Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
-
bartoni722
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja chciałem, ale Fik nie ujawnił jak mocno mnie zapunktujeŁukasz pisze:Ale jak będziesz chciał, to pewnie Ci ktoś z nas wytłumaczy zasady.
- panzerloud
A co tu jest do rozumienia? gdzieś po dwunastej zaczyna się konkurs w którym masz odgadnąć o jakie słowo chodzi, prowadzący będzie Ci z czasem to zadanie starał się ułatwić dając sześć wskazówek, cały konkurs trwa bodaj niecałą godzinę.reserved pisze:Ja tego El Konkurso czy jak mu tam nie lubię bo parę razy próbowałem zrozumieć zasady i do tej pory nie ogarnąłem, o co w nim chodzi.
reserved pisze:Teraz pewnie będę więcej radia Kolor słuchał, odkąd moja koleżanka została tam serwisantką.
Radio kolor, radio kolor, radio... ach... Radio Kolor!
już pamiętam co to za twór, w latach dziewięćdziesiątych dało się słuchać nawet, ale chyba dlatego tylko bo w tamtych latach wszystkie stacje grały podobnie. Natomiast to co się wyrabia z tym radiem po nastaniu nowego wieku to jakieś nieporozumienie, co i raz ta stacja przechodzi jakąś metamorfozę, która zresztą wcale jej nie służy. Najbardziej dołowała mnie zmiana na ,,Jedyne radio dla prawdziwych kobiet" czy jakoś podobnie, głównie dlatego że zaczęli puszczać muzykę w której wokalista albo konał, albo sam już zasypiał od tego smętnego biadolenia, które speakerzy szumnie określali śpiewem. Dopełnieniem muzycznej oferty była oczywiście popowa papa, poziom publicystyki do dziś straszy mnie po nocach, ciężko powiedzieć że to dno, bo poziom tych audycji musiałby niewyobrażalnie skoczyć w górę. Wszystkie te audycje były albo miałkie, albo toczyły się wokół niczego, ot zwykła paplanina, tyle że do dziś nie wiem dla kogo tak naprawdę, bo o tzw. kurach domowych miałem i mam na tyle dobre zdanie że w życiu nie posądziłbym o słuchanie tej stacji. Gwoździem do trumny byli prowadzący którzy nie wiem czy dostali rozkaz z góry czy sami postawili sobie za cel że będą cedzili przez ząbki i durnie chichotali jak pedałki. Nie wiem jakie to radio jest teraz(na dziś), i boję się je włączyć, do tego stopnia że jak mam słuchać np Eski Rock(Poranny WF) a schodzę z Trójki to od razu lecę na koniec zakresu i przewijam od Zetki, bo zwyczajnie w ,,kolorze" mnie wszystko drażni, czołówka, prowadzący, muzyka, audycje publicystyczne. Mam nadzieję że moment od którego twoja koleżanka zacznie tam pracę będzie przełomowy dla tej stacji, i przyjdzie taki moment że z czystym sumieniem będziesz mógł powiedzieć że Kolor to fajne radio, i to nie przez wzgląd na koleżankę, a fakt że to radio naprawdę będzie tego warte i sam będziesz go słuchał.
No właśnie najpierw chcesz, potem nie chcesz, i bądź tu mądry...reserved pisze:Ludzie, wy to macie problemy. Jakbym chciał poznać zasady to bym sobie wszedł na stronę i sobie je przeczytał.
EDIT
Członkostwo w tym klubie raczej Ci nie grozireserved pisze:Ludzie, wy to macie problemy. Jakbym chciał poznać zasady to bym sobie wszedł na stronę i sobie je przeczytał
Operator Żurawia Wieżowego 
"Jedyne radio dla pewnych kobiet". Teraz jest "Mix w najlepszym kolorze".panzerloud pisze:Jedyne radio dla prawdziwych kobiet"
Od niedawna programowym stacji jest Maciej Dobrowolski jeden z założycieli legendarnego radia Mazowsze z Łomianek. Później programował m.in Kielecką oraz Warmińsko-Mazurską Planetę FM słynąc z umieszczania na playliście utworów z nurtu rosyjskiego disco i polskiego dance'u oraz disco-polo. W bazie muzycznej był kompletny misz-masz od Krzysztofa Krawczyka po DJ Tiesto. Wyników słuchalności stacje w owym czasie najgorszych jednak nie miały... Czy wprowadzi swoją koncepcję w Kolorze sam jestem ciekaw. Póki co sprowadził z Warmińsko-Mazurskiej Planety FM swojego człowieka - prowadzącego kultową niegdyś listę przebojów "Siłownia" Krzysztofa "Kempola" Kempistego.panzerloud pisze:co i raz ta stacja przechodzi jakąś metamorfozę
Playlista i poziom lokalności szczerze mówiąc nie najgorsze.panzerloud pisze:Nie wiem jakie to radio jest teraz(na dziś), i boję się je włączyć
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- R-9 Chełmska