Wolfchen pisze:Metrem nie dojedziesz bez przesiadki do wymienionych przez Ciebie ZP...
No i? Większość podróży, mam wrażenie, nie kończy się akurat w tych punktach. Chodziło o trasy / kierunki przejazdu.
Wolfchen pisze:Hm, ludzie potrafią myśleć, wykalkulują co im się bardziej opłaca - o ile ZTM da taką szansę
nie słyszałem o planach skasowania tramwajów na Trasie W-Z czy do Centrum. Nie wydaje mi się jednak zasadne, w drugą stronę, utrzymanie obsługi tych ciągów bez żadnych zmian.
MichalJ pisze:Co to jest efekt psychologiczny? Że "metro lepsze"?
tak, poniekąd - oczekiwania i wartości przypisywane metru. Składa się na to szereg czynników i często nawet drobnych, subiektywnie ocenianych rzeczy. Od poczucia bezpieczeństwa, przez pewność / płynność kurowania, skończywszy na estetyce czy poziomie usług zapewnianych na stacjach. Pomijając już szansę złapania miejsca na Wileńskim.
MichalJ pisze:Jeszcze zobaczymy jaka będzie jakość przesiadki metro/metro (zwłaszcza) i Wileniak/metro (tu nie sztuka zrobić lepiej niż na tramwaj ale i zepsuć można).
Metro/metro - na którymś etapie na pewno widziałem zarówno połączenia peron-peron, jak i peron-antresola. Nie chciałbym sobie wyobrażać, że to pierwsze mogłoby nie powstać

No i do tego na Świętokrzyskiej wreszcie komplet wyjść na wszystkie strony skrzyżowania jest przewidziany.
Na Wileńskim przystanki tramwajowe przesunięte będą za skrzyżowania (dzięki temu będą zbiorcze dla danego kierunku) + komplet wyjść. Jedno wyjście prowadzić będzie do wyjścia z dworca przy al. "Solidarności".