Nowe wagony dla metra
Moderator: JacekM
Zdaje się, że mamy nieco inny klimat...chiste pisze:Przejedź się np. metrem w Barcelonie i już bedziesz wiedział, po co klima w metrze.
Ale po co klimatyzacja w odizolowanym termicznie układzie?mrs pisze:Nie trzeba tak daleko na południe - wystarczy się przejechać metrem w Paryżu albo Londynie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
laryzbyszko
Przejedź się metrem w Paryżu czy Londynie (gdzie klimat jest prawie taki sam jak w polsce), jak już napisał chsite, to będziesz wiedział po co klima w metrze.Wolfchen pisze:Zdaje się, że mamy nieco inny klimat...chiste pisze:Przejedź się np. metrem w Barcelonie i już bedziesz wiedział, po co klima w metrze.
Ale po co klimatyzacja w odizolowanym termicznie układzie?mrs pisze:Nie trzeba tak daleko na południe - wystarczy się przejechać metrem w Paryżu albo Londynie.
Poza tym nawet już u nas w lecie, przy tłoku, nie jest wesoło.
- a/p TALENT
I żeby człowiek mógł wylądować w przychodni tytułem zapalenia zatok... Obniżenie temperatury o więcej niż 7-8 st. C może prowadzić do choroby.mrs pisze:I klimatyzacja jest właśnie po to, żeby temperatura w metrze nie wynosiła 30 stopni tylko np. 20.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Posiada, posiada. Serie A1 i B1, czyli nowa generacja. Na pocieszenie dostała też klimę.a/p TALENT pisze:Glonojad pewnie miał na myśli siedzenia plastiki w nowych składach/klimatyzowanych/ metra w Wiedniu / ,ULF siedzeń plastików nie posiada.
http://www.fpdwl.at/fahrzeuge/images/a1/06.jpg
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W przeciwnym razie możesz chorować przy wychodzeniu z metra, jak nagle obniżysz temperaturę z 40 stopni do 30 - latem wolę jednak chłodne podziemia i gorące ulice, nie upalne podziemia i gorące ulice.volviak pisze:I żeby człowiek mógł wylądować w przychodni tytułem zapalenia zatok... Obniżenie temperatury o więcej niż 7-8 st. C może prowadzić do choroby.
- a/p TALENT
Nowe składy metra w Wiedniu posiadają bardzo dobrze działającą klimatyzację.
W upalny lipiec br. jeżdżąc tymi składami błogosławiłem je, a nie złorzeczyłem.
Gardło wytrzymało.
Drogi Glonojadzie - widać nie miałem szczęścia, aby trafić na te nowe ULF-y.
W upalne dni preferowałem stare, ale jare E1 - chociaż okna miały duży kontakt z powietrzem.
W upalny lipiec br. jeżdżąc tymi składami błogosławiłem je, a nie złorzeczyłem.
Gardło wytrzymało.
Drogi Glonojadzie - widać nie miałem szczęścia, aby trafić na te nowe ULF-y.
W upalne dni preferowałem stare, ale jare E1 - chociaż okna miały duży kontakt z powietrzem.
Idiokracja nas otacza
No ale co ma klimatyzacja wnętrza wagonu do temperatury w podziemiach?
Ponadto jak Ty widzisz klimatyzację w wagonach, które mają jak największą liczbę drzwi otwieraną jednocześnie, celem wymiany dużej ilości pasażerow?
Ponadto jak Ty widzisz klimatyzację w wagonach, które mają jak największą liczbę drzwi otwieraną jednocześnie, celem wymiany dużej ilości pasażerow?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Może to, że jeżdżąc metrem zasadniczo najwięcej czasu spędza się we wnętrzu wagonu. A klimatyzację widzę dobrze - czasy przejazdu między stacjami są mimo wszystko dłuższe niż postoje na stacjach. Może jeszcze powiesz że bez sensu, bo jak jest tłok to klimatyzacja jest mniej wydajna, a w metrze z reguły jest tłok?Wolfchen pisze:No ale co ma klimatyzacja wnętrza wagonu do temperatury w podziemiach?
- a/p TALENT
- MeWa
- Cukiereczek
porównanie bez sensu - tam problemy najczęśniej wynikają z wieku i technologii metra, a nie klimatu. W warunkach warszawskich wydajna wentylacja mechaniczna jest dobrym rozwiązaniem.laryzbyszko pisze:Przejedź się metrem w Paryżu czy Londynie (gdzie klimat jest prawie taki sam jak w polsce), jak już napisał chsite, to będziesz wiedział po co klima w metrze.Wolfchen pisze:Zdaje się, że mamy nieco inny klimat...Ale po co klimatyzacja w odizolowanym termicznie układzie?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]