę niskie ceny biletów, a jednorazówka to idealny typ do podwyższania ceny.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Spora grupa pasażerów zeń korzystających o tym nie wieRosa pisze: Naprawde kupuje i jezdże na różnych rodzajach biletow, 20,40 minutowe, jednorazowe, międzyszczytowe, dobowe, trzydniowe ale jeszcze nigdy nie miałem okazji skorzystać z biletu 60 minotowego. Jego cena po prostu jest zbyt wysoka lub czas zbyt krotki aby moglo się to oplacac.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I słusznie.Wolfchen pisze:Jednorazowe jedne z najdroższych.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Słuszne, możliwe. Ale czemu zatem odstraszać również i przypadkowych pasażerów, korzystających z komunikacji okazjonalnie (bo np. samochód jest w warsztacie
)? Kiedyś były bilety 10-cio przejazdowe, teraz nie ma nic (pomijam międzyszczytowe, bo są one dostępne praktycznie tylko w punktach ZTMu i automatach).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43