120Na SWING
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż. Liczę na to, że dwukierunki weźmie jednak kto inny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Producent, prowadzący, jak znam życie, będzie ujeżdżał dwukierunkowe swingi jesienią 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przypuszczam że przewód od czujnika może być uszkodzony.Stary Pingwin pisze:Pojechałem 4 noce pod rząd i nad ranem robi się chłodno.Czujnik kabiny wystawiony za okno uparcie twierdzi, że jest 25 stopni przy temperaturze 15. Można włączyć max, ale to za dużo.
Kto miał w ręku multimetr z pomiarem temperatury termoparą, ten wie że przy niepodłączonej sondzie miernik wskazuje temperaturę w granicach 25 stopni Celsjusza.
-
Michalk001
Gdzie nie zajrzę w pojazd klimatyzowany z Pesy, to sterowanie najczęściej jest zero-jedynkowe. Nieważne, czy w 120N czy w innych wozach. Coś z tym zrobić powinni, żeby trzymało w miarę umiarkowaną temperaturę, bo wejście w lodówkę w taki dzień jak dziś jest OK, ale wyjście już gorzejStary Pingwin pisze:Pojechałem 4 noce pod rząd i nad ranem robi się chłodno.Czujnik kabiny wystawiony za okno uparcie twierdzi, że jest 25 stopni przy temperaturze 15. Można włączyć max, ale to za dużo.
Panie, one tam mają komputer i bodajże 10 czujników. Jakbyś pan nie nastawił, i tak zadziałają po swojemu 
A tak już na poważnie, to jaki sens ma działanie klimy, skoro wóz stoi na przystanku 2 minuty z otwartymi na oścież drzwiami? Bo czasówki zamykającej drzwi, żeby wóz się nie wychłodził/nagrzał powietrzem z zewnątrz, zabroniono używać. Po (...) te wynalazki w ogóle zamontowano w takim razie?
Ja w samochodzie też mam klimę i jakoś jak ją włączę, to zamykam okna i dach. Ale pewnie jakiś niedouczony jestem.
A tak już na poważnie, to jaki sens ma działanie klimy, skoro wóz stoi na przystanku 2 minuty z otwartymi na oścież drzwiami? Bo czasówki zamykającej drzwi, żeby wóz się nie wychłodził/nagrzał powietrzem z zewnątrz, zabroniono używać. Po (...) te wynalazki w ogóle zamontowano w takim razie?
Ja w samochodzie też mam klimę i jakoś jak ją włączę, to zamykam okna i dach. Ale pewnie jakiś niedouczony jestem.
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bez przesady, dwuminotwego wietrzenia Swinga, poza najgorszymi przystankami w Śródmieściu, to ja dawno nie widziałem. Z reguły jest zamknięcie drzwi jeszcze na czerwonym i ewentualnie przycisk. Tak, wiem - zlicza w tym momencie odjazd - więc pewnie w niedzielne poranki wietrzenie jest...