KM w Ząbkach

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 sty 2012, 22:29

29 Ikarusów pisze:To chyba do Bastiana, którego wpis sugerował 100% piłki w posiadaniu Ząbek?
Bo 100% piłki w tej chwili jest po stronie Ząbek. Warszawa przecież Ząbek nie anektuje. Jeżeli Ząbki wyjdą z inicjatywą (bo to o przynależności ich mieszkańców mowa, a nie warszawian), to wtedy piłka przejdzie na stronę Warszawy i Warszawa będzie decydowała, czy akceptuje, czy nie.

Reasumując: to ząbczanom się coś zmieni, więc to po ich stronie jest decyzja, czy zmian chcą. Warszawianom od przyłączenia Ząbek nie zmieni się nic, a przynajmniej niewiele i nie wprost (wiadomo, budżet itp.).
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 10 sty 2012, 23:02

Niekoniecznie. Warszawa może chcieć włączyć się do Ząbek :-k I wtedy to Warszawa by zadecydowała!
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

bepe

Post autor: bepe » 10 sty 2012, 23:14

Jak wtedy wszędzie będą darmobusy, darmotramy, darmopociągi i darmometro, to ja jestem za :D

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 10 sty 2012, 23:23

bepe pisze:Jak wtedy wszędzie będą darmobusy, darmotramy, darmopociągi i darmometro, to ja jestem za :D
Bastian pisze:Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na
myszy. Kir Bułyczow
;)
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
29 Ikarusów

Post autor: 29 Ikarusów » 10 sty 2012, 23:27

MeWa pisze:Nie ma woli, bo i po co taka wola, skoro w Ząbkach nie ma na to zgody? Myślę, że gdyby Ząbki stanowczo kiedyś tam orzekły, że chcą być częścią Warszawy, to sprawa inaczej by się potoczyła. Myślę bowiem, że to właśnie Ząbki miałyby żywotny interes związany z włączeniem do Warszawy. Bo jaki niesamowity interes ma Warszawa, który skłaniałby ją do wyjścia z inicjatywą?
Zresztą dobrze kojarzę, że w Ząbkach jest burmistrz PiS-owski, co w dodatku walczy ze wszystkimi "nietutejszymi"? O jakiej zgodzie więc mowa...
Cóż... trudno się nie zgodzić. Ale między wierszami Twojej wypowiedzi kryje się odpowiedź na postawione pytania: Ząbki tworzą wraz z Wołominem PiS-owski bastion, tutaj znajdują się liczne posadkowe poczekalnie dla PiS-owskich towarzyszy, którzy chwilowo "nie mają na chleb" (vide: Sasin z kancelarii b. prezydenta Kaczyńskiego, z wykształcenia historyk, zatrudniony na stanowisku... prezesa Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej). O żadnej choćby dyskusji o ewentualnym przyłączeniu nie może być mowy z powodu politycznego zacietrzewienia...
A co do korzyści Warszawy? Gdyby zmienić trochę prawo, tak aby uniknąć wycieku części wpływów podatkowych z PIT (uzależnić to np. w części od miejsca zatrudnienia) i zlikwidować meldunek (co ma zdaje się i tak nastąpić), to zdaje się, że netto dodatkowe wpływy do warszawskiego budżetu byłyby wyższe niż dodatkowe koszty związane z utrzymaniem Ząbek. Bo przecież do tych nowych bloków wprowadzają się młodzi, aktywni zawodowo ludzie, nieźle zarabiający, a nie osoby wymagający pomocy społecznej.
R-9 Chełmska pisze:Warszawa może chcieć włączyć się do Ząbek :-k I wtedy to Warszawa by zadecydowała!
Dać mu wina! =D>

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 10 sty 2012, 23:31

29 Ikarusów pisze:zlikwidować meldunek (co ma zdaje się i tak nastąpić)
Nie, PO stwierdziło, że nie chce im się poprawiać 60 ustaw.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 11 sty 2012, 0:26

