Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Dziś widziany był najnowszy nr ELFa En76-014 na KM 621 Wola-Nasielsk. Czyli 5 już śmiga na tej tylko linii? Coś zwolnilo przybywanie ich, bo co ile są dostarcze co dwa tygodnie po 2 sklady, jakieś szkolenia i rusza w trasy. Choć nie wiem jak to wygląda ze szkoleniem na nie bo pewnie nie nadązają uczyć nowy maszynistów na nie, wiec nie ma komu śmigać nimi 
-
marian89mr
A w sumie dlaczego akurat na Nasielsk skierowano nowy tabor z PESY ... ... z biura widzę dworzec gdański i tłumów tam nie widziałem nigdy (oprócz kilku pociągów w szczycie) ...
Po otwarci linii lotniskowej zostanie przeniesiony ?
A już kurs o 9:35 SKM do legionowa to pustki oznaczające 1 osobę w przedziale ...wiem, że pora jak pora ale na średnicy nie zdarza się taki rozkład pasażerów
Po otwarci linii lotniskowej zostanie przeniesiony ?
A już kurs o 9:35 SKM do legionowa to pustki oznaczające 1 osobę w przedziale ...wiem, że pora jak pora ale na średnicy nie zdarza się taki rozkład pasażerów
Zauwazyłem ze wszystkie ELFy w nocy stacjonują chyba na Woli(czyste), bo tak mają ustawione ze biegi dzienne konczą w Warszawie i tam też nocują, zaden w Nsku czy Działdowie. Boją sie wandali, graficiarzy wobec nowych pojazdów?lukasek1 pisze:Dziś widziany był najnowszy nr ELFa En76-014 na KM 621 Wola-Nasielsk. Czyli 5 już śmiga na tej tylko linii? Coś zwolnilo przybywanie ich, bo co ile są dostarcze co dwa tygodnie po 2 sklady, jakieś szkolenia i rusza w trasy. Choć nie wiem jak to wygląda ze szkoleniem na nie bo pewnie nie nadązają uczyć nowy maszynistów na nie, wiec nie ma komu śmigać nimi
Widziałeś moze jaki nr?SławekM pisze:ELF KM o 15:30 podążał średnicą dalekobieżną w kierunku Wschodniego. Siakaś nowa sztuka pewnie...
Niestety nie, podziwiałem go z mostu Poniatowskiego...lukasek1 pisze:Zauwazyłem ze wszystkie ELFy w nocy stacjonują chyba na Woli(czyste), bo tak mają ustawione ze biegi dzienne konczą w Warszawie i tam też nocują, zaden w Nsku czy Działdowie. Boją sie wandali, graficiarzy wobec nowych pojazdów?lukasek1 pisze:Dziś widziany był najnowszy nr ELFa En76-014 na KM 621 Wola-Nasielsk. Czyli 5 już śmiga na tej tylko linii? Coś zwolnilo przybywanie ich, bo co ile są dostarcze co dwa tygodnie po 2 sklady, jakieś szkolenia i rusza w trasy. Choć nie wiem jak to wygląda ze szkoleniem na nie bo pewnie nie nadązają uczyć nowy maszynistów na nie, wiec nie ma komu śmigać nimi
Widziałeś moze jaki nr?SławekM pisze:ELF KM o 15:30 podążał średnicą dalekobieżną w kierunku Wschodniego. Siakaś nowa sztuka pewnie...
Dlaczego na człona pierwszym i ostatnim nie ma już oznaczen nr ELFa w 010-012 były np. w tym juz nie http://www.railphoto.info/galeria/displ ... =0&uid=210
Co się stało, że wyświetlacze na czołach nie działają, pamietam, że tylko wyświetlały kierunek trasy pierwszych dniach września.
Co się stało, że wyświetlacze na czołach nie działają, pamietam, że tylko wyświetlały kierunek trasy pierwszych dniach września.
-
lotis
Podaje ilostan EN76 w KM za informacją ze strony http://www.kolejland.rail.pl
EN76-010 - Koleje Mazowieckie
EN76-011 - Koleje Mazowieckie
EN76-012 - Koleje Mazowieckie
EN76-013 - Koleje Mazowieckie
EN76-014 - Koleje Mazowieckie
EN76-010 - Koleje Mazowieckie
EN76-011 - Koleje Mazowieckie
EN76-012 - Koleje Mazowieckie
EN76-013 - Koleje Mazowieckie