Dzięki za link. Oprócz przystanku Utrata znalazłem także przystanek Chełmżyńska, czyli ten o który mi chodzi29 Ikarusów pisze:Taki przystanek kolejowy ("Utrata"), może trochę bardziej na lewo od wskazanego wyżej opisu, pojawiał się jednak w publicznej dyskusji w ostatnich latach. Nie pamiętam (ew. dopiszę) tytułu, ale było takie opracowanie (być może SISKOMu?) stanu bieżącego i perspektyw warszawskiego węzła kolejowego, w którym na mapie były pokazane planowane przystanki, w tym i ten.
Przypominam projekt osiedla Wilno (Dom Dewelopment). Ze strony dewelopera: "W bliskim sąsiedztwie osiedla powstanie nowa stacja kolejowa Warszawa Zacisze – Wilno, która jeszcze bardziej usprawni komunikację z pozostałymi dzielnicami".
To dopiero jazda, Strażacka/Utrata to pikuś
edit: w międzyczasie znalazłem: to jednak na stronie SISKOM (szukaj słowa UTRATA
http://siskom.waw.pl/komunikacja/kolej/ ... rskich.pdf
cytuje
2.27 Przystanek kolejowy Warszawa Chełmżyńska
Lokalizacja przystanku
Planowana jest lokalizacja przystanku kolejowego Warszawa Chełmżyńska na
linii kolejowej Warszawa - Siedlce, w miejscu przecięcia linii kolejowej przez ul.
Chełmżyńską. W miejscu tym znajduje się przejazd przez tory kolejowe w jednym
poziomie (Rys. 2-14). Sugerowane jest usytuowanie peronów przystankowych
bezpośrednio przy przejeździe, co ułatwi dostęp do przystanku bezpośrednio z ul.
Chełmżyńskiej, zarówno od strony północnej jak i południowej. z obu stron. Ze
względów terenowych, proponuje się lokalizację przystanku po stronie wschodniej
przejazdu kolejowego.
[ Dodano: |11 Sty 2012|, 2012 22:33 ]
W tym problem, że w żaden sposób nie można się dostać do tego P&R Rembertów, bo się utknie w korkach. przynajmniej jadąc ŻołnierskąPremo pisze:Jeśli chodzi o parking P&R to planowana jest budowa takowego przy PKP Rembertów.
Moja propozycja dotyczy lokalizacji dodatkowego P&R tuż przy trasie wylotowej (Żołnierska) z bezkolizyjnym skrzyżowaniem ze Strażacką, dużą ilością miejsca nawet na płaski parking
[ Dodano: |11 Sty 2012|, 2012 22:59 ]
Ja teżgrzegorz pisze:Nie popuszczę...!
bazgrus pisze: Jeśli będziesz miał gęstą zabudowę to tam nie postawisz żadnego parkingu.Stacja może i w polu, ale w promieniu 1km masz:
- ulicę Żołnierską
- Ząbki
- osiedle Kawęczyn i Wygodę
Ale jużna Kawęczynie i Wygodzie mieszka sporo osób. To samo w Ząbkachgrzegorz pisze: ad. Ż. - mieszkamy w tym samym mieście?? Przy Żołnierskiej stoi parę warsztato-domo-magazynów (tuż przy Marsa). Poza tym zapewne parę nor zwierzęcych by się znalazło.
Popatrz na optymalną trasę dojazdu z Zabek, ul. Powstańców do Metra Centrumgrzegorz pisze:ad. Z. - mają pociąg i wkrótce M-2 od Wileńskiego.
http://tiny.pl/hjjgz
Zajmuje 52 MINUTY !!!!
Między innymi ja tu mieszkam i moim zdaniem na pewno uzasadnia inwestycje tańsza niż słynne fontanny przy Starym Mieściegrzegorz pisze:ad. K., W. - a ile osób tam mieszka? Uzasadnia to inwestycję droższą niż peron w Gosiewie?
Może i dobra propozycja, gdyby autobus nie stał w korku.grzegorz pisze:Peron Gocławka i tak trzeba przesunać. Wygodzianie niech wówczas schodzą nań z Marsa.
Zrozumiałbyś, gdybyś jechał autobusem od Marsa do Strażackiej jechał godzinę.
Zjazd z Żołnierskiej w prawą na Strażacką bez problemu. Wyjazd ze strażackiej na Żołnierską bezkolizyjny. Oczywiście parking musiałby być przed skrzyżowaniem z Chełmżyńskągrzegorz pisze:Zresztą tu na ,,ogromny parking'' nie byłoby jak dojechać! Chyba że byłby pod... Żołnierską
[ Dodano: |11 Sty 2012|, 2012 23:03 ]
Ale nie będą się pchać przez skrzyżowanie i dalej Marsa lub Olszynką do Centrum. Czyli na tym etapie odetniemy większość tych, którzy nie muszą za kółkiem pchać się na Pragę i dalej do CentrumColony pisze:To zaowocuje tylko tym, że tych samochodów będzie tam jeszcze więcej...
[ Dodano: |11 Sty 2012|, 2012 23:14 ]
Akurat przy tym skrzyżowaniu bardzo mało osób mieszka, dlatego nikt nie wsiada i nie wysiada.Premo pisze:Obecnie przy skrzyżowaniu jest przystanek na żądanie z którego korzysta bardzo niewiele osób(przynajmniej ja nigdy nie widziałem na nim oczekujących pasażerów).
Natomiast autobus 145 jest wypełniony, co sugeruje, że wiele osób tamtędy podrużuje