Przebudowa Nowowiejskiej

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 kwie 2011, 8:59

Jak już pisałem w zeszłym roku, wysepki są rozbieralne i przenoszalne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 08 kwie 2011, 9:28

Pamietam. Ale sądziłem, że dotyczy to wysepek zbudowanych wtedy, a teraz wszystko będzie zbudowane i przeniesione docelowo. Przy okazji czego w takim razie bedzie to ponownie zmieniane?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 kwie 2011, 9:38

Przy okazji modernizacji całego ciągu al. Niepodległości - Chałubińskiego - Jana Pawła II (organizacja ruchu, przystanki itp.).
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Majusi

Post autor: Majusi » 08 kwie 2011, 12:19

A dlaczego nie skoordynowano remontu torowiska z wcześniejszymi remontami Al. Niepodległości - Chałubińskiego? Czy za rok lub dwa lata grozi nam znowu jakiś remont?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 kwie 2011, 12:20

Które wcześniejsze remonty masz na myśli?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Majusi

Post autor: Majusi » 08 kwie 2011, 12:28

Jak ponad dwa lata temu mieszkałem na Batorego to wiem, że w Al.Niepodległości nie jeździł tramwaj (wtedy chyba chodziło o czegoś przebudowę). Stan pamiętam (bo nie mogłem korzystać z T a był bardzo dobrym połączenie do ZDM), ale z jakiego powodu to nie wiem.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 08 kwie 2011, 12:31

Majusi pisze:Jak ponad dwa lata temu mieszkałem na Batorego to wiem, że w Al.Niepodległości nie jeździł tramwaj (wtedy chyba chodziło o czegoś przebudowę). Stan pamiętam (bo nie mogłem korzystać z T a był bardzo dobrym połączenie do ZDM), ale z jakiego powodu to nie wiem.
remont magistrali cieplowniczej

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 kwie 2011, 12:40

Hmm, na Trasbusie żadnych takich zamknięć nie znalazłem - jedynie w czerwcu i lipcu 2009 odcinek ONZ - Stawki w związku z przebudową Feminy... :-k

[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 12:40 ]
SławekM pisze:remont magistrali cieplowniczej
Masz jakiś dokładniejszy termin? :)

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 08 kwie 2011, 12:47

wakacje 2007
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 08 kwie 2011, 13:14

no i w zeszłym roku też coś tam byłp przecież przez co rozjechały się łuki na skrzyżowaniu Nowowiejska - Niepodległości...
Glonojad pisze:

Jak już pisałem w zeszłym roku, wysepki są rozbieralne i przenoszalne.
przebudowa będzie wymagała zmiany geometriii jezdni zapewne. Rozumiem, że torowisko już nie będzie zmieniało położenia i nie trzeba będzie ponownie wymieniać / przekładać torów? :)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 kwie 2011, 13:31

Domino2001 pisze:wakacje 2007
No to wtedy nie było ani koncepcji, ani projektu, ani niczego. Kasy pewnie też nie. A nie sądzę, by SPEC tę przebudowę magistrali głosił pięć lat wcześniej...
MeWa pisze:Rozumiem, że torowisko już nie będzie zmieniało położenia i nie trzeba będzie ponownie wymieniać / przekładać torów? :)
Nie trzeba będzie. Ewentualne korekty, o ile potrzebne, będą robione teraz. Potem zostaje tylko kwestia przebudowy przystanków, montażu wyposażenia, ewentualnie korekty geometrii jezdni - być może nie powodujące nawet potrzeby wyłączenia ruchu.

[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 13:32 ]
MeWa pisze:no i w zeszłym roku też coś tam byłp przecież przez co rozjechały się łuki na skrzyżowaniu Nowowiejska - Niepodległości...
O tym nie mówię, bo to zgrane być miało, o czym wiadomo powszechnie. Tak więc zakładam, że Majusi pyta o wcześniej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 08 kwie 2011, 13:43

a czemu tak właściwie nie można było tych przystanków przeniesć już teraz?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 kwie 2011, 13:45

Bo wymaga to korekt geometrii jezdni. A to inwestycja na parę lat zatwierdzeń. Jest przygotowywana, ale z torami nie można było dłużej czekać ze względu na stan Nowowiejskiej oraz planowane zamknięcie Marszałkowskiej.

Awatar użytkownika
Majusi

Post autor: Majusi » 08 kwie 2011, 19:13

Zgoda, to było w 2007 roku i ciepło, tylko jak pisano wcześniej w zeszłym roku też chyba nie chodziły tramwaje. Stąd moje zapytanie, że w krótkich okresach czasu wyłącza się tą trasę.
A według mnie to jest dość ważne połączenie bo metro ucieka w oś Marszałkowska. Przy tych perturbacjach i autobusy dostają w d... . Teraz jadąc z północy na południe (lub odwrotnie) pozostaje w rejonie Starego Mokotowa Puławska. Samochodem to pół biedy, gorzej z tymi co jadą KZ na osi AL.Niepodl. - muszą się przesiadać (chyba, że jest coś zastępczego).

[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 19:14 ]
Przyczyny nieważne, ale skutek jest jaki jest.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 kwie 2011, 22:08

piotram pisze:Pamietam. Ale sądziłem, że dotyczy to wysepek zbudowanych wtedy, a teraz wszystko będzie zbudowane i przeniesione docelowo.
Ale "wtedy" miał być robiony komplet, przeniesienie na ten rok było decyzją polityczną. SIWZ pozostał bez zmian.
Przy okazji czego w takim razie bedzie to ponownie zmieniane?
Kompleksowej modernizacji sterowania ruchem, jeśli nastąpi. Jeśli nie nastąpi, to nie warto tego robić, bo trasa ulegnie powolnej marginalizacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ODPOWIEDZ