Jeździ przeciętnie napełnione.reserved pisze: W Alejach też wg Ciebie jeździ puste?
I 191 niby jej nie realizuje?reserved pisze:Ale mówimy o relacji do Centrum.
Moderator: Wiliam
A wiesz czemu? Bo jest tak rozrzedzone, że ludzie wolą samochodem jechać niż czekać na nie. Samochodem jak samochodem..albo tłuc się innymi gorszymi połączeniami...fik pisze: Jeździ przeciętnie napełnione.
Nie... znaczy po części w sumie tak, bo Pl. Zawiszy to prawie Centrum, a od Pl. Narutowicza mały spacerek dobrze ludziom zrobi.fik pisze:I 191 niby jej nie realizuje?
Nie wiem, nie jeździłem. Miało wtedy rewolucyjną częstotliwość w rodzaju 17/22/28, więc podejrzewam, że przeciętnie.reserved pisze:A jak było ze 191 gdy jeździło na Niedźwiadek?
Nie, 517 jeździ puste na kilka (no dobra, parę) kilometrów od krańca.reserved pisze: Niedźwiadek jest kilka kilometrów od krańca 517?
No. I 517 jest linią podobnej kategorii, z podobną częstotliwością. W czym problem?reserved pisze: 512 i 521.![]()
Zwłaszcza,że frustracja ta powoduje opowiadanie bzdur. Wielkorotnie jeździłem wieczorami 9 i nawet w niedzielę po 20 wolne miejsca siedzące w 120N pojawiały się dopiero przy Hynka.fik pisze:Jak zaczną jeździć puste także w szczycie, to będę pierwszy, który ruszy wyrywać tory z Krakowskiej. Chwilowo jednak w DP w obu kierunkach większość kursów jest pełna, więc pozwolę sobie wzgardliwym milczeniem pominąć twoją frustrację.reserved pisze: A... 7, 9 i 35 w weekendy to nawet luźne jeżdżą nie tylko przy Cyprysowej ale nawet przy Korotyńskiego. Ja myślę, że to znak, że trzeba te linie jak najszybciej polikwidować bo to marnotrawstwo brygad.
No więc właśnie.fik pisze:Nie wiem, nie jeździłem. Miało wtedy rewolucyjną częstotliwość w rodzaju 17/22/28, więc podejrzewam, że przeciętnie.
Problem w tym, że w pierwszej kolejności powinniśmy zlikwidować 512 i 521 a nie zabierać się za linię, którą jeździ sporo osób i która nie dubluje tak niczego jak pozostałe linie.fik pisze:No. I 517 jest linią podobnej kategorii, z podobną częstotliwością. W czym problem?
To "nic" to SKM, 191, 127, 25 i 160, jak rozumiem? Z wyjątkiem 127 każda pozostała jeździ częściej i nabita bardziej, niż 517.reserved pisze:która nie dubluje tak niczego jak pozostałe linie
SKM... za chiny nigdy tego nie widziałem. Gdzie to w ogóle jedzie, ja na pewno drałować gdzieś na stację daleko nie będę jak mam autobus pod nosem.Bastian pisze:SKM
Zupełnie inna relacja, inny potok.Bastian pisze:191
W dojeździe do Centrum może jest to pewnego rodzaju dubel, ale 127 jeździ tak często, że normalnie autobus się odbija od autobusu...Bastian pisze:127
Od kiedy 517 jeździ z Centrum na Banacha? Ja Pragi nie znam, nie wypowiadam się na temat tamtych rejonów. Tam to osobna bajka.Bastian pisze:25
Tu tak samo, chociaż jedno mnie zastanawia, jak 517 może dublować 160, które ma zupełnie inną trasę poza Targówkiem i zupełnie w inne miejsca dowozi poza ZP Dw. Centralny?Bastian pisze:160
Wyrazy mojego najszczerszego współczucia.reserved pisze:SKM... za chiny nigdy tego nie widziałem. Gdzie to w ogóle jedzie, ja na pewno drałować gdzieś na stację daleko nie będę jak mam autobus pod nosem.Bastian pisze:SKM
reserved pisze:Tu tak samo, chociaż jedno mnie zastanawia, jak 517 może dublować 160, które ma zupełnie inną trasę poza Targówkiem i zupełnie w inne miejsca dowozi poza ZP Dw. Centralny?Bastian pisze:160
To zależy od kierowcy i wozu. Widziałem już jak 517 przyjeżdżało na Targówek:Kleszczu pisze:517 dowozi w trzy punkty miasta, do których nie dowozi 160. Tylko, że "tetka" jeździ po primo w korkach, po secundo raczej marnie zapełnione, po terzo jest nie punktualna. Reasumując bardziej opłaci się pojechać częstym 160 i - co być może dla pewnych osób jest plamą na honorze - przesiąść się.
W takim razie jest jeszcze po czwarte - jest bardzo nieregularne, a co za tym idzie średnio można na nim polegaćashir pisze:To zależy od kierowcy i wozu. Widziałem już jak 517 przyjeżdżało na Targówek:Kleszczu pisze:517 dowozi w trzy punkty miasta, do których nie dowozi 160. Tylko, że "tetka" jeździ po primo w korkach, po secundo raczej marnie zapełnione, po terzo jest nie punktualna. Reasumując bardziej opłaci się pojechać częstym 160 i - co być może dla pewnych osób jest plamą na honorze - przesiąść się.
a) spóźnione nawet 40 min. (przykład poprzedni piątek i wóz 2194 na 012(B)/517)
b) co do minuty (przykład ostatni piątek i wóz 5304 na 012(B)/517)
c) 3 minuty przed czasem (przykład 17 lutego - koniec szczytu porannego/początek międzyszczytu i wóz 5314 na 7/517)
Zgadza się.Kleszczu pisze:W takim razie jest jeszcze po czwarte - jest bardzo nieregularne, a co za tym idzie średnio można na nim polegaćashir pisze:To zależy od kierowcy i wozu. Widziałem już jak 517 przyjeżdżało na Targówek:
a) spóźnione nawet 40 min. (przykład poprzedni piątek i wóz 2194 na 012(B)/517)
b) co do minuty (przykład ostatni piątek i wóz 5304 na 012(B)/517)
c) 3 minuty przed czasem (przykład 17 lutego - koniec szczytu porannego/początek międzyszczytu i wóz 5314 na 7/517)
Tylko podałem autentyczny przykład, żebyście mi uwierzyli. A jak się tak bardzo dzidku martwisz o kierowcę, to bądź spokojny, bo jest to prawie nie możliwe aby na podstawie wpisu na Wawkowie ukarać kierowcę za wydarzenie, które wydarzyło się prawie 1,5 miesiąca temu. Zresztą mogły to być 2 minuty przyśpieszenia, a to już wedle przepisów.dzidek pisze:I po co te szczegóły? Jaki cel publicznego podawania brygady i wozu będącego chwilę przed czasem?ashir pisze:c) 3 minuty przed czasem (przykład 17 lutego - koniec szczytu porannego/początek międzyszczytu i wóz ...