O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Zakładam, że nie. Nie zakładam, że PB się aż tak wlókł - poniżej dozwolonej prędkości.person pisze:Szybką, ale zgodną z obowiązującymi ograniczeniami prędkości, prawda?chester pisze:oraz takie PB czy inne ciężarówki blokujące szybką jazdę.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
"Autobus spełniający dodatkowe warunki techniczne (m.in. hamulce wyposażone w system ABS, wbudowany tachograf, zwalniacz i ogranicznik prędkości, homologowane siedzenia, zabezpieczenia bagażu i odpowiedni stan ogumienia) może poruszać się na autostradzie i drodze ekspresowej z prędkością 100 km/h"MichalJ pisze:Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że dopuszczalną prędkością dla samochodu osobowego jest 90 km/h, a dla autobusu - 70 km/h?
Czyli na ekspresówce moze jechać 100.
Co do PB to jak się trafi na pietrusa to dostaniemy poczestunek ktory poda nam hostessa, zawsze to jakiś plus ktory może przewazyć. Jesli komys zalezy na czasie i boi sie korków to i tak wybierze samolot.
Powiedz jeszcze, że gratisRosa pisze:Co do PB to jak się trafi na pietrusa to dostaniemy poczestunek ktory poda nam hostessa,
Kiedyś kierowca przy mnie płacił mandat, ale miałem wrażenie, że jechaliśmy ponad 100.MichalJ pisze:Te PB chyba bardziej przestrzegają limitów niż 'tiry'.
Znowu zrobiła się dyskusja o PB
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Owszem.BJ pisze:W wakacje będą takie tłumy jeździły nad morze, że spokojnie starczy i dla PB, i dla KM.
Jednak polityka KM jest dla mnie całkowicie niezrozumiała. Podstawowa przewaga "Słonecznego" nad PB była właśnie taka, że można było dojechać bezpośrednio do Gdyni... A z uwagi na komfort podróży, było to rozwiązanie całkiem korzystne - tymczasem wszystkie plusy odpadły, pozostała jedynie niezależność od warunków drogowych (ale za to jest rozgrzebany szlak, więc tu bywa różnie).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Pewnie że gratis.KwZ pisze:Powiedz jeszcze, że gratisRosa pisze:Co do PB to jak się trafi na pietrusa to dostaniemy poczestunek ktory poda nam hostessa,Mnie się w życiu nie trafiło.
Kiedyś kierowca przy mnie płacił mandat, ale miałem wrażenie, że jechaliśmy ponad 100.MichalJ pisze:Te PB chyba bardziej przestrzegają limitów niż 'tiry'.
Znowu zrobiła się dyskusja o PB![]()
To czemu wybierasz kursy zwykłe a nie pietrusy? W Astromegach masz darmowe lody i cos do picia.
"Informujemy, że od dziś niżej wymienione kursy są realizowane przez autokary dwupokładowe, na których to w ramach biletu serwowany jest poczęstunek.
Warszawa-Gdańsk
7.30
9.30
10.30
13.30
15.30
17.30"
Ale dobrze że jest Sloneczny bo dzięki temu naprawde konkurencja jest teraz spora, kazdy moze dobrac transport pod swoje upodobania a przewoźnicy walczą o nasze względy.
Właśnie tutaj Słoneczny mocno przegrywa. To tylko jeden pociag dziennie a co za tym idzie jedna godzina odjazdu. Konkurenci oferuja znacznie większa elastycznosc i można sobie w miarę dowolnie wybierac o ktorej sie chce wyjechac.
Natomiast zaletą Słonecznego jest to że mozna sie nie ograniczac specjalnie z bagazem, jak ktos chce wziąśc rower i 2 plecaki to raczej bez problemu będzie mógł to zrobic.
Natomiast zaletą Słonecznego jest to że mozna sie nie ograniczac specjalnie z bagazem, jak ktos chce wziąśc rower i 2 plecaki to raczej bez problemu będzie mógł to zrobic.