SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
Czyli, że obecnie skręt z Marynarskiej od strony Galerii Mokotów w północną Postępu jest niemożliwy? Bo na mapach Google widać pasy do skrętów w obie strony (N-E, E-N) no ale mapy Google to nie wyrocznia 
-
Domino2001
I o ten skręt mi właśnie chodziłoDomino2001 pisze:Z Marynarskiej od GM jest możliwy skręt w Postępu tylko w kierunku Domaniewskiej. Najbliższy skręt w lewo jest dopiero przy ul. Wynalazek.
Czyli wariant 1 byłby możliwy.
ALE ZOSTANIE ZLIKWIDOWANY. I nikt nie będzie tworzył linii po to by ją potem mącić.Stockholmare pisze:I o ten skręt mi właśnie chodziłoDomino2001 pisze:Z Marynarskiej od GM jest możliwy skręt w Postępu tylko w kierunku Domaniewskiej. Najbliższy skręt w lewo jest dopiero przy ul. Wynalazek.![]()
Czyli wariant 1 byłby możliwy.
Proponuję jednak zostawić jałową dyskusję o skrętności Postępu.
Dlaczego zlikwidowany?
Bo z wiaduktu? Głupota.
-
Domino2001
Nie chce mi się szukać dowodów, ale z tego co czytałem kiedyś, to mają powstać wiadukty nad ciągami poprzecznymi do Marynarskiej. Nie będzie za dużo miejsca przy Postępu, by poprowadzić uliczkę łączącą Marynarską z Postępu. Poraz kolejny trzeba byłoby odsunąć tramwaje bliżej LO im. Bema.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Też o tym słyszałem, kilka miesięcy temu albo i dawniej w Kurierze Warszawskim.
Powinni tam puścić 182, może coś jeszczeŻycie Warszawy pisze:W ciągu najbliższych dni drogowcy obiecują puścić ruch połową wiaduktu nad torami PKP między ul. 17 Stycznia i Cybernetyki. Ale uwaga! Tylko ze Służewca w stronę Okęcia.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Aktualnie nic tam nie powinni puszczać.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Dlaczego? Perspektywa ominięcia zakorkowanej Marynarskiej wydaje się kusząca...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po pierwsze 182 jest do odstrzału na Służewcu. Gdyby w sytuacji braku wspomnianej linii jakaś inna miałaby pojechać Cybernetyki zamiast Marynarską to ominęłaby i ZP PKP Służewiec i ZP Taśmowa i w ostateczności i tak wylądowała w korku - albo na ŻiW albo już wcześniej na 17 Stycznia.Stockholmare pisze:Dlaczego? Perspektywa ominięcia zakorkowanej Marynarskiej wydaje się kusząca...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Wiem, że 182 jest do odstrzału ale kiedy to będzie... Można było zrobić jesienią rok temu.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bo nową ulicę otwierają to zaraz tam trzeba komunikację wprowadzićITS A 218 pisze:Może zrobić coś typu 2xx w tej okolicy...
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"