ĹwiÄta
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Link odsyła do posta, którego ni mahafilip84 pisze:Ankieta założona na prośbę Reserved-a.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dorośniesz to zrozumieszreserved pisze:Cycki wygrywają z Bożym Narodzeniem.
- Matrix2441
Każde święta mają swój urok. Boże Narodzenie - śnieg (przez ostatnie lata nie było, ale dobra
), krótki dzień, Adwentowe oczekiwanie, Wigilia, prezenty, Pasterka, codzienne wstawanie na Roraty (że mi się jeszcze chce
), kolędy itp. itp. Wielkanoc jest mniej "rozreklamowana", choć ważniejsza, bo z liturgicznego punktu widzenia, dzieje się tam o wiele więcej, niż w Christmas. Każde święta są tylko raz w roku, każde mają swój urok i zawsze ich nadejście jest długo wyczekiwane. A cycki... wpisać wystarczy w google i macie. A Świąt, które są raz w roku wyszukiwarka wam nie zastąpi... Ode mnie Boże Narodzenie (po dłuższym zastanowieniu ten bożonarodzeniowy klimat wygrał z całym ceremoniałem liturgii Triduum Paschalnego i perełkami tego pięknego okresu). 
- vernalisadonis
Boże narodzenie szczerze to w ostatnich latach jakoś nie czuję tego święta, z Wielkanocą jest w zasadzie tak samo. Śmieszy mnie to w sklepach, że już po 1 Listopada można znaleźć świąteczne ozdoby. Ale nie dziwię się chęć zysku wygrywa nad zdrowym rozsądkiem.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wielkanoc nawet lubię Już jest ciepło, dzień dłuższy i chce się wyjść z domu, np.: do rodziny. No i jest mniej wykorzystywane marketingowo niż Boże Narodzenie. Bożego Narodzenia nie lubię. Jak zobaczę te ozdoby po 1.11., to mnie szlag trafia. To zabija całą atmosferę tych świąt! Nadejdą święta BŚ, to wtedy dzień jest krótki i się nie chce wyjść z domu, na mieście nic się nie dzieje i tylko czekam, kiedy nastanie 27.12., bo już wszystko wraca do normy. Chyba jedyne co mnie trzyma przy czekaniu na BŚ, to jest to, że w Wigilię mam imieniny, więc ze świąt to mi się w miarę podoba 24.12.vernalisadonis pisze:Boże narodzenie szczerze to w ostatnich latach jakoś nie czuję tego święta, z Wielkanocą jest w zasadzie tak samo.
Ale najbardziej mi się zawsze podobało Wszystkich Świętych
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
O, dziękuję za kontekst.hafilip84 pisze:Lepiej?Daniel_FCB pisze:Link odsyła do posta, którego ni ma
Aha, 6:43
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
FCBARCA.COM
FCBARCA.COM