Szkoda, że nie postanowiono wzmocnić (jakkolwiek) 17-tki...Kra pisze:A skąd znajdą się wagony na to 46?osa pisze:Kolejne decyzje ZTM: od piątku 46 co 5 minut, ale - uwaga! - al. JPII pojedzie też część tramwajów 74 (zjeżdżające do zajezdni na Mokotowie). Moim zdaniem wprowadzi to chaos na Bródnie, powinien być osobny numer.
ZamkniÄcie metra w rejonie stacji ĹwiÄtokrzyska: wiosna 2012
Moderator: Wiliam
A ja tak sobie myślę... dostaje po tyłku 1 (wg. relacji kumpeli - wczoraj rano niezabieralne na Okopowarowej), dostaje 25. Może by tak 27 przepiąć z Woli, gdzie śmiga na pusto, na Banacha? Czas przelotu +4 min, ale czytam tu, że jest jedna solówka zapasu... Zawsze to byłoby coś.tatra pisze:27 byłoby nie za a uwolniłoby tor na M.Marymont.
Dzisiaj między 6.30 a 7.30 17 odjeżdzała nabita po dach z M.Marymont
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Żeby przeciągnąć na Służewiec 16 ile potrzeba?Bastian pisze:Ono jest tak krótkie, że dużo z niego i tak się nie zetnie.Daniel_FCB pisze:Może jakieś cięcie 31?
A skąd się biorą ludzie w 31 teraz? (w sensie - poprzez utrudnienia w metrze trasie MRA - Wierzbno - Służewiec przybyła dodatkowa przesiadka, co nie jest zbyt atrakcyjne dla tego połączenia)
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Ja wczoraj wybrałem się z Ochoty na Wilanowską. Oczywiście musiałem się przesiadać, na nie-wiadomo-który przystanek, na pl. Narutowicza (a sam mówiłem, że trzeba będzie odcierpieć
). W metrze ludzi malutko, wolne miejsca siedzące (ok. 11:10)
Wczoraj widziałem w międzyszczycie tłum ludzi wysiadających z uboota na BW1920
43 ostatnio pojawiało się na ciągach wschód-zachód (Al. Jerozolimskie lub WZ), a 16 na Piaskach pewnie jeszcze nie pamiętają. A czemu 4x a nie 7x to nie mam pojęcia, myślałem, że zatem będzie tylko w szczytach.
Ja ci damPan Piotr pisze:Miejmy nadzieję, że z zawieszenia 25
Dawniej nie było np. silnej TŁ...TGM pisze:Nie można było poprzywracać (oczywiście częściowo) tego co było przed epoką metra, a osłabić tego co powstało później?
33f daj spokójMichalJ pisze:I w ogóle - skąd ten numer? Jako skrócone 33, to raczej 43 by pasowało, albo w ogóle 33f...
TW zapewnia drugi wagon gratis?Pawcio pisze:Rozkładowo jest tam solówka. ZTM nie może tak sobie w rozkładach dopinać drugich wagonów do solówek.
Gdzie skręcać? Z Nowowiejskiej w prawo w Chałubińskiego?MichalJ pisze:To ma czemuś pomóc, czy Galas zakazał skręcać?
Nawet i na pl. Narutowicza, zawsze coś. Wcześniej nie śmiałem tego proponować, bo nie znam zapełnienia na Woli, ale piszesz, że pusta...drja pisze:A ja tak sobie myślę... dostaje po tyłku 1 (wg. relacji kumpeli - wczoraj rano niezabieralne na Okopowarowej), dostaje 25. Może by tak 27 przepiąć z Woli, gdzie śmiga na pusto, na Banacha? Czas przelotu +4 min, ale czytam tu, że jest jedna solówka zapasu... Zawsze to byłoby coś.
Miejsca na Służewcu?Daniel_FCB pisze:Żeby przeciągnąć na Służewiec 16 ile potrzeba?
No właśnie w ogóle nie wiadomo, czy się biorą.Daniel_FCB pisze:A skąd się biorą ludzie w 31 teraz? (w sensie - poprzez utrudnienia w metrze trasie MRA - Wierzbno - Służewiec przybyła dodatkowa przesiadka, co nie jest zbyt atrakcyjne dla tego połączenia)
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
1. Miejsca na Kieleckiej jest tyle samo.KwZ pisze:Miejsca na Służewcu?Daniel_FCB pisze:Żeby przeciągnąć na Służewiec 16 ile potrzeba?No właśnie w ogóle nie wiadomo, czy się biorą.Daniel_FCB pisze:A skąd się biorą ludzie w 31 teraz? (w sensie - poprzez utrudnienia w metrze trasie MRA - Wierzbno - Służewiec przybyła dodatkowa przesiadka, co nie jest zbyt atrakcyjne dla tego połączenia)
2. Slav właśnie twierdzi, że 31 jest nadal nabite po dach.
To skąd nagle wziął się milijon ludzi w 17 i drugi milijon, który wysiada z 33/46 i czeka na 17?
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
FCBARCA.COM
FCBARCA.COM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To nie jest istotne. Ważne jest to, że zasadniczo rezerwowych solówek ani trójskładów, o ile wiem (a nie zajmuję się tym zawodowo) nie ma. Więc jak cokolwiek się takiej solówce rodzi, to musi jechać skład z rezerwy.KwZ pisze:TW zapewnia drugi wagon gratis?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Niby tak, ale chodzi o to, że 46 ma być synchronizowane z 33, a nie 17, a to różnica.Daniel_FCB pisze:1. Miejsca na Kieleckiej jest tyle samo.
No właśnie nie napisał (albo przeoczyłem), kiedy tak było. A czy we wtorek, czy w środę to akurat różnica.Daniel_FCB pisze:2. Slav właśnie twierdzi, że 31 jest nadal nabite po dach.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Patrząc na to wszystko mam wrażenie że tym razem tramwaje stanowią lepszą alternatywę jako zastępstwo za metro - na Jana Pawła pękają w szwach, na Andersa też nie lepiej (tylko skąd brać składy...)i koniecznie trzeba poprawić światła na Pl.Wilsona! Autobusy niestety grzęzną w korkach (Z-1) nawet zapełnienie jest takie sobie (chyba że tak trafiałem
) a 500tka do Ratusza to już dla mnie marnotrawstwo wozów. Nie wiem jak rano (no właśnie jak kto wie?), choć np. w 127 jest więcej pasażerów, ale popołudniu 500tka wraca z Centrum z kilkoma osobami na pokładzie...  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
185 - najlepsza linia w mieście!
Najlepszy jest transport kombinowany5556 pisze:Patrząc na to wszystko mam wrażenie że tym razem tramwaje stanowią lepszą alternatywę jako zastępstwo za metro -
Na Marszalkowskiej np autobusy grzęzna przy Krolewskiej przez jak zwykle zablokowany totalnie Bankowy, z kolei tramwaje swoje odstoją w Centrum przed rondem Dmowskiego. Wczoraj widziałem 6 skladow stojących sobie w kolejeczce przed przystankiem.
Tak parę miesięcy już z 8 kombinują....Os0 pisze:Dzisiaj przed 10 widziałem 8 z krańcem "Cmentarz Wolski", co mnie bardzo zdziwiło. Pomyłka czy coś z 8 kombinują?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.