Stacje radiowe

Moderator: Szeregowy_Równoległy

reserved

Post autor: reserved » 25 cze 2012, 21:23

Program Figurskiego i Wojewódzkiego zdjęty z anteny

Co o tym sądzicie? Ja przyznam, że cieszę się bo cały czas byłem przekonany, że oni są bezkarni w tym co robią. Natomiast jakoś nie przywiązuję do tego dużej wagi bo nie słucham po prostu ani tego radia, ani tego duetu. Kiedyś raz włączyłem ten program i w całości poświęcili go chyba jakiemuś dymaniu psów. Nie dla mnie to jednak.

Awatar użytkownika
panzerloud

Post autor: panzerloud » 25 cze 2012, 21:43

reserved pisze:Program Figurskiego i Wojewódzkiego zdjęty z anteny

Co o tym sądzicie? Ja przyznam, że cieszę się bo cały czas byłem przekonany, że oni są bezkarni w tym co robią. Natomiast jakoś nie przywiązuję do tego dużej wagi bo nie słucham po prostu ani tego radia, ani tego duetu. Kiedyś raz włączyłem ten program i w całości poświęcili go chyba jakiemuś dymaniu psów. Nie dla mnie to jednak.
Ich program był bardzo nierówny, to taka intelektualna sieczka, która jednak czasem umiała celnie wskazać absurd, nonsens, albo po prostu rozbawić słuchacza. Trochę żałuje bo dużo bardziej wolałem posłuchać ich z rana, niż karać się radiem ZET, czy uchroń boże Eską lub jakąś inna stacją. Generalnie radiowe poranki to albo speaker cieplaczek, który cukruje słuchaczowi gdzieś od godziny szóstej(np. Wstawajcie kochani!), opowiada nieśmieszne dowcipy z których sam on tylko jeden rży jak koń i wyszukuje nieciekawe ciekawostki. Jest też druga opcja, polegająca na towarzystwie wzajemnej adoracji które sobie konwersuje o dupie maryni na antenie, odbiera telefony od słuchaczy, pytając czy już wstali, jak się spało, i co będą robić tego dnia. Zupełnie tak jakby to kogokolwiek interesowało. Figurski z Wojewódzki, byli nieco inni, bo stwarzali wrażenie ludzi którzy wiedzieli o czym będą prowadzić audycje w studio, co znacznie różni się od zabiegu: od słowa, do słowa, tak chętnie używanego przez konkurencyjne rozgłośnie. Chciałbym byś rozwinął co tak bardzo raziło Ciebie w tym co Wojewódzki z Figurskim mówili z rana na antenie, chyba nie pamiętna audycja walki o krzyż?
EDIT: Pomyłka, pod tym linkiem kryje się walka o krzyż, ten sprzed edycji postu odnosi się do absurdu pochówku byłego prezydenta.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 25 cze 2012, 21:45

A moim zdaniem to przesada. Przesadzili, powinni zostać ukarani, ale zdejmowanie programu z anteny to moim zdaniem zbyt drastyczna decyzja. To audycja satyryczna, prezentująca określone poczucie humoru, szczególnie, że sami prowadzący codziennie zaznaczają, żeby nie brać ich słów na poważnie. Nie pasuje mi wizja mediów, w których szczytem żartu jest "He he he" Gmocha, bo wszystko inne jest niepoprawne i trzeba to zdjąć. Nie ma obowiązku słuchania Eski Rock, kto chce, ten słucha. A jeśli ktoś słucha, chociaż nie chce, to niech ćwiczy asertywność, a nie ma pretensje do tego, co Eska Rock prezentuje. Generalnie jestem przeciwny zdejmowaniu programów z anteny, jakkolwiek żenujące by nie były. Bo każdy żenadę pojmuje inaczej, a cholera mnie bierze, że banda Mądrych Głów ma decydować o tym, co ludzi może śmieszyć i uprzyjemniać im poranek, a co nie może.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 25 cze 2012, 21:49

Szeregowy_Równoległy pisze:Przesadzili, powinni zostać ukarani, ale zdejmowanie programu z anteny to moim zdaniem zbyt drastyczna decyzja.
Skoro zarząd stacji uznał, że będzie to dla nich korzystniejsze marketingowo, niż utrzymywanie kontrowersyjnego programu - ich sprawa. Lud chciał głów, lud dostał głowy.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

reserved

Post autor: reserved » 25 cze 2012, 21:59

panzerloud pisze:Chciałbym byś rozwinął co tak bardzo raziło Ciebie w tym co Wojewódzki z Figurskim mówili z rana na antenie, chyba nie pamiętna audycja walki o krzyż?
To znaczy dla mnie jest to bardziej kwestia gustu. Ja nie lubiłem tego programu, na pewno doszukałbym się obrazy moich uczuć czy to poglądów itd. ale chyba nie warto na ten temat rozwijać tematu bo jeszcze tu na forum mnie wszyscy zjedzą. Natomiast takie oczywiste powody też popieram, że wykazali się wyjątkową nienawiścią na antenie do pewnych grup, także wielokrotnie już przesadzali w słowach. I tak dalej, i tak dalej.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 25 cze 2012, 22:19

reserved pisze:To znaczy dla mnie jest to bardziej kwestia gustu. Ja nie lubiłem tego programu, na pewno doszukałbym się obrazy moich uczuć czy to poglądów itd.
"Obraza uczuć", podobnie jak "Obraza poglądów" to coś tak abstrakcyjnego, że moim zdaniem nie da się tego obiektywnie ocenić. Niedawno pisałem ci, że obrażasz inteligencję czytających twoje posty. A ty obrażałeś ją dalej, pisząc kolejny, głupszy od poprzedniego. Powinno się ciebie zdjąć?
reserved pisze:ale chyba nie warto na ten temat rozwijać tematu bo jeszcze tu na forum mnie wszyscy zjedzą.
"Nie kontynuujmy wątku, bo okaże się, że moje zdanie jest w mniejszości, albo zabraknie mi argumentów merytorycznych i będzie mi głupio"?
reserved pisze: Natomiast takie oczywiste powody też popieram, że wykazali się wyjątkową nienawiścią na antenie do pewnych grup, także wielokrotnie już przesadzali w słowach. I tak dalej, i tak dalej.
Przesadzali, bo cała ta audycja była jedną wielką przesadą. Jeśli poruszali temat Polaków traktujących osoby zza wschodniej granicy z wyższością (nieuzasadnioną zresztą), to motyw ukraińskiej pomocy domowej się pojawiał. Cała ta audycja bazowała na skrajnym przejaskrawianiu pewnych cech, wyolbrzymianiu i wyśmiewaniu. A "Po trupach do celu" okazało się, niestety, prorocze. Poza tym: skoro słuchałeś sporadycznie, to czemu się wypowiadasz na temat audycji? Poważnie pytam. Skąd czerpiesz wiedzę na temat "Porannego WF-u", skoro go nie słuchałeś? Nie wypowiadam się o np. Kampusie, bo go nie słucham, dlatego dziwią mnie twoje kategoryczne sądy na temat audycji, której - jak sam twierdzisz - nie słuchałeś.

Nazywam się Major Bień

reserved

Post autor: reserved » 25 cze 2012, 22:38

Szeregowy_Równoległy pisze:"Nie kontynuujmy wątku, bo okaże się, że moje zdanie jest w mniejszości, albo zabraknie mi argumentów merytorycznych i będzie mi głupio"?
Właśnie dlatego:
Szeregowy_Równoległy pisze:"Obraza uczuć", podobnie jak "Obraza poglądów" to coś tak abstrakcyjnego, że moim zdaniem nie da się tego obiektywnie ocenić.
Sam sobie odpowiedziałeś.
Szeregowy_Równoległy pisze:Poza tym: skoro słuchałeś sporadycznie, to czemu się wypowiadasz na temat audycji?
Znaczy samych wejść troszkę słuchałem na stronie ER, żeby się przekonać co to takiego jest.

Natomiast przecież właśnie napisałem, że nie przywiązuję do tego zbyt dużej wagi więc nie za bardzo chcę się na ten temat rozpisywać. Właśnie dlatego, że tego radia nie słucham.

Czy musisz słuchać np. dzień w dzień radia Maryja żeby móc powiedzieć, że treści prezentowane w tym radiu Tobie nie podchodzą i są dla Ciebie głupie np.?

Awatar użytkownika
panzerloud

Post autor: panzerloud » 25 cze 2012, 23:30

reserved pisze:Czy musisz słuchać np. dzień w dzień radia Maryja żeby móc powiedzieć, że treści prezentowane w tym radiu Tobie nie podchodzą i są dla Ciebie głupie np.?
Pomimo że cytowany fragment odnosi się jako odpowiedź konkretnie do Szeregowego_Równoległego(jeśli to nie problem to będę skracał, przez niechlubne lenistwo) to pozwolę sobie odpowiedzieć, nie dlatego że S_R sam się nie obroni, bo poradzi sobie(jak zwykle zresztą) znakomicie. Ale dlatego że uważam iż mogę pomóc Ci zrozumieć na czym polega problem.
Ludzie są różni, jedno lubią, a tuzina innych rzeczy nie, przez to między innymi są różni, to że ktoś lubi na przykład eklerki jest bezdyskusyjne, bo albo je lubi, albo nie. dyskutować można o tym, dlaczego lubi eklerki, rozumiesz? w dyskusji nie można poprzestać na wyrażeniu opinii, musisz to jakoś umotywować, niemal jak na pracy z języka polskiego, to znaczy piszesz że lubisz eklerki, piszesz dlaczego lubisz eklerki a ponadto jeśli chcesz możesz się powołać na kogoś lub coś ważnego bądź cenionego, dla twojej opinii(tj. cytat, jakiś fakt z historii, znachor itd). Może to pomóc umotywować i urozmaicić wywód, ale nie jest konieczne.
W odpowiedzi na fragment który zacytowałem. Uważam że należy jakiś czas posłuchać tego radia, żeby wyeliminować ryzyko podejrzeń o nierówny poziom audycji, niekoniecznie dzień po dniu, ale na pewno jakiś okres, oczywiście możesz posłuchać jednej czy dwóch audycji, ale w mojej opinii będziesz mógł ocenić wtedy tylko te dwie konkretne audycje, które nie powinny rzutować na całe radio. I w dalszym ciągu powielasz błąd nie motywując tego że radio Maryja jest głupie(mam nadzieje że tylko dlatego iż jest to przykład).
Jest mi trochę przykro czytając że nie chcesz dyskutować, bo ktoś Ciebie rzekomo zje, na tym forum, od zawsze kiedy pamiętam, jeśli coś było niejasne bądź brzmiało głupio, lądowało w cytacie i zawsze była szansa naprostować/wyjaśnić, trzeba tylko chcieć skorzystać, nie znam Ciebie osobiście, ale kibicuje Ci najmocniej jak mogę, mnie możesz tłumaczyć do upadłego, w końcu dojdziemy do konsensusu. Wiele twoich postów albo się wzajemnie wyklucza, albo brzmią dziwnie, ale nie dlatego że jesteś głupi zapewne, tylko pewnie przez zahukanie, może za bardzo upraszczasz, albo za wcześnie wycofujesz się z dyskusji. Ja też nie stanowię śmietanki forum, nie jestem alfą i omegą, ale nikt mi nigdy na tym forum nie zrobił problemu, ani jeśli coś potrzebowałem od moderatora, albo jak nie raczyłem pomyśleć, i niepotrzebnie wskoczyłem na pinka, albo kiedy powtórzyłem gafę z telewizji że Tusk leci podpisać ACTA. Ale żyję, rozeszło się po kościach. Wyluzuj, nie przejmuj się tak, naprawdę nikt tu nie gryzie. Jeśli coś niejasno wynika z twojej wypowiedzi tą ją rozwiń.
na pewno doszukałbym się obrazy moich uczuć czy to poglądów itd.
Szukajcie a będzie wam dane :)

Dziwne że KRRiT nie kuje w uszy pewien redemptorysta z Okluszy, antysemickie audycje, nawoływanie do nienawiści, między innymi w wiadomościach, gdzie wszyscy słuchacze dostają wytyczne kogo w tym tygodniu nie lubić.

reserved

Post autor: reserved » 25 cze 2012, 23:39

panzerloud pisze:Uważam że należy jakiś czas posłuchać tego radia, żeby wyeliminować ryzyko podejrzeń o nierówny poziom audycji, niekoniecznie dzień po dniu, ale na pewno jakiś okres, oczywiście możesz posłuchać jednej czy dwóch audycji, ale w mojej opinii będziesz mógł ocenić wtedy tylko te dwie konkretne audycje, które nie powinny rzutować na całe radio.
No tak, ale ja napisałem, że ja przesłuchałem z... no powiedzmy 10 takich programów które zamieścili na stronie Eski Rock. Natomiast raz czy dwa razy tak słuchałem dokładnie w całości.
panzerloud pisze:(mam nadzieje że tylko dlatego iż jest to przykład).
Przykład.
panzerloud pisze:Jest mi trochę przykro czytając że nie chcesz dyskutować, bo ktoś Ciebie rzekomo zje, na tym forum, od zawsze kiedy pamiętam, jeśli coś było niejasne bądź brzmiało głupio, lądowało w cytacie i zawsze była szansa naprostować/wyjaśnić, trzeba tylko chcieć skorzystać, nie znam Ciebie osobiście, ale kibicuje Ci najmocniej jak mogę, mnie możesz tłumaczyć do upadłego, w końcu dojdziemy do konsensusu. Wiele twoich postów albo się wzajemnie wyklucza, albo brzmią dziwnie, ale nie dlatego że jesteś głupi zapewne, tylko pewnie przez zahukanie, może za bardzo upraszczasz, albo za wcześnie wycofujesz się z dyskusji.
Wycofuję się z dyskusji często dlatego, że nie potrafię rozmawiać merytorycznie. Po prostu nie potrafię postawić jasno swoich argumentów, po chwili zyskuję wielu wrogów i dochodzę do momentu, w którym już mi się nie chcę dyskutować i kończę temat. Inna sprawa, że moje poglądy często są sprzeczne z wieloma poglądami użytkowników tego forum. Dlatego nie rozwijałem tematu dot. tego dlaczego nie pasuje mi audycja. No bo to jest tak jak z tematem gdzie napisałem, że nie lubię przekleństw. Wyraziłem swoją opinię, umotywowałem ją ale i tak dużo osób mnie zjechało za to. Bo to nie jest popularna opinia. A w tym temacie napisałem dlatego, że chciałem poznać wasze opinie na ten temat. Ja sam za bardzo nie chcę się wypowiadać w tej sprawie dlatego, że jestem neutralny wobec tego (tzn. czy oni będą w eterze czy nie to jest mi obojętne). Natomiast gdyby ktoś się mnie spytał czy jestem za usunięciem ich to odpowiedziałbym, że tak. Nie lubię po prostu takiego humoru, to nie jest ani trochę dla mnie śmieszne, a nie lubię obrażania osób które na to nie zasługują. Czym innym jest satyra a czym innym chamskie obrażanie. Zwłaszcza jeśli to są osoby po których ewidentnie widać, że jest to obraza na tle np. etnicznym, rasowym, narodowościowym.

Ale możliwe, że moje posty wyglądają też sprzecznie dlatego, że nie umiem przedstawić moich myśli w dość zrozumiały sposób. Pewnie na to też wpływa fakt, że zawsze się obawiam reakcji innych na mój komentarz.
panzerloud pisze:Szukajcie a będzie wam dane :)
Ale mi się za bardzo nie chcę tego szukać. :P Napisałem, że nie za bardzo interesuje mnie ta audycja a ciekawią mnie jedynie wasze poglądy na ten temat. Natomiast napisałem, że jeśli koniecznie chcecie wiedzieć jakie mogą być powody tego, że nie lubię tej audycji to odpisałem trochę olewczo, że na pewno byłoby to coś w ten deseń.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 29 cze 2012, 11:28

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ku ... -eski-rock

Kuba Wojewódzki i Michał Figurski zwolnieni z Eski Rock

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 29 cze 2012, 14:04

Zarżnęli kurę znoszącą złote jaja. To była flagowa audycja tej stacji przynosząca rozgłośni słuchaczy a jak wiadomo program poranny jest najważniejszy. Później słuchacze zostają ze stacją na cały dzień. Szkoda.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

michael112

Post autor: michael112 » 29 cze 2012, 16:55

Gdyby ich nie wyrzucili, to by stracili koncesję. Już się KRRIT za nich zabierała. Czy to nam się podoba czy nie, czy dyrekcja stacji tego chciała czy nie, nie można było ryzykować.

bepe

Post autor: bepe » 30 cze 2012, 0:40

michael112 pisze:Gdyby ich nie wyrzucili, to by stracili koncesję. Już się KRRIT za nich zabierała.
Dlatego zlikwidować należy Krajową Radę, a nie Wojewódzkiego i Figurskiego.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 30 cze 2012, 12:42

Spoko, po wakacjach pewnie wrócą - nikt już nie będzie pamiętał o "skandalach".

Nie przepadam ani za Wojewódzkim, ani za Figurskim, ale uważam, że nie powinno się ich zdejmować z anteny.
Do cholery jasnej - mamy wolność słowa czy nie? Ok, moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się twoja. W jaki sposób W i F naruszyli wolność Ukrainek? W żaden.
Co to za bzdura, żeby karać za "zniesławienie" czy obrazę uczuć religijnych?
Ja na przykład - mówiąc wprost - gruby jestem. I choć nigdy nikt się tak do mnie nie zwrócił, to gdyby jednak ktoś powiedział do mnie "Jebany grubasie", to miałbym iść z tym do sądu? Przejąć się tym w ogóle? W jaki sposób on naruszył niby moją wolność? Wolność to by naruszył, gdyby mnie zaczął jeszcze okładać pięściami.
Skoro ktoś chce powiedzieć komuś, że jest np. niemytą kurwą albo powiedzieć sobie "Jebać katolików/muzułmanów/Polaczków/Żydów/Murzynów/Niemców/łotewer", to co w tym złego?
Kompletnie nie rozumiem, czemu mówi się o wolności słowa, skoro gdybym miał gazetę albo audycję w radiu, to nie mógłbym opowiedzieć dowcipu o feministkach, bo by mnie od razu sto organizacji pozwało i bym płacił im odszkodowania (za co?!) przez lata.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 30 cze 2012, 16:16

Milcz, grubasie! :D
A co do WF: pewnie wrócą, ale raczej nie do Eski. Tylko jeśli jakakolwiek stacja zapragnie ich ściągnąć, to w pakiecie z Eski Rock Szkutę-Cukierską powinni zabrać, "Haj Szkuta!" to bardzo, bardzo ważna część WF-u :)

Nazywam się Major Bień

ODPOWIEDZ