Tym niemniej - skąd pewność, że wina jest po stronie TW?
[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Myślę, że lepiej z dechą, niż wcale, albo bez informacji w ogóle - jak to się w autobusach czasem zdarza...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A co - "ktoś" nie dostarczył danych dotyczących nowych rozkładów? A czy nie można w takiej sytuacji zrobić "Linia + Kierunek" tak jak w autobusach? I statyczna elektroniczna tablica boczna? Lepiej to niż nic. Bo jakoś nie wierzę w masową awarię, chyba że była jakaś aktualizacja ćwiczona.

Tym niemniej MZA takie wozy zwykle podmienia, o czym już pisałem. Chodzi o te z elektronicznymi koralami, gdy nie działają.Glonojad pisze:Myślę, że lepiej z dechą, niż wcale, albo bez informacji w ogóle - jak to się w autobusach czasem zdarza...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na co?fraktal pisze:Tym niemniej MZA takie wozy zwykle podmienia
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po skali zjawiska sądzę, że problem był systemowy. Co oznacza, primo, winę po stronie dostawcy systemu, secundo, brak możliwości podmienia bo czym - parówami ściągniętymi z Utraty, czy ubotami i starymi pesami, których jest ponad dwa razy mniej łącznie niż swingów, oraz które mają swoje zadania?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na wóz ze sprawnymi wyświetlaczami, tzn jak nie działa w wozie nic... czyli zapowiadanie przystanków, korale, wyśw wewnątrz jaki na zewnątrz wtedy wóz jest podmieniany, a niestety dzisiaj 3/4 Stringów jeździ tylko z deską za szybą.Bastian pisze:Na co?fraktal pisze:Tym niemniej MZA takie wozy zwykle podmienia
- Bastian
- Sułtan Maroka
Szary pasażer tak właśnie to widzi, jego nie interesuje, kto komu i dlaczego jakichś plików nie przekazał.Glonojad pisze:Tym niemniej - skąd pewność, że wina jest po stronie TW?
My tu szarzy oczywiście nie jesteśmy, ale z boku patrząc, to tak ludzie raczej myślą. Inna rzecz, że część z nich może nawet nie wiedzieć, że taki tramwaj nie jest ZTM-u. To daje TW pewną szansę
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
No wiemy, wiemy przecież.Glonojad pisze:Po skali zjawiska sądzę, że problem był systemowy. Co oznacza, primo, winę po stronie dostawcy systemu, secundo, brak możliwości podmienia bo czym - parówami ściągniętymi z Utraty, czy ubotami i starymi pesami, których jest ponad dwa razy mniej łącznie niż swingów, oraz które mają swoje zadania
- Bastian
- Sułtan Maroka
To będziesz jęczał, że "dziś niskiej podłogi na mieście nie było"...fraktal pisze:Na wozy ze zwykłymi dechami. Jeszcze raz - chodzi mi o te z elektronicznymi bajerami.
To jest zmiana tematu. Zresztą nie niskiej podłogi, a w niektórych przypadkach tramwaju, chyba że potrafisz wskrzesić parówki z huty.Bastian pisze:To będziesz jęczał, że "dziś niskiej podłogi na mieście nie było"...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Które? Te z Utraty?fraktal pisze:Na wozy ze zwykłymi dechami.Bastian pisze:Na co?
[ Dodano: |6 Kwi 2012|, 2012 18:49 ]
To Ty proponowałeś podmiany, powiedz, na co.fraktal pisze:To jest zmiana tematu. Zresztą nie niskiej podłogi, a w niektórych przypadkach tramwaju, chyba że potrafisz wskrzesić parówki z huty.Bastian pisze:To będziesz jęczał, że "dziś niskiej podłogi na mieście nie było"...
W czym taka szczątkowa forma jest lepsza od kompletu dech z trasą?Ale chodzi o to, żeby jakoś problem obejść, jeśli się da. To znaczy uruchomić tablice, choćby w szczątkowej formie (Linia + Kierunek) i choćby na zewnątrz pojazdu.
[ Dodano: |6 Kwi 2012|, 2012 18:50 ]
Chyba doskonale zdajesz sobie sprawę, że nikt znający odpowiedź na to pytanie (a ja nie znam) jej tu nie napisze...MichalJ pisze:Ale co - były specjalne rozkłady na dziś, nie zostały wgrane, a bez rozkładu minutowego danego kursu Świng jest ślepy i głuchy i nie umie nic wyświetlić? Jeśli to ostatnie jest prawdą, to macki opadają...
Choćby w tym, że łatwiej dostrzeżesz numer tramwaju z zewnątrz, gdy na niego czekasz. A to już dużo, zwłaszcza gdy podjeżdżają dwa na raz tak jak w centrum.Glonojad pisze:W czym taka szczątkowa forma jest lepsza od kompletu dech z trasą?
[ Dodano: |6 Kwi 2012|, 2012 18:55 ]
Ja nie proponowałem. Polemizowałem tylko z tezą, że autobusy nie są nigdy podmieniane.Glonojad pisze:To Ty proponowałeś podmiany, powiedz, na co.
Bo? Mnóstwo różnych szczegółów dotyczących obsługi pojazdów przez kierowców/motorkowych na forum się pojawia (nawet bardzo szczegółowych szczegółów, typu który guzik nacisnąć). Czemu akurat ten nie?Glonojad pisze: Chyba doskonale zdajesz sobie sprawę, że nikt znający odpowiedź na to pytanie (a ja nie znam) jej tu nie napisze...