29 Ikarusów pisze: Ząbki tworzą wraz z Wołominem PiS-owski bastion, tutaj znajdują się liczne posadkowe poczekalnie dla PiS-owskich towarzyszy, którzy chwilowo "nie mają na chleb" (vide: Sasin z kancelarii b. prezydenta Kaczyńskiego, z wykształcenia historyk, zatrudniony na stanowisku... prezesa Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej).
A Warszawa i inne miasta vel posady nie sa korytem dla PO? Nie malo dostaje sie do informacji o nepotyzmie u tych co teraz sa przy korycie? A o tych co sie nie slyszy? I nie wyjezdzaj o kwalifikacjach, po oprocz tego ze Arlukowicz jest lekarzem, to podaj mi odpowiednie kwalifikacji ministrow w rzadzie albo innych POwcow na stanowiskach w wojewodztwach, powiatach, gminnach, miastach.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 11 sty 2012, 0:36

geograf_OSU pisze:
29 Ikarusów pisze: Ząbki tworzą wraz z Wołominem PiS-owski bastion, tutaj znajdują się liczne posadkowe poczekalnie dla PiS-owskich towarzyszy, którzy chwilowo "nie mają na chleb" (vide: Sasin z kancelarii b. prezydenta Kaczyńskiego, z wykształcenia historyk, zatrudniony na stanowisku... prezesa Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej).
A Warszawa i inne miasta vel posady nie sa korytem dla PO? Nie malo dostaje sie do informacji o nepotyzmie u tych co teraz sa przy korycie? A o tych co sie nie slyszy? I nie wyjezdzaj o kwalifikacjach, po oprocz tego ze Arlukowicz jest lekarzem, to podaj mi odpowiednie kwalifikacji ministrow w rzadzie albo innych POwcow na stanowiskach w wojewodztwach, powiatach, gminnach, miastach.
Polityka, polityka, polityka :-? Co to ma do rzeczy w kwestii Ząbek czy Warszawy?
Notabene Kaszyński Lech też nie był święty, po przyjściu też swoich zaufanych w miejsce fachowców.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 11 sty 2012, 3:23

Daniel_FCB pisze:
bepe pisze:Jak wtedy wszędzie będą darmobusy, darmotramy, darmopociągi i darmometro, to ja jestem za :D
Bastian pisze:Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na
myszy. Kir Bułyczow
;)
:D =D>
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 sty 2012, 7:32

Rządy Kaczyńskiego w Warszawie - które miałem okazję obserwować z bliska, w przeciwieństwie do będącego wówczas w gimnazjum naszego naczelnego forumowego pisiorka - to był taki popis nepotyzmu i niekompetencji, że, jak dotąd, nic takiego nie widziałem nigdzie indziej.

Ten wiceprezydent, który smrodził w gabinecie papierosami czy cygarem i dmuchał w twarz gościom...

Te sekretarki poawansowowane na naczelników wydziałów na drugim końcu miasta...

Ci pracownicy wywalani, by zwolnić miejsce rezerwie demograficznej z Siedlec czy Ostrołęki (tak, miasto przegrało potem sprawę w sądzie pracy - trzeba być idiotą, by w ten sposób potraktować prawnika)...

Te etaty zabierane dzielnicom i gminom pod byle pretekstem i przerzucane do centrali...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 sty 2012, 8:36

Glonojad pisze:naczelnego forumowego pisiorka
Proszę o powstrzymanie się przed używaniem takich zwrotów. Przyznaję jeden punkt karny.

I bardzo uprzejmie proszę o powrót do rzeczy.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 14 sty 2012, 18:26

Chyba Soliny znikną z darmobusowej linii "Ząbki - 1" skoro w SIWZ jest napisane, iż autobus ma pomieścić minimum 40 osób?

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 14 sty 2012, 18:50

Wiki dla Soliny podaje 45 :-k

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 15 sty 2012, 17:30

Naprawdę do tego "autobusu" wejdzie 45 osób? :D

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 sty 2012, 18:46

To pewnie zależy od liczby osób na jedną stopę kwadratową. Czemu nie?

ODPOWIEDZ