Komunikacja cmentarna 2011
Moderator: Wiliam
Natomiast na Cmentarzu Północnym ludzie (100% pytających po sześćdziesiątce) narzekali na brak jakiegokolwiek autobusu pod bramę północną. W sumie to się im nie dziwię, czekali na przystanku nawet do godziny, bo nie było żadnej informacji czy zasłoniętego słupka. Przykładem 183 do Zielonej, nie można było wyciągnąć C50 do Młocin UKSW?
I jaką trasą ich kierować stamtąd jeżeli na Gdańskim takie korki, a dużo osób pytało mnie o dojazd na Wincentego/Odrowąża? Objechanie Bonifraterskiej Miodowej WZ + kluczenie po Pradze w drodze na Targówek to paranoja. C88 + tramwaj?
I jaką trasą ich kierować stamtąd jeżeli na Gdańskim takie korki, a dużo osób pytało mnie o dojazd na Wincentego/Odrowąża? Objechanie Bonifraterskiej Miodowej WZ + kluczenie po Pradze w drodze na Targówek to paranoja. C88 + tramwaj?
Jak co roku.PiotrekP pisze:Natomiast na Cmentarzu Północnym ludzie (100% pytających po sześćdziesiątce) narzekali na brak jakiegokolwiek autobusu pod bramę północną.
Do tamtej bramy jest dojazd wyłącznie autem. Do pozostałych trzech - autobusami.
Czy przy bramie północnej jest rondo, na którym można zawracać? Nie. Za to są korki na Wóycickiego. A C50 jest koszmarnie nieregularną linią...PiotrekP pisze:Przykładem 183 do Zielonej, nie można było wyciągnąć C50 do Młocin UKSW?
Osoby chcące jechać z Północnego na Wincentego kierujesz do bezpośredniego autobusu. Osobom jadącym do bram przy Odrowąża proponujesz przesiadkę do tramwaju. Proste jak drut.PiotrekP pisze: jaką trasą ich kierować stamtąd jeżeli na Gdańskim takie korki, a dużo osób pytało mnie o dojazd na Wincentego/Odrowąża?
Jak na Odrowąża to C56 + tramwaj z Rembielińskiej (lub wysiadka z autobusu na Bartniczej)?PiotrekP pisze:a dużo osób pytało mnie o dojazd na Wincentego/Odrowąża?
Po pierwszym dniu spędzonym na węźle Budowlana nasunęło mi się kilka spostrzeżeń.
Brak biletomatu, pasażerowie twierdzili, że motorowi nie zawsze mają bilety. A zapytań, gdzię można najbliżej kupić bilety, było dosyć dużo. Nie wszyscy chcieli się zadowolić jednorazówką. C30 cieszyło się ogromną popularnością, padało dużo pytań, jak dojechać na Wiatraczną. C6 przypadło do gustu pasażerom. Około godziny 17 ludzie nadal byli zainteresowani liniami cmentarnymi i pytali się jak dojechać, niektórzy byli wręcz zawiedzeni, że linie kończą kursowanie w okolicach godz. 17. Brak sygnalizacji świetlnej na przejściu dla pieszych + jeżdżące co chwila tramwaje = mieszanka wybuchowa, parę razy w ostatniej chwili zatrzymałem dziadków, którzy szli twardo na oślep. No i niektórzy pasażerowie nie wiedzą, że Targowa jest wyłączona z ruchu, w Warszawie buduje się metro, a czwóreczka już nie jeździ przez trasę W-Z.
A mówili mi, że rok temu, dwa i dalej wstecz było 181- kłamali?person pisze:Jak co roku.
No ok, ale jadąc tam sam chciałbym raczej dojechać jak najszybciej niż jeszcze objeżdżać Wileński...person pisze:Osoby chcące jechać z Północnego na Wincentego kierujesz do bezpośredniego autobusu.
A to w sumie nie głupie, C56 jeździ w miarę często- dzięki!radeom pisze: C56 + tramwaj z Rembielińskiej
Ale stoi na Trasie AK... Tam jest jeszcze gorzej niż na GdańskimPiotrekP pisze:A mówili mi, że rok temu, dwa i dalej wstecz było 181- kłamali?person pisze:Jak co roku.No ok, ale jadąc tam sam chciałbym raczej dojechać jak najszybciej niż jeszcze objeżdżać Wileński...person pisze:Osoby chcące jechać z Północnego na Wincentego kierujesz do bezpośredniego autobusu.A to w sumie nie głupie, C56 jeździ w miarę często- dzięki!radeom pisze: C56 + tramwaj z Rembielińskiej
Zależy o który dzień i godzinę pytałeś/o którym okresie mówili.PiotrekP pisze:A mówili mi, że rok temu, dwa i dalej wstecz było 181- kłamali?
Jeśli mieli na myśli godziny kursowania linii cmentarnych, to - przykro mi - kłamali.
Pytaj, czy chcą bezpośrednio, czy z dwiema przesiadkami (lub pod inną bramę).PiotrekP pisze:No ok, ale jadąc tam sam chciałbym raczej dojechać jak najszybciej niż jeszcze objeżdżać Wileński...
-
Tranzystor
Niewierny Tomasz...radeom pisze:Słyszałem tylko opinie, że okolice Starzyńskiego stały i ktoś jechał z Wiatracznej na Odrowąża 1,5h, ale jakoś nie bardzo w to wierzę...
Most Gdański, ul. Starzyńskiego i Szwedzka (
Przyczyna: na ul. Starzyńskiego są trzy pasy, a dalej na Szwedzkiej - jeden, do tego ograniczony światłami przy Solidarności.
Przy Wysockiego gdy pójdzie się w kierunku podwórka, na wysokości początku bloku jest kiosk. I zawsze w święta listopadowe był otwarty.radeom pisze: Brak biletomatu, pasażerowie twierdzili, że motorowi nie zawsze mają bilety. A zapytań, gdzię można najbliżej kupić bilety, było dosyć dużo. Nie wszyscy chcieli się zadowolić jednorazówką.
Tak się zastanawiam w czym są lepsze C11, C13, C27 i C76 od 127 i 500... Mieszkańcy Bródna mają polegać tylko na 169 i tramwajach?
[ Dodano: |30 Paź 2011|, 2011 10:52 ]
[ Dodano: |30 Paź 2011|, 2011 10:52 ]
10.15 - jeszcze jedna ważna informacja związana z wczorajszą korektą tras linii "C", jadących w kierunku Cmentarza Bródnowskiego. Od dziś, od początku kursowania, na zmienionej trasie linii: C11, C13, C27 oraz C76 obowiązuje przystanek DW.WILEŃSKI 53 zlokalizowany w al. Solidarności między ul. Jagiellońską i Targową (przed Liceum im. Władysława IV).