Ale rozumiem, że mowa o wariantach do Powsina, a nie wariantach w postaci "kursów skróconych"?Jarek pisze:Ja jednak jestem zwolennikiem wariantowania.
PorzÄ dki na poĹudniu (117, 519)
Moderator: Wiliam
Jestem tutaj w mniejszości, ale raczej najbardziej poprawnym rozwiązaniem byłyby kursy skrócone do Wilanowa tak jak teraz wieczorem. Wilanów jest teraz "demograficznym gigantem" wg. GUS. Wszędzie rosną nowe osiedla, powstają biurowce... Przeczekajmy kilka lat, wtedy pogadamy. Na razie chyba sprawa jest zamknięta i nie sądzę, by jakiekolwiek inne rozwiązanie przekonało gminę.
-
geograf_OSU
Różnica jest zasadnicza - każdy kurs realizuje trasę krótszą, a jak ktoś chce jechać dalej, to się przygląda oznaczeniomgeograf_OSU pisze:w czym jest roznica?
Ano właśnie - kursów na Powsin byłoby znacznie mniej, więc one właśnie powinny dostać literkę.geograf_OSU pisze:Obojetnie jak nazwiesz, to co drugi czy trzeci kurs pojechalby do Powsina.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ależ to nie jest wariant PKS-owy, choć fakt - linia wyjeżdża poza miasto. Każdy kurs w rozkładzie ma przypisane po dwie literki, a na tabliczce z rozkładem brakuje miejsca na legendę.geograf_OSU pisze:
A czy ktos mowi o PKSowych wariantach jak czasami u nas na liniach podmiejskich?
Uważam, że zwłaszcza w takim mieście jak Warszawa, w którym z punktualnością bywa bardzo różnie, lepiej w takich przypadkach dzielić linie niż wprowadzać warianty w rozkładzie.
A tak z ciekawości zapytam: Czemu dopiero teraz zaczęło kogokolwiek razić 519 do Powsina? Od 18 lat tak jest, a dopiero od 3 miesięcy jest to takie uciążliwe, że powinno się skrócić tą linię jak najszybciej. Na pewno są linie, które wożą mniej ludzi na jeszcze dłuższych dystansach (przykładów nie podam, ale się założę, że takie są) i nikomu to jakoś nie przeszkadza. Zrozumcie, że większą część Wilanowa uzależnia się od coraz ciaśniejszego metra, ale w tym przypadku JEDYNA alternatywa (519) jest po prostu lepsza i szybsza.
- fik
- Naczelne Chamidło
Mnie 519 razi od wielu lat, więc nie kategoryzuj.
Nie wiem, jakie, ale wiem, że są. Ge-nia-lne.Olek007 pisze:Na pewno są linie, które wożą mniej ludzi na jeszcze dłuższych dystansach (przykładów nie podam, ale się założę, że takie są) i nikomu to jakoś nie przeszkadza.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Solaris U10
a ile razy dziennie nia jezdzisz? zeby nie bylo nie jestem po zadnej stronie. Przed wydaniem wyroku jednak przydalo by sie zrobic profesionalne badanie wykorzystania linii na tym odcinku.Olek007 pisze:Nie jedzie, nigdy jeszcze nie widziałem, by autobus tam był pusty, a jeżdżę właśnie po tym kawałku właśnie tą linią prawie codziennie. także mnie nie przekonacie w żaden sposób.