Postoje na krańcach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ze 105 jedną brygadę w DS można zabrać. Muchy mogą jeździć co 12 minut, nie muszą mieć autobusu co 10. 182 akurat bym nie ruszał, to puste nie jeździ. Poza tym: skoro są brygady na chore 275, które jeździ (a nie wierzyłem, że to możliwe...) jeszcze bardziej puste, niż 105, to czemu nie ma dwóch brygad na zdrowy i sensowny pomysł podbicia np. 523? Ktoś u Organizatora jakąś traumę związaną z tą linią przeszedł we wczesnym dzieciństwie?fik pisze:Ze 188 można odzyskać znacznie więcej.pawcio pisze:Dwa maratony to dwóch kierowców. Masz?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bez żartów, linia przesiadkowa nie może jeździć co 12Szeregowy_Równoległy pisze:Ze 105 jedną brygadę w DS można zabrać. Muchy mogą jeździć co 12 minut, nie muszą mieć autobusu co 10.
Można co najwyżej pomyśleć o skróceniu taboru.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Muchowóz w imię idei przestaje być muchowozem, a staje się niezbędną dla idei linią, więc musi trwać i jest nie do ruszenia? Nie wiem, czy na jakiejkolwiek innej linii przeguby i sztywniaki są marnowane bardziej widowiskowo.
A ja jestem za zostawieniem częstego 105. Przynajmniej dopóki w centrum jest taki pierdzielnik. Królewska stała się ważnym ciągiem. Powiem wam, że ja osobiście lubię jeździć 105 nie ze względu na jego trasę, a na to, że zaraz na pewno przyjedzie. Myślę, że wiele osób też tak robi. Trasa może nie jest wyższych lotów, ale dzięki częstotliwości... Ciąg Kasprzaka i Grzybowskiej zyskał podstawową linię. Obawiam się, że po rozrzedzeniu 105 znowu będzie jak kiedyś, czyli mnóstwo linii co milion minut.
Uważasz 109 za muchowoza?Domas pisze:109?Szeregowy_Równoległy pisze:Muchowóz w imię idei przestaje być muchowozem, a staje się niezbędną dla idei linią, więc musi trwać i jest nie do ruszenia? Nie wiem, czy na jakiejkolwiek innej linii przeguby i sztywniaki są marnowane bardziej widowiskowo.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Tia, 109 się marnuje... zwłaszcza przeguby 
Żeby nie ciągnąć offtopa, ja tylko powtórzę, że urealnienie rozkładu 105 pewnie odda tą brygadę w DS bez ścinania czegokolwiek. W DP też, może nawet dwie. Jeszcze jedna skądś, pozyskana w taki sam sposób tu i tu - i mamy już zasoby na 15' w DS i 12' w mszcz. DP dla 523. A może i nie, może wystarczy samo urealnienie rozkładu 523, trzeba by policzyć, jak wyjdą postoje.
Żeby nie ciągnąć offtopa, ja tylko powtórzę, że urealnienie rozkładu 105 pewnie odda tą brygadę w DS bez ścinania czegokolwiek. W DP też, może nawet dwie. Jeszcze jedna skądś, pozyskana w taki sam sposób tu i tu - i mamy już zasoby na 15' w DS i 12' w mszcz. DP dla 523. A może i nie, może wystarczy samo urealnienie rozkładu 523, trzeba by policzyć, jak wyjdą postoje.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poniekąd. Lepsza taka linia, niż trzy socjale zżerające w sumie 20-30% więcej brygad i nijak nie czyniącym oferty czytelną.Szeregowy_Równoległy pisze:Muchowóz w imię idei przestaje być muchowozem, a staje się niezbędną dla idei linią, więc musi trwać i jest nie do ruszenia?
To nie 105 jest "złe". To brak marszrutyzacji z Ochoty na Wolę, okastrowane 1, wyłączona Marszałkowska ją osłabiają - linia ma oczywisty potencjał przecież, przypominam, że biegnie w korytarzu ongi planowanym pod metro (!).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.