Pamiętam jak kiedyś moja mama biegła na autobus i kierowca jej nie zauważył zamknął drzwi przed nosem. Mama wtedy się wkurzyła i usiadła na przystanku. Kierowca zauważył ją i otworzył ponownie drzwi. Ta jednak się 'obraziła' na kierowcę i stwierdziła, że nie wsiądzie. Kierowca uparcie czekał, aż podejdzie i wsiądzie. W końcu z łaski wsiadła do autobusu. Potem mama żałowała, że jednak nie podziękowała kierowcy za to.
A np. dzisiaj spotkałem się z paroma sytuacjami, kiedy kierowca poczekał na mnie, ale i na innych ludzi.
W innej dzisiejszej sytuacji starsza pani podeszła do kierowcy i przeprosiła, ale że jej mąż paredziesiąt metrów dalej idzie z laską do autobusu i czy by nie poczekał na niego sekundkę. No i poczekał te pół minuty aż dojdzie i wsiądzie do autobusu.
Podoba mi się taka życzliwość kierowców, że też jest człowiekiem i wykonuję pracę dla ludzi.
Założyłem ten temat nie dla jakiś wypisówek ala pochwały i nagany, ale żebyśmy napisali, co chwalimy u kierowców, co nam się podoba w ich zachowaniu. Trochę optymizmu na tym forum .
[ Komentarz dodany przez: hafilip84: Wto 24 Sie, 2010 16:17 ]
Uprzejmie informuje się P.T. Użytkowników, iż niniejszy temat zyskał status tematu pod specjalnym nadzorem.
Całkowicie zakazane jest podawanie informacji, które mogą służyć identyfikacji kierującego pojazdem lub ruchem, bądź też innej osoby związanej z opisywaną sytuacją.
Ocenę czy podane informacje przekraczają tę granicę pozostawia się Moderatorom. Jednocześnie zwraca się uwagę, iż zgodnie z punktem 6. regulaminu podforum Wszystko i Nic kary za nieprzestrzeganie przytoczonych zasad będą wysokie i bezwzględne.
Wchodzi w życie z momentem ogłoszenia.
Podpisy, pieczątki, etc. etc.