ZTM dla linii T płaci i za kurs wyjazdowy i za zjazdowy nawet jeśli nie ma go w rozkładzie na przystankach i internecie. Jeśli motorowy na wyjeździe lub zjeździe kogoś nie zabierze to natychmiast należy złożyć skargę w ZTM.ashir pisze:Lipton działał i podobno już nie (to samo się tyczy zjazdowego) - zachęcam do przeczytania dyskusji na TWB. Dla odmiany to teraz ZTM usunął ten kurs wyjazdowy.
Warszawskie Linie Turystyczne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Z wielkim bólem zawiadamiam, że względów technicznych nie zobaczymy w ten weekend (a mam nadzieję, że w kolejne również nie) pojazdu 1006'' z syntezatorem na pokładzie. Na linii T pojawi się prawdziwy wagon historyczny.
Tak wiem, czytałem twój komentarz na TWB. Od teraz będę składał skargi ZTMowi. Nie miło było patrzeć, jak wagon wyjechał 15 minut przed czasem i w dodatku nie zabierał pasażerów.MisiekK pisze:ZTM dla linii T płaci i za kurs wyjazdowy i za zjazdowy nawet jeśli nie ma go w rozkładzie na przystankach i internecie. Jeśli motorowy na wyjeździe lub zjeździe kogoś nie zabierze to natychmiast należy złożyć skargę w ZTM.
Czy TW się zgłosi po karę, czy mam ja to sam zrobić?MisiekK pisze:Z wielkim bólem zawiadamiam, że względów technicznych nie zobaczymy w ten weekend (a mam nadzieję, że w kolejne również nie) pojazdu 1006'' z syntezatorem na pokładzie. Na linii T pojawi się prawdziwy wagon historyczny.
Wagon 1006'' od rana wraca do gry.
Zresztą - będą zmiany w obsłudze linii T - niedługo zajezdnia R-4 wraca do obsługi.
Otóż zlecenie jest tak napisane, że wagon historyczny z R-3 jest uznany jako zastępnik pojazdu 1006'', a więc kurs wyjazdowy i zjazdowy jest wówczas wymagany na trasie R-3 - Narutowicza.ashir pisze:Jeśli to będzie zabytek z R-3, to pewnie nie zrobi kursu wyjazdowego i zjazdowego.
Zresztą - będą zmiany w obsłudze linii T - niedługo zajezdnia R-4 wraca do obsługi.
-
bartoni722
Raczej po 1 brygadzie z Żoliborza (kanciak), Mokotowa (zabytek) i Woli (1006). I nie całki, tylko maratony. Nie sugeruj się brygadówkami i tym co jest na karcie drogowej.bartoni722 pisze:Dwie całki i jeszcze Mokotów ma być jedną całką. Tak słyszałem, prawda to?MisiekK pisze:Zresztą - będą zmiany w obsłudze linii T - niedługo zajezdnia R-4 wraca do obsługi.
-
bartoni722
R-1 może chcieć, ale szanse ma niewielkie.Na razie 1006 jest na Woli. Chętnie R-1 się go pozbędzie, więc nie wykluczone, że może zmienić zajezdnie.
TW zrezygnowało z oznaczania maratonów. To są całki.ashir pisze:I nie całki, tylko maratony. Nie sugeruj się brygadówkami i tym co jest na karcie drogowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Od nowego rozkładu Tetki? Bo wcześniej 1006 jeździł na M1/T.pawcio pisze:TW zrezygnowało z oznaczania maratonów. To są całki.
Głupio trochę robić z tego całki, ale to TW sprawa. Wydawało mi się, że jak 1006 jeździł na maratonie (o prawie takim samym czasie pracy to i teraz tak będzie jeździł wraz z zabytkami). A co oznacza brygadówka T3?JKTpl pisze:Zwłaszcza że w czwartek na T.1 doszło do pełnoprawnej zmiany motorniczych
Podział brygad na motorniczych to wewnętrzna sprawa TW. Ra już miałem przypadek, że żoliborski maraton na 16 (pełnoprawny) podzieliłem na 4 części, by podpiąć to wszystko do sąsiednich całek na 16, 18 i 22.
Przecież to nie ma żadnego znaczenia. Kolejność brygad a ogół wyznacza się od środka, więc na końcówkach rozkładów mogą wychodzić różne pozornie śmieszne rzeczy.