Pewnie tak, ja mówię, jak ludzie zagłosująmichalek^ pisze:Szczerze to pierwsza opcja nie jest taka zła, trasa linii L-8 bardzo korzystna
Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Czy ja mam słuszne wrażenie, że brak informacji na temat ewentualnych konsekwencji tych zmian dla rozkładu SKM jest nieco bez sensu? Czy może ceteris paribus.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Tranzystor
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawe. Widzę, że piastowska szkoła arytmetyki, w której lepiej zapłacić 100% ceny, niż 80%, trafiła na podatny grunt w samorządach. Pogłupieli z bogactwa?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ciekawe, za ile dziesiątek lat dojdziemy w końcu do praskiego modelu integracji aglomeracyjnej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
W 100% popieram Legionowo. A do normalności dojdziemy dopiero jak skończy się Monopol ZTM. A jak się nie skończy to nigdy nigdzie nie dojdziemy. Po Legionowskiej walce zauważyłem, że ZTM w ogóle nie interesują ludzie tylko przejechane wozokm, lub pociągokm i tylko kasiora aby zbilansować swój budżet. Jeśli chodzi o wspólny bilet to ZTM narzuca pętlę na szyję samorządów podwarszwskich co roku wymuszając od gmin większe stawki nie wiadomo za co. Ponadto ZTM wykorzystuje presję społeczną mieszkańców na samorządy. Najwyższy czas aby samo społeczeństwo powiedziało dosyć i dało szansę samorządom aby ukrócić takie praktyki ZTM-u.Bastian pisze:Ciekawe, za ile dziesiątek lat dojdziemy w końcu do praskiego modelu integracji aglomeracyjnej.
Podobnie będzie z Nieporętem, Piastowem i Pruszkowem. Pytam się za co taka gmina jak, np. Pruszków ma od nowego roku płacić ZTM-owi o 37% więcej kasy niż za ten rok ? Warunki jazdy się nie zmieniają, nie ma nowych linii ani dodatkowych wozokm na istniejących już trasach. Po postawieniu takich warunków finansowych Pruszków obawia się uruchomienia lokalnej linii L: Gąsin-Żbików-Piastów.
Teraz niech się nikt nie dziwi, że Pruszków, Wołomin czy Karczew wolą mieć własną komunikację bez udziału ZTM. A SKM niech sobie skrócą do Ursusa, Pruszkowiacy zmieszczą się spokojnie do KM.
A co stoi na przeszkodzi, żeby Legionowo uruchomiło własną komunikację. Albo zrobił to inny przewoźnik? ZTM zabrania?kris126 pisze:W 100% popieram Legionowo. A do normalności dojdziemy dopiero jak skończy się Monopol ZTM. A jak się nie skończy to nigdy nigdzie nie dojdziemy.
(...)
Teraz niech się nikt nie dziwi, że Pruszków, Wołomin czy Karczew wolą mieć własną komunikację bez udziału ZTM. A SKM niech sobie skrócą do Ursusa, Pruszkowiacy zmieszczą się spokojnie do KM.
PS. Pruszkowiacy spokojnie się mieszczą w KM? Tak spokojnie, że nikt więcej już się nie zmieści